Holthees veert op en pakt remise

Holthees-SVS 3-3 (1-2).

Doelpunten: 7. Kay Wijenberg 1-0; 11. Rezaie Enayat 1-1; 29. Rezaie Enayat 1-2; 50. Gido Kurvers 1-3; 61. Robin van Es 2-3; 75. Tim van Houdt 3-3. Scheidsrechter: Van Bree (Boxmeer). Toeschouwers: 60. Kaarten: geen.

Holthees: Rijnen; Loenen, Pingen, Janssen en Ingenpas; Van Houdt, Aben en Voermans (58. Van Bree); Van Es, Leisiwal (68. Van den Heuvel) en Wijenberg.

HOLTHEES | Holthees speelde donderdagvond in de inhaalwedstrijd tegen SVS met 3-3 gelijk in de vijfde klasse E. Op 29 april ging dit duel niet door omdat Holthees over te weinig spelers beschikte. Eén punt in mindering en een boete van 75 euro was de straf, nadat de club in beroep was gegaan tegen de sanctie van min drie punten en 150 euro boete.

Donderdag kon Holthees niet beschikken over Roy Coppus en Ser van Es die beiden vier dagen eerder tegen Sambeek twee keer geel kregen. Stan Aben, uit het derde elftal, completeerde het team. De blauw-witten namen na zeven minuten de leiding. Op aangeven van Boy Leisiwal schoot Kay Wijenberg raak: 1-0. Vlak daarna verscheen Robin van Es in kansrijke positie, maar hij strandde op de SVS-doelman. Holthees kon die voortvarende start geen passend vervolg geven. Al snel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1. Een buitenspelgoal van SVS werd afgekeurd en na een goede redding van de Holthese sluitpost Marco Rijnen namen de bezoekers de leiding toen Rijnen de bal losliet. "Door twee persoonlijke fouten geven we de voorsprong weg", zag trainer John Klaassens. "Fouten maken is niet erg want dat gebeurt op ieder niveau. Maar de warming-up van ons was al niet best. Bij die midweekse wedstrijden komen spelers vaker te laat. Waardoor een goede voorbereiding erbij inschiet."

Na de achterstand herpakten de blauw-witten zich. Stijn Voermans en Boy Leisiwal zagen hun doelpogingen gekeerd door de Stevensbeekse keeper. Toen vlak na rust uit een corner de 1-3 viel, leek Holthees verslagen. John Klaassens bleef zijn team geestdriftig aansporen. "Koppies omhoog!, koppies omhoog!", galmde het op sportpark De Halt. Uitblinker Tim van Houdt forceerde na een sterke actie een hoekschop die hij zelf nam. Bij de eerste paal kopte Robin van Es knap de 2-3 binnen. Een kwartier voor tijd had Tim van Houdt weer succes met een corner. Ditmaal krulde hij de bal ineens het doel: 3-3. Arbiter Van Bree had gezien dat een SVS-verdediger bij de tweede paal de bal van achter de lijn wegwerkte. In de slotfase kon het levendige duel nog alle kanten op maar de 3-3 bleef op het scorebord staan. Trainer Klaassens was content. "Chapeau hoe ze zijn teruggekomen na die 1-3 achterstand. Ik moest ze wel flink oppeppen. Maar ik ben geen trainer die als een dooie in de dug-out gaat zitten. We hebben er toch een beloning voor gekregen."