Ysselsteyn slaat in slotfase toe

Oranje Zwart-Ysselsteyn 0-1 (0-0).

Doelpunt: Paul Jeurissen.

HELMOND | Ysselsteyn won de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart met 0-1 in de derde klasse C. Na de promotie eindigde de ploeg van trainer Ruud Jenneskens als nieuwkomer op een verdienstelijke zesde plaats.

In de eerste competitiehelft presteerden de Ysselsteyners uitstekend. Met 24 punten uit de eerste dertien duels. Daarna ging het wat moeizamer en verspeelde de nieuwkomer de kans op deelname aan de nacompetitie. Toch kan de club dik tevreden zijn met de beste prestatie ooit in de bijna negentigjarige clubhistorie.

Thuis verloor Ysselsteyn nog met 0-2 van Oranje Zwart dat iets hoger geklasseerd stond. In de slotwedstrijd van het seizoen lieten de Ysselsteyners zich niet provoceren en wachtten geduldig op de kansen. In het begin van de tweede helft lag het duel een kwartier stil vanwege een felle onweersbui. Het veld stond daarna blank maar toch werd er nog gevoetbald. Ysselsteyn kreeg de beste kansen. Vooral via de snelle invaller Frank Jespers die met moeite kon worden afgestopt door de Helmonders. De winnende treffer viel pas vlak voor het eindsignaal. Na een scrimmage voor het Helmondse doel scoorde Paul Jeurissen de winnende treffer: 0-1.