Afbeelding
Foto:

Jeugdmiddag IVN Geijsteren

Geijsteren | Jac de Cock werd door IVN Geijsteren uitgenodigd om voor de jeugdleden een middag te organiseren met als onderwerp de middeleeuwen.

De kinderen ervoeren onder meer hoe het was om vroeger een huis te bouwen. Er werden dikke takken in de grond geslagen om vervolgens dicht te vlechten met wilgentegen. Vervolgens werd de 'muur' aan beide kanten dicht gesmeerd met klei. Later op de middag maakten de jongeren ook nog een pijl en boog. Als afsluiter hebben de kinderen van wilgentakken houtskool gemaakt in het kampvuur. Daarna werden er tekeningen gemaakt.


Rondje Ysselsteyn op zondag 27 mei

Ysselsteyn | Café-restaurant Roelanzia in Ysselsteyn houdt op zondag 27 mei de wandeltocht Rondje Ysselsteyn door de natuur van het Peelgebied, dat zich uitstrekt over Limburgs en Brabants grondgebied.

Voor het vaststellen van de verschillende routes maakt Roelanzia gebruik van vrijwilligers die de mooie plekje in en rond de Peel weten te vinden. De wandeling wordt gehouden ten bate van 't Zorghuus.

De wandelaars kunnen zich tussen 7.00 en 14.00 uur inschrijven bij het inschrijfbureau voor tochten over een afstand van 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. De wandelaars dienen voor 16.00 uur weer binnen te zijn om in aanmerking te komen voor een afgestempelde wandelkaart.

Voor het najaar staat de wandeltocht gepland voor 4 november. Wie vooraf meer informatie wenst over deze wandeltocht, kan contact opnemen met Roelanzia via het telefoonnummer (0478)541221 of via e-mail info@roelanzia.nl.