Afbeelding
Foto:

Red Stars derde van Nederland

Venray | Afgelopen zaterdag werden in Hilversum de finales Nederlandse kampioenschappen teams bij dames, heren en jongens gespeeld. Bij de jongens speelde jongens 1 van Red Stars om de derde plaats tegen REGA 1 uit Nijkerk.

Emma van der Zanden begon tegen Thijs Beentjes en won de partij. Sem van Gameren startte tegen Sven van de Pol en met hard werken ging deze partij in vijf games naar Van Gameren. De derde partij bracht Willem van der Zanden tegen Stef van Duinen achter de tafel en ook hierin waren vijf games hard werken nodig om te winnen. De tussenstand was nu 3-0 voor Red Stars. Het dubbel Emma van der Zanden/Sem van Gameren moest vervolgens het hoofd buigen en REGA verkleinde de achterstand nu tot 3-1.

Hierna brachten winstpartijen van Emma van der Zanden en Willem van der Zanden de stand op 5-1 en had Red Stars nog een punt nodig voor het behalen van de derde plaats. REGA bleef na tweemaal winst op Willem van der Zanden en Sem van Gameren echter nog steeds te geloven in de derde plaats. In de laatste partij van Emma van der Zanden tegen Stef van Duinen moest ze flink aan de bak en in vijf enerverende games stelde ze de derde plaats veilig door de partij winnend met 6-3 af te sluiten.

In de komende twee weken speelt Emma van der Zanden samen met teamgenote Emine Ernst twee ITTF junior- en cadet-toernooien in Polen en Canada.

Verder een foto van jongens 1, derde van Nederland: van links naar rechts: Sem van Gameren, Willem van der Zanden, Emma van Zanden en coach/begeleider Ed van Gameren.


Zorgen voor Versteegen

Ysselsteyn | De Treffers is nog niet veilig in de tweede divisie. De Groesbeekse club ging zaterdag onderuit tegen Excelsior Maassluis (1-2) en moet op de laatste speeldag aan de bak om nacompetitieduels te ontlopen. Bij De Treffers speelde Niek Versteegen uit Ysselsteyn mee.

De aanvaller miste in de tweede helft nog een grote kans namens de ploeg uit Groesbeek.