Kinderen genoten zichtbaar bij Smaak zit tussen je oren.
Kinderen genoten zichtbaar bij Smaak zit tussen je oren. Foto: Henk Lammen

Smaak zit tussen je oren

Venray | Kijken, proeven en beleven wat de regio van Venray allemaal te bieden heeft op culinair gebied: dat kon van donderdag tot en met zondag op het Schouwburgplein in Venray, waar de zesde editie van Smaak zit tussen je oren werd gehouden.

De bezoekers konden niet alleen genieten van het zomerse weer, maar ook van al het lekkers dat de regio Venray te bieden heeft. Horecaondernemers en agrariërs sloegen ook dit keer weer de handen in elkaar slaan om creaties te maken van streekproducten. Vier dagen lang was het Schouwburgplein omgetoverd tot een culinair plein waar lokale agrariërs en horecaondernemers samen smaak lieten zien, proeven, ruiken, voelen en horen. Kinderen van de basisscholen in de gemeente Venray waren vrijdag te gast in de culinaire feesttent op het Schouwburgplein. De bijna 300 schoolkinderen van groep 5 werden eerst meegenomen naar een lokale agrarische ondernemer, daarna toverden ze in de tent een lokaal geproduceerd product om tot een heerlijk gerecht.

Véronne Rutten van Smaak zit tussen je oren sprak van een geslaagde editie: "Het was geweldig. We hebben natuurlijk ontzettend veel geluk gehad met het mooie weer. In tegenstelling tot voorgaande jaren hadden we veel bedrijvigheid buiten. We werkten ook weer nauw samen met lokale bedrijven, dat bevalt uitstekend. Eigenlijk is alles vlekkeloos verlopen. Volgend jaar kunnen we mooi op deze voet verdergaan."