De Overloonse verdediger Ken Wijenberg (links) ontfutselt de bal bij een Erpse aanvaller. Rechts kijkt Koen Voesten toe.
De Overloonse verdediger Ken Wijenberg (links) ontfutselt de bal bij een Erpse aanvaller. Rechts kijkt Koen Voesten toe. Foto: Jolijn van Goch

Geen periodetitel voor SSS'18

SSS'18-Erp 2-2 (0-2).

Doelpunten: 17. Koen Voesten (eigen doel) 0-1; 45. Willem den Dekker 0-2; 72. Koen Verlinden 1-2; 93. Thomas Botden 2-2. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Cas Rutten, Renell Luydens (SSS'18), Olger Smits en Rens van der Steen (Erp).

SSS'18: Massop; Wijenberg (68. Luydens), Rutten, Janssen, Venhuizen en Kuenen; Botden, Lucassen en Voesten; Deriet (68. Van Mil) en Verlinden.

Door Henk Willemssen

OVERLOON | SSS'18 greep door de 2-2 remise thuis tegen Erp net naast een ticket voor de nacompetitie in de tweede klasse H. Op doelsaldo ging de derde periodetitel naar Erp dat voorafgaand aan de slotontmoeting met de Overloners nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen was.

Voor SSS'18 betekende het mislopen van de nacompetitie geen al te grote teleurstelling. In het jaar na de degradatie uit de eerste klasse hebben de geel-zwarten vrijwel het gehele seizoen in de subtop meegedraaid. Afgelopen herfst kende SSS'18 een mindere periode door een waslijst aan blessures. Uiteindelijk finishte SSS'18 op de vijfde plaats in een klasse waarin de krachtsverschillen erg klein waren. Aan de vooravond van de viering van het eeuwfeest zou deelname aan nacompetitie een extraatje zijn. "Het zou mooi zijn als we een periodetitel kunnen winnen", zei trainer Ruud Vermeer vooraf. "Dan moeten we eerst zelf zien te winnen en dan zien we wel of het genoeg is."

Erp kwam dus met een dubbele opdracht naar sportpark De Raay. Dat was vanaf de aftrap ook te zien. De blauw-witten schoten fel uit de startblokken en SSS'18 – zonder Koen van Bree (ziek) – raakte al snel in de verdrukking. De Overloners overleefden het onstuimige openingskwartier maar kwamen vlak daarna toch op achterstand. Een doelpoging van Koen van Deurzen had wellicht geen treffer opgeleverd maar door een ongelukkige manoeuvre van Koen Voesten verdween de bal in eigen doel: 0-1. De bezoekers drukten door en SSS'18 kwam goed weg toen van dichtbij de bal over de lat verdween.

Bij de eerste Overloonse uitval was het bijna raak. Na een goede actie van Willem Kuenen over links schoot Koen Verlinden op de paal. De geel-zwarten kwamen iets beter in de wedstrijd maar moesten toch toezien dat Erp het meest dreigend was. Op slag van rust verspeelde aanvoerder Wout Janssen de bal op de middellijn. De bezoekers profiteerden en sloegen razendsnel toe via de talentvolle Willem den Dekker die komend seizoen voor Gemert uitkomt: 0-2.

Dat was een tegenslag voor SSS'18 zo kort voor het rustsignaal. Na de pauze ging de thuisploeg energieker te werk. Er ontstonden steeds vaker gevaarlijke momenten voor het Erpse doel. Vlak nadat Frits Lucassen de paal trof was het toch raak. Met een fraaie uithaal scoorde Koen Verlinden de aansluitingstreffer: 1-2. Erp haalde niet meer zijn niveau van voor de pauze. Alhoewel goalie Thomas Massop, ten koste van een corner, een uitstekende redding verrichtte op een doelpoging van Toon Barten. In de 93e minuut mocht SSS'18 een vrije trap nemen rond de middellijn. Vrijwel iedereen begaf zich naar het front waardoor Thomas Massop ver zijn doel uitkwam om de vrije trap te nemen. Hij pompte de bal hoog in het overbevolkte strafschopgebied waar de lange Koen Voesten boven iedereen uittorende. De middenvelder kopte de bal door naar Thomas Botden die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en koeltjes de 2-2 binnenschoot. Het werd steeds donkerder op het Overloonse sportpark en de paraplu's werden weer opgestoken. Arbiter Van Daal liet heel lang naspelen maar toen zich een stevig hoosbui ontlaadde klonk om half vijf toch het eindsignaal. De vreugde was groot in het Erpse kamp. De blauw-witten hadden zich niet alleen veilig gespeeld maar tevens een ticket voor de nacompetitie verdiend. Trainer Ruud Vermeer toonde zich content over zijn eerste jaar in Overloonse dienst. "Ons doel was de top vijf en die opdracht is geslaagd."