Aanvoerster Lieke Wijnands liep de nacompetitie met Venray mis.
Aanvoerster Lieke Wijnands liep de nacompetitie met Venray mis. Foto: Simone Swinkels

Venray mist toetje

SV Venray-Eldenia 1-3 (1-1). Doelpunt Venray: Lindie van der Steen.

Venray | De voetbalsters van Venray grepen zondagmiddag naast een ticket voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Jan Trienekens ging op sportpark de Wieën met 1-3 de boot in tegen concurrent Eldenia uit Arnhem. Bij winst plaatste Venray zich voor de play-offs om promotie naar de topklasse. Door de nederlaag ging de derde periodetitel dus naar de concurrent. "Jammer, maar wij zijn op onze plek in de hoofdklasse", vertelt aanvoerder Lieke Wijnands realistisch.

door Willem Menting

Venray kende een slechte eerste seizoenshelft. De hoofdklasser werd geplaagd door blessures en het eigen niveau werd nauwelijks gehaald. Na de winterstop brak de zon door en keerde het plezier terug bij de speelster. "Aan de eerste seizoenshelft wil ik eigenlijk niet meer denken", zegt Wijnands. "Na de winterstop wonnen we negen keer op rij. Dat was fantastisch. Het was mooi geweest als we uiteindelijk de nacompetitie hadden gehaald, maar op dit moment hebben we niks te zoeken in de topklasse. Zo reëel moet je wel zijn."

Venray begon het seizoen met twintig speelsters. Wegens privéredenen viel er al snel een speelster af. Later vertrokken er nog twee voetbalsters. Het zorgde voor onrust en dat kwam de prestaties niet ten goede volgens de 24-jarige speelster uit Meijel. "Daarna was het een stuk rustiger. Daardoor konden we ook beter presteren denk ik. Het ging daarna alleen maar over voetbal en daar gaat het uiteindelijk om." In de tweede seizoenshelft keerde ook het plezier terug bij Venray. Het basiselftal van Venray blijft dan ook volgend seizoen intact. "Toch zou het fijn zijn als er nog een paar meiden aansluiten. Deze week trainen er weer wat voetbalsters mee. Dit seizoen waren we tegen Woezik en Fortuna'54 maar met elf speelsters. Die wedstrijden wonnen we wel, dus dat gaf wel een onoverwinnelijk gevoel, maar het is toch fijner om wat reserves te hebben. Er zijn altijd wel wat blessures door het jaar heen." Dit jaar liep bijvoorbeeld Marieke Janssen een zware knieblessure op. "Hopelijk kan zij in de winterstop volgend seizoen weer terugkeren."

Wijnands zelf heeft niet getwijfeld om te stoppen. Ze rijdt graag drie keer per week op en neer tussen Meijel en Venray. "We hebben gewoon een ontzettend leuke ploeg. Het gaat de laatste maanden ook ontzettend goed. We winnen veel en spelen leuke wedstrijden. Voor de winterstop was het gewoon minder. De gedachte om te stoppen schoot toen misschien bij veel meiden door het hoofd. Nu is dat totaal anders."

Het seizoen met twee gezichten is nu dus achter de rug voor de Venrayse voetbalsters. Alleen het teamweekend op 16 en 17 juni ligt nog in het verschiet. Afgelopen zondag werd er al een voorschot genomen op het afsluitende weekeinde. "Het tweede elftal bij de mannen was kampioen geworden en hebben zelf het seizoen ook goed afgesloten. Dat hebben we zondag wel eventjes gevierd hoor. De locatie van ons teamuitje is nog een verrassing, maar het wordt vast een mooie afsluiting. Zo kunnen we over een paar maanden weer fris beginnen aan de trainingen." Eldenia was overigens zondag een maatje te groot. Lindie van der Steen scoorde namens Venray.


NK Motorcross Wanssum

Wanssum | Afgelopen weekend vond in Wanssum het NK Motorcross plaats. Het terrein werd in korte tijd omgetoverd tot parcours voor de manches.