VENRAY | Op 23 mei is Marie Arts-Linders, erelid van SV Venray, op 81-jarige leeftijd overleden.

Zij was in 1971 een van de oprichters van de damesvoetbaltak bij SV Venray. Vele jaren was ze de drijvende kracht van de damesafdeling. Ze was voorzitter, meer dan tien jaar leider van het eerste elftal en lid van het hoofdbestuur van de voetbalclub.

Daarnaast is ze vanaf de opening midden jaren zeventig liefst 25 jaar werkzaam geweest in kantine Den Boggerd op sportpark De Wieën.

De Peelkorf hard onderuit

DDW- De Peelkorf: 24-12 (12-8). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel (3), Tina Janssen (3), Marly van Asten (3), Rozan Romme (2) Janneke Jenneskens en Linda Verlijsdonk.

Hooge Mierde | De korfbalsters van De Peelkorf zijn zondagmiddag hard over de knie gelegd door DDW. De ploeg uit Ysselsteyn ging in Hooge Mierde met 24-12 onderuit (12-8). De Peelkorf eindigt door de nederlaag sowieso als voorlaatste in de topklasse. De Peelkorf begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en liet zich eerst verassen door DDW. DDW bracht de stand in de eerste vijftien minuten al op een ruime marge: 8-1. Daarna kwam De Peelkorf water beter in zijn spel. De verdediging stond plotsklaps wel sterk en de gasten konden de aanvallende acties van DDW sneller onderbreken. De Ysselsteynse korfbalsters gingen met een ruststand van 12-8 de kleedkamer in. Waar de eerste helft goed eindigde, verzuimde De Peelkorf om deze positieve flow in het tweede deel van het duel vast te houden. Aan kansen geen gebrek, maar de afronding was niet goed verzorgd. Daardoor kwam de Ysselsteynse ploeg niet meer écht terug in de wedstrijd. Zondag speelt De Peelkorf de laatste wedstrijd, thuis tegen Rosolo uit Reusel. Aanvang: 13.30 uur.

Oranje Wit verliest van koploper

ODC-Oranje Wit: 14-11 (7-6). Doelpunten Oranje Wit: Steffie van Rooij (4), Maureen Drabbels (3), Carlijn Bonants (2) en Jessica Klaassens (2).

Ommel | Oranje Wit was zondagmiddag in de hoofdklasse een maatje te klein voor koploper ODC. De ploeg uit Leunen verloor met 14-11. Na de eerste helft keek Oranje Wit al tegen een 7-6 achterstand aan. Het duel was lange tijd in evenwicht, aanvallend kregen beide ploegen veel kansen, maar uiteindelijk trok ODC, dat in de tweede helft net wat makkelijker scoorde, aan het langste eind. Tien minuten voor tijd sloeg de thuisploeg een gaatje en die marge wist de ploeg niet over de streep te trekken.

Komende zondag speelt de ploeg uit Leunen thuis tegen de nummer twee op de ranglijst, Stormvogels. Samen met Altior strijdt om Oranje Wit om de vierde plek die recht geeft op promotie naar de topklasse. Altior speelt zondag tegen kampioen ODC.

Korfbalsters Merselo laatste

Merselo-HBSV: 11-14 (7-7). Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven (4), Jacqueline van Meijel (3), Anke Zegers, Veerle Welten, Nikky Zegers en Steffi de Backer.

Merselo | De korfbalsters van Merselo hebben zondag de laatste wedstrijd van het seizoen verloren.

Door de nederlaag eindigt Merselo sowieso als laatste in de eerste klasse. HBSV was zondag op bezoek in Merselo een maatje te groot: 11-14. Na de eerste helft was het duel met 7-7 nog in evenwicht.

Merselo, dat de gasten uit Hout-Blerick lange tijd goed partij wist te bieden, degradeert overigens niet uit de eerste klasse. Merselo haalde dit seizoen zes punten.

Verlies voor hockeyteams

Waalre | De hockeyers van Venray verloren zondagmiddag op bezoek bij DVS in Waalre.

De Brabantse thuisploeg was met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Venray. Ondanks de nederlaag blijft Venray vijfde op de ranglijst in de derde klasse. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten. Het enige doelpunt van Venray werd gemaakt door Guido Pop.

De hockeysters van Venray waren zondag een maatje te klein voor Tegelen. Op eigen veld ging Venray met 2-3 onderuit. Na de eerste helft keek Venray al tegen een 1-2 achterstand aan. Door de nederlaag verliest Venray de tweede plek in de derde klasse aan concurrent Tegelen.

De doelpunten werden gemaakt door Annelieke Creemers en Danjelle Creemers. De hockeysters draaien mee in de middenmoot van de derde klasse.

Versteegen ontloopt nacompetitie

Groesbeek | Niek Versteegen uit Ysselsteyn ontloopt met De Treffers de play-offs tegen degradatie uit de tweede divisie. Op de laatste speeldag won de club uit Groesbeek in Amsterdam met 1-2 van De Dijk.

Versteegen, oud-speler van Achilles'29, was verantwoordelijk voor de 0-1. Damien Menzo bracht beide ploegen op gelijke hoogte, maar Coen Maertzdorf kroonde zichzelf tot matchwinner: 1-2. Zodoende hield De Treffers een marge met de nacompetitieplekken. De ploeg van trainer Anton Janssen eindigt als dertiende met 41 punten, evenveel als nummer veertien FC Lienden. FC Lisse (40 punten) en TEC (38) moeten het vege lijf zien te redden in de play-offs.

Zo blijft De Treffers actief op het hoogste amateurniveau: na de zomer begint de traditieclub uit het heuveldorp aan zijn 44ste jaar op rij op dat niveau.