Afbeelding
Foto:

"We zijn als team echt gegroeid!"

SVOC'01-Flamingo's 17-6 (9-1). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems en Elien Nabben (beiden 4x), Maartje Janssen (3x), Linda Claessens (2x), Aniek Sanders, Sofie de Mulder, Astrid Classens en Marloes Cox.

Oirlo | SVOC'01 heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. De korfbalsters haalden op eigen veld hard uit tegen Flamingo's. Het werd uiteindelijk 17-6 in het voordeel van de thuisploeg. SVOC'01 pakt door deze zege sowieso de derde plek in de overgangsklasse.

Door Henk Lammen

SVOC'01 nam op een bloedheet sportpark De Heesakker vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Regelmatig scorend waren de gasten uit Mariahout na 35 minuten spelen al kansloos voor een goed resultaat: 9-1. Na de thee nam de thuisploeg enigszins gas terug waardoor Flamingo's een grotere afstraffing bespaard bleef. "Ja, dit was een mooie afsluiter", glunderde aanvoerster Astrid Classens (foto) na afloop van het laatste competitieduel. Ze kijkt tevreden terug op het seizoen waarin SVOC'01 in de zaalcompetitie als tweede eindigde en op het veld als derde. "We hebben als team echt een groei doorgemaakt. In de zaalcompetitie was Oranje Wit duidelijk de sterkste. Eind vorig jaar was de wedstrijd tegen die ploeg de laatste die we verloren hebben. We zijn echt enorm gegroeid."

In de veldcompetitie had er uiteindelijk misschien wel meer ingezeten dan de derde plaats. Classens: "Natuurlijk is het jammer dat we net naast promotie grijpen. De eerste helft van het buitenseizoen hebben we veel punten laten liggen, maar hier hebben we wel aan de basis kunnen werken. Het team en de trainer weten elkaar nu goed te vinden een daardoor kunnen we tevreden zijn over dit seizoen. In de breedte zijn we als selectie veel sterker geworden. Speelsters hebben zich enorm goed ontwikkeld. Dat is een enorm pluspunt. Ja, en dat je dan net niet promoveert is jammer, maar geeft wel vertrouwen voor het nieuwe seizoen."

Het vizier is nu gericht op de jaargang 2018-2019. De selectie van trainer Raymond Çelak, die ook in het nieuwe seizoen wordt ondersteund door leidster Irma Derikx, zal nauwelijks wijzigingen ondergaan. Alleen Elien Nabben ontbreekt vanwege haar studie in de eerste seizoenshelft. Fleur de Mulder, die voor haar studie in Oostenrijk verbleef, sluit weer aan. Daarnaast keert ook Kelly Wismans, die de laatste seizoenen ontbrak bij SVOC'01, weer terug in de selectie. "Hoe de definitieve selectie eruit ziet, is nog niet helemaal duidelijk. Maar we gaan wel vertrouwen de nieuwe competitie in."

Foto Henk Lammen.