Afbeelding
Foto: Linda custers

Vijf jaar 't Zorghuus

Ysselsteyn | Toen het initiatief werd genomen om een Zorghuus in Ysselsteyn op te richten trok menigeen zijn wenkbrauwen op. Een kleinschalige, huiselijke en intensieve vorm van zorg in en van het eigen dorp was immers toch niet haalbaar? Voor zorginstellingen en volkshuisvesters sloot deze ontwikkeling helemaal niet aan bij hun (toenmalige) opvattingen.

Maar iedereen vond dat mensen met dementie of een meervoudige beperking in hun vertrouwde omgeving een eigen plek moesten kunnen behouden. Het hele dorp zette zich in om dat doel tóch te realiseren en vijf jaar geleden opende 't Zorghuus haar deuren. In die periode heeft 't Zorghuus zijn bestaansrecht meer dan bewezen. Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers kunnen alle middelen worden ingezet voor de kwaliteit van zorg. Professionals begeleiden de bewoners met ondersteuning van een legertje aan vrijwilligers. Het huis draait zwarte cijfers en vormt een toonbeeld van kwalitatief hoogwaardige zorg. Zorg met een menselijke maat, met respect voor de bewoners en gedragen door de warmte van de gemeenschap. De viering van het vijfjarig jubileum vindt plaats op vrijdag 1 juni.

Foto: Linda Custers


Basiscursus mandala tekenen

Overloon | In Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon wordt in het najaar een basiscursus mandala tekenen gehouden door Mia Tielen-Poels.

Mandala tekenen brengt in het hier en nu. De cursisten beleven plezier aan de vormen en kleuren die voortvloeien uit het potlood. Hierdoor brengt mandala tekenen harmonie, ontspanning en hernieuwde energie. Tijdens de cursus maken de deelnemers kennis met de principes van mandala. De basiscursus bestaat uit zes lessen met een heldere opbouw. Elke les heeft zijn eigen thema. Ook wordt informatie gegeven over materiaalgebruik, mandalaverdelingen maken, kleurtechnieken, vormen en lijnen en de betekenis hiervan. De zes lessen van deze cursus worden telkens op woensdagavond gegeven, om de twee weken op 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november, telkens van 19.30 tot 22.00 uur. Inschrijven of meer informatie: Mia Tielen-Poels via telefoon 06-12094029 of e-mail info@miatielen-poels.nl. Zie ook www.miatielen-poels.nl.


Lustrum bij wijkcentrum 't Schöpke

Venray | Wijkcentrum 't Schöpke vierde dit weekend het 5-jarig jubileum. Dit werd in Veltum ingevuld met onder andere een barbecue en muziek van Stef Classens en Friends.