Eind goed, al goed voor Volharding

Margriet-Volharding 0-4 (0-1).

Doelpunten: 24. Joep Beurskens 0-1; 49. Joep Beurskens 0-2; 67. Kas van den Bosch 0-3; 90. Rick Tissen 0-4.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Albers; Schepens (46. Blenckers), Beurskens en Verstegen (80. Kessels); Tissen, Brouwer en Lenkens (55. Van den Bosch).

OSS | Op de slotdag van het seizoen is het toch nog goed gekomen met Volharding in de tweede klasse H. Door de 0-4 uitzege op Margriet, dat degradeerde, ontliepen de Vierlingsbekers ruimschoots de gevarenzone. De rood-witten maakten zelfs een sprong naar het linkerrijtje.

Een week eerder verkeerde voetbalminded Vierlingsbeek nog in mineur. Door de late en geheel onnodige 2-3 thuisnederlaag tegen BVV – dat met tien man de winst pakte – zakte Volharding naar de elfde plaats, nog net boven de rode streep. In de allerlaatste wedstrijd van trainer Sjoerd van de Coelen, die na vier jaar vertrekt naar Venlosche Boys, moest het gebeuren. Met Jasper Lenkens in de voorhoede in plaats van Marc van Rens begonnen de rood-witten aan het ogenschijnlijk lastige karwei in Oss.

Halverwege de eerste helft namen de Vierlingsbekers de leiding. De sterk spelende Joep Beurskens kwam opzetten vanaf het middenveld. De aanvallers Tim Brouwer en Rick Tissen trokken twee Margriet-verdedigers weg waardoor er ruimte ontstond voor Beurskens die zijn schot in eerste instantie gekeerd zag door de doelman. In de rebound was het toch raak: 0-1.

Vlak na de pauze kwam Joep Beurskens opnieuw gevaarlijk opzetten. Hij drong het zestienmetergebied binnen waar hij werd gevloerd door een Osse verdediger. Beurskens nam zelf de penalty en hij zette zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. De frustraties namen toe bij de thuisclub. Een speler van Margriet ging veel te hard door op het scheenbeen van Jasper Lenkens. De arbiter trok direct de rode kaart en Lenkens kon niet meer verder. Hij moest zich laten vervangen door Kas van den Bosch. Tijdens de rust was de geblesseerde Jeroen Schepens al in het kleedlokaal achtergebleven. Mark Blenckers maakte na een blessure zijn rentree.

Kas van den Bosch scoorde halverwege de tweede helft de 0-3 op aangeven van uitblinker Beurskens. In de slotminuut viel nog de 0-4. Uit een hoekschop kopte Rick Tissen fraai raak in de bovenhoek.