Afbeelding
Foto:

Promotie golfdames

Axel | Op de Woeste Kop in Axel, Zeeuws-Vlaanderen, mocht het debuterende team dames 1 van Golfclub Geijsteren aantreden voor zijn promotiewedstrijd.

Na een succesvolle competitie tegen regionale clubs was zondag 27 mei de Amsterdamse golfclub Olympus de tegenstander. Een competitieteam bestaat uit zes spelers welke in de ochtend drie dubbels afwerken en in die middag ieder een single partij spelen. De zes punten in de ochtend werden eerlijk verdeeld tussen de beiden clubs waardoor de middag met een 3-3 tussenstand begon.

Ook in de middag bleken beide teams van gelijkwaardig niveau te zijn waardoor met een 9-9 eindstand de strijd om de promotie nog steeds onbeslist bleek. De regels zeggen dan dat er een sudden death shoot out gespeeld gaat worden. Beide captains selecteren één speler die de strijd moeten beslechten. De captain van Geijsteren, Jeanine Lommen, nam haar verantwoordelijkheid en sloeg met een fantastische drive en een nauwkeurig geplaatste approach de droom van Olympus aan diggelen. De dames van Geijsteren slaan volgend jaar op zondag af in de eerste klasse.

Golf-&Countryclub Geijsteren beleefde sowieso een succesvolle competitie. Buiten de eerder genoemde Dames 1 op zondag, zijn ook Heren 1 zondag 27 holes kampioen geworden. Ook Dames 2 en Dames 3 donderdag zijn wegens kampioenschap automatisch gepromoveerd naar de 2e klasse. Heren 18 holes sluit de rij van kampioenen.

De spelvorm van de wedstrijden in de competitie is matchplay, de authentieke strijd van man tegen man. Wie dit spel van dichtbij wil meemaken krijgt hiervoor van 13 t/m 16 juni de kans want dan worden de Nationale Open Matchplay Kampioenschappen voor de 30e keer alweer gespeeld op de golfbaan van Geijsteren.

Foto: Mireille Janssen, Marina Lutam, Olga Ploegmakers, Jeanine Lommen (gehurkt), Loredana Brutaru en Yvonne van Mulken. Niet op de foto Door van Tartwijk en Carmen Vissers.


Myrthe Moorrees scoort

Heerenveen | Myrthe Moorrees (23) heeft de voetbalcompetitie met FC Twente zondag afgesloten met een overwinning op Heerenveen.

De voetbalsters van FC Twente waren in de eredivisie met 3-4 te sterk voor de ploeg uit Friesland. Ruim één kwartier voor tijd was Moorrees verantwoordelijk voor de 2-3 in het voordeel van de bezoekers uit Enschede. Het was de vierde treffer van het seizoen voor de centrale verdedigster uit Venray.