Oostrum: beste jaar in clubhistorie

TSC'04-Oostrum 2-3 (2-0).

Doelpunten: Marwin Hermans (2x) en Wes Wilmsen.

TEGELEN | Door de 2-3 uitzege op TSC'04 legde Oostrum beslag op de tweede plaats in de vierde klasse E. De ploeg van trainer Ron Spruit voerde tot eind april de ranglijst aan. Door een mindere slotperiode, met thuisnederlagen tegen DEV-Arcen en EWC'46, ging het kampioenschap naar concurrent Melderslo.

Toch beleefde Oostrum zijn beste seizoen in de 83-jarige clubhistorie. Het aloude record uit 1958 – de vijfde plaats in de vierde klasse – werd na zestig jaar eindelijk verbroken. De rood-witten kunnen zich nu opmaken voor de nacompetitie waarin SSE uit Someren-Eind komende zondag op sportpark De Spar de tegenstander is. SSE eindigde op de derde plaats in de vierde klasse F. De winnaar van dit duel speelt in de halve finale op 10 juni uit tegen de winnaar van Helmondia-GFC'33. Daarna volgt op 17 juni nog de finale voor één plaats in de derde klasse.

Halverwege keek Oostrum op bezoek bij TSC'04 in Tegelen nog tegen een 2-0 achterstand aan. Oostrum startte sterk maar verzuimde in het begin een voorsprong te nemen. Drie prima kansen werden in de openingsfase gemist. Na een halfuur kwam de thuisploeg via een afstandschot op voorsprong: 1-0. Vlak voor rust viel de 2-0. Na de pauze stelde Oostrum snel orde op zaken. Na een schot van Chris Wilschut kon Marwin Hermans de 2-1 binnentikken. Na een een-twee met Marwin Hermans schoot Wes Wilmsen raak: 2-2. TSC'04 was uitgeblust en Oostrum trok de winst naar zich toe. Marwin Hermans verscheen vrij voor het doel en hij bepaalde de eindstand op 2-3.

Sporting ST gelijk in Afferden

HRC'27-Sporting ST 1-1 (0-0).

Doelpunt: Jur Janssen.

AFFERDEN | In een matige wedstrijd kwamen HRC'27 en Sporting ST een 1-1 gelijkspel overeen in de vijfde klasse E.

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. In de regen was het vooral hotsknots voetbal. Alhoewel Sporting ST de beste kansen kreeg bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. In de 77e minuut brak de thuisploeg de score open: 1-0. In de slotminuut kopte Jur Janssen, op aangeven van Kevin Goldschmidt, de 1-1 binnen.