Millstreetband bij een eerder optreden.
Millstreetband bij een eerder optreden. Foto: persfoto Millstreetband

Feest in Overloon

Overloon | Voetbalvereniging SSS'18 werd op 18 juli 1918 opgericht. Dit jaar viert de club dus het eeuwfeest en dat laat de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan. SSS'18 wil het feest graag vieren met iedereen die de club een warm hart toedraagt. De eerste twee weekenden van juni zijn hoogte punt van het jubileumjaar. Absoluut klapstuk van de festiviteiten is op zaterdag 9 juni als Rowwen Hèze komt optreden in de feesttent langs de sporthal.

"Het eeuwfeest van de vereniging wordt breed gedragen door verschillende ondernemers in onze gemeenschap. Het moet één groot feest worden met leden, oud-leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Overloon", vertelt Patrick Verberkt van de jubileumcommissie enthousiast. De jubileumfeesten worden afgetrapt op zaterdag 2 juni met een familie en sponsortoernooi. De jeugdledendag van SSS'18 wordt opgevolgd met een feestavond in de grote tent met de Millstreetband en dj Bart. "De feesttent biedt plaats aan 1900 bezoekers. De kaarten voor Rowwen Hèze zijn allemaal verkocht en voor de feestavond op 2 juni verkopen we nog kaarten aan de kassa."

Rowwen Hèze is de échte eyecatcher tijdens het eeuwfeest van SSS'18

Tijdens de receptie op zondag 3 juni wordt ook het jubileumboek met de titel Van de Zandklef tot de Raaij gepresenteerd. "Mensen kunnen zich nog steeds inschrijven voor het eeuwboek. Een speciale commissie is jarenlang bezig geweest met het boek. Het is een echt naslagwerk geworden. De receptie begint vanaf 18.00 uur, daarvoor vindt de familiedag van de vereniging plaats. We willen dat jong en oud dit eeuwfeest kan vieren. Daar hebben we met onze activiteiten rekening mee gehouden."

Op vrijdag 8 juni wordt er uit volle borst gezongen op sportpark De Raay. Tijdens de Beercentus met spelleiders Dave en Lars Henckens en dj Ricky Corony kunnen de leden van SSS'18 en inwoners van Overloon meelallen met bekende liedjes. "Deze cantus is vrij besloten. We willen Overloon de kans geven om gezamenlijk wat moois neer te zetten. Dat kan met deze cantus." Als afsluiter komt dus Rowwen Hèze op zaterdag 9 juni. Ondanks dat de kaartverkoop besloten is begonnen, waren alle kaarten vrij snel verkocht. "We hebben het programma al vrij lang rond. Nu is het hopen op mooi weer en dan gaan we er samen één groot feest van maken." Op www.sss18.nl is meer informatie te vinden over het eeuwfeest van de Overloonse voetbalvereniging.