De kinderen Manders uit Leunen, foto uit circa 1930.
De kinderen Manders uit Leunen, foto uit circa 1930. Oude foto

Kinderen Manders

Leunen | Wat zou het fantastisch zijn als elke familie in de gemeente Venray eens zou kijken welke oude foto's ze nog in bezit heeft, om ze vervolgens te laten digitaliseren door de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray.

Want zeg nou zelf, een foto als deze mag toch niet verloren gaan. Mensen maken de geschiedenis en elke familiefoto met beschrijving legt weer een stukje lokale geschiedenis vast. De foto van vandaag uit circa 1930 toont ons zes kinderen van de familie Manders uit Leunen. En let eens op de kleding; ze geeft een prachtig tijdbeeld. Martinus Manders werd op 20 juli 1881 geboren in Meerlo als zoon van Johannes Manders en Petronella Versteegen. Hij trouwde op 27 september 1912 in Venray met Maria Huberta Jenneskens. Zij werd op 28 september 1887 geboren in Venray als dochter van Antoon Jenneskens en Petronella Maas. Martinus en Maria woonden in het Laagriebroek K51 en kregen twaalf kinderen. Martinus was akkerman, landbouwer dus. Hij overleed op 26 januari 1945 in Leunen en zijn echtgenote Maria overleed op 6 november 1957 in Venray. De zes kinderen Manders zijn v.l.n.r.: Nel; Han; Sjang; Tonia; Lien; Grad. Hebt u ook oude foto's die u wilt laten scannen, dan kunt u contact opnemen met info@rooynet.nl of met telefoonnummer 0478 586833.

Foto: Particuliere collectie van Jan Ouwerkerk uit Leunen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray