Merselo sluit af met flinke zege

Kronenberg-Merselo 0-8 (0-3).

Doelpunten: Tim Philipsen, Bas Philipsen (2x), Rens Wismans, Camiel Kroonen (3x) en Daan Hendriks.

KRONENBERG | Met een fantasieopstelling won Merselo heel gemakkelijk met 0-8 bij hekkensluiter Kronenberg in de vijfde klasse E.

Alle spelers hadden vooraf een lootje getrokken met daarop hun positie in het veld. Zo stond spits Bas Litjens in het doel en was keeper Bram van Soest centrumverdediger.

Binnen 23 minuten stond het al 0-3 door treffers van Tim Philipsen, Bas Philipsen en Rens Wismans. Het zwakke Kronenberg kon keeper Bas Litjens niet echt verontrusten. Eenmaal bracht de paal redding. Vlak na de pauze scoorde Bas Philipsen de 0-4. Via doelpunten van Camiel Kroonen (stiftbal) en Daan Hendriks (afstandschot) werd het 0-6. In de slotminuten trof Camiel Kroonen nog twee keer doel: 0-8. Het was de afscheidswedstrijd van trainer Marcel Peters die de geel-zwarten na vier jaar verlaat. Peters gaat komend seizoen aan de slag bij Resia in Wellerlooi.

SVOC'01 verliest slotwedstrijd

SVS-SVOC'01 4-2 (2-0).

Doelpunten: Danny Houwen en Rob Houwen.

STEVENSBEEK | SVOC'01 verloor de uitwedstrijd tegen SVS in Stevensbeek met 4-2 in de vijfde klasse E.

Door de zege pakte SVS, door een iets beter doelsaldo dan SVOC'01, de twaalfde plaats. De tricolores zakten na een teleurstellend seizoen naar de dertiende plek. Een jaar geleden speelde SVOC'01 nog nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Het vertrek van vier spelers, die lager gingen voetballen, heeft de club niet kunnen opvangen. SVS leidde halverwege met 2-0.

Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 3-0. Danny Houwen scoorde op aangeven van Sid Peeters de 3-1. Nadat SVS weer de voorsprong verruimde (4-1) bepaalde Rob Houwen de eindstand op 4-2.

Lottum te sterk voor Holthees

Holthees-Lottum 2-4 (1-1).

Doelpunten: Ser van Es en Niels Ingenpas.

HOLTHEES | Holthees verloor thuis met 2-4 van Lottum in de vijfde klasse E.

Ondanks de winst loopt de nummer vier Lottum de nacompetitie voor promotie mis. Holthees nam na 27 minuten de leiding door een treffer van Ser van Es: 1-0. Vlak daarna viel de 1-1 gelijkmaker. In het begin van de tweede helft was het duel snel beslist. Tussen de 50e en 56e minuut scoorden de bezoekers liefst driemaal: 1-4. Het slotakkoord van het seizoen was voor Niels Ingenpas die uit een hoekschop van Ser van Es de 2-4 binnenkopte.

Vier clubs gaan nacompetitie in

VENRAY | Vier van de twaalf voetbalclubs in de regio Venray nemen deel aan de nacompetitie die op zondag 3 juni van start gaat.

Vierdeklasser Oostrum en de vijfdeklassers BVV'27 en SV United strijden voor promotie. Terwijl Leunen zich probeert te handhaven in de vierde klasse.

Leunen is gekoppeld aan BVV'27 dat als derde eindigde in de vijfde klasse E. SV United won de eerste periodetitel in de vijfde klasse E en neemt het op tegen vierdeklasser Neerkandia. De nacompetitie gaat over twee wedstrijden. De winnaar gaat naar de vierde klasse. Op 3 juni staan Leunen-BVV'27 en Neerkandia-SV United op het programma. Op 10 juni zijn de returns: BVV'27-Leunen en SV United-Neerkandia.

Oostrum moet een langere weg afleggen. Oostrum begint zondag thuis tegen SSE uit Someren-Eind dat als derde eindigde in 4F.