Venray met tien man naar remise

Wilhelmina'08-Venray 3-3 (1-1).

Doelpunten: Bram Vievermans (2x) en Dimitris Touratzidis.

Rode kaart: 15. Joy Koenen (Venray) vanwege duwen tegenstander.

SV Venray: Van Enckevort; Wismans, Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Pelzer, Jarno Peeters (10. Gucuk, 70. Van der Voort) en Koenen; Vievermans, Touratzidis en Shala.

WEERT | Venray speelde in de slotwedstrijd in Weert met 3-3 gelijk tegen Wilhelmina'08 in de eerste klasse D. Ook in de zesde wedstrijd onder het interim-trainersduo Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans bleven de rood-witten ongeslagen. Na vijf zeges op rij volgde een remise als slotakkoord alhoewel er in Weert een overwinning heel dicht bij was.

Met 33 punten en een achtste plaats evenaart Venray de prestatie van vorig seizoen. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Na twintig duels had Venray zeventien punten en bivakkeerde in de bedreigde zone op de twaalfde plek. Na de breuk met trainer Stef Sijbers, half april, kwam de ommekeer. De laatste zes duels leverden nog zestien punten op waardoor de rood-witten zich in de veilige middenmoot nestelden.

Op de slotdag van de competitie trad de Venrayse ploeg zonder Stijn Brinkman en Dani Litjens. In het openingskwartier kampte Venray al direct met personele problemen. Al heel vroeg raakte Jarno Peeters geblesseerd. Hij moest zich binnen tien minuten al laten vervangen door de debuterende Sertan Gucuk. Na een kwartier kwamen de rood-witten zelfs met tien man te staan. De arbiter trok tot ieders verbazing een directe rode kaart voor Joy Koenen die een duw uitdeelde aan een tegenstander.

Toch wist Venray met tien man goed stand te houden tegen Wilhelmina'08 dat nog volop streed tegen degradatie. Na een halfuur namen de bezoekers zelfs de leiding. Met een schitterende omhaal zette Bram Vievermans de 0-1 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Weertenaren op gelijke hoogte: 1-1.

De opleving van de Midden-Limburgers bleek van korte duur want binnen een kwartier na rust leken de rood-witten het duel te hebben beslist. In zijn afscheidswedstrijd scoorde Dimitris Touratzidis, die vertrekt naar het Duitse Straelen, zijn 22e competitietreffer: 1-2. Even later vergrootte Bram Vievermans de voorsprong tot 1-3. Twintig minuten voor tijd moest invaller Gucuk geblesseerd naar de kant waardoor jeugdspeler Timo van der Voort zijn debuut kon maken.

Wilhelmina'08 kwam vijf minuten voor tijd terug tot 2-3. De thuisploeg zette nog aan en wist op de valreep nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen. Daardoor ontliep Wilhelmina'08 directe degradatie. Hoensbroek eindigde als laatste en degradeert naar de tweede klasse. Wilhelmina'08 en Venlosche Boys spelen nog nacompetitie.