Afbeelding
Foto:

D'n Volle Bloas speelt in centrum

Venray | In het kader van Muziek op Zaterdag in het centrum van Venray speelt zaterdag 26 mei D'n Volle Bloas.

Het muziekgezelschap uit Westerbeek trekt tussen half twee en half vijf door het centrum van Venray. D'n Volle Bloas is een joekskapel die niet alleen tijdens het vastelaovesseizoen optreedt. Het hele jaar door speelt het gezelschap op tal van gelegenheden waar het feest is.

D'n Volle Bloas bestaat inmiddels 27 jaar. Het 25-jarig jubileum werd twee jaar geleden, uiteraard met veel muziek, uitbundig gevierd.


Viering in 't Helder

Overloon | In 't Helder in Overloon wordt op vrijdag 22 juni om 20.00 uur de zomerzonnewende gevierd met Petroesjka Splint. Op donderdag 21 juni is de zomerzonnewende, de langste dag van het jaar.

Alles draait in deze tijd om vrolijkheid, kracht, overvloed, magische wensen en de kracht van de zon. Immers de zon is op zijn allersterkst en schijnt volop. In oude culturen werd veel belang gehecht aan midzomer, het hoogtepunt van de zomer. Vanaf deze dag gaat de duisternis meer terrein winnen en worden de dagen weer korter. Aanmelden kan tot 15 juni via email t-helder@ziggo.nl of telefoon (0478)641404, 06-27007511.