Afscheid wethouder Ike Busser

Venray | Ike Busser neemt na ruim acht jaar wethouderschap afscheid van het gemeentebestuur.

Om samen met hem stil te staan bij het afsluiten van deze periode is er op woensdag 30 mei van 16.30 tot 18.00 uur een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Binnen het college van B en W van de gemeente Venray was Ike Busser onder meer verantwoordelijk voor financiën en de gemeentelijke organisatie, vastgoedbeheer en vergunningverlening, toezicht & handhaving en evenementenbeheer. Onder zijn leiding werd verder onder meer het gemeentehuis gerenoveerd en zijn grote projecten opgestart, zoals de herinrichting van dorpspleinen en – recent nog – de Bomenbuurt. Met trots kijkt Ike Busser ook naar het glasvezelproject, een voor Venray belangrijk burgerinitiatief dat inmiddels is gestart. Op woensdag 30 mei is er van 16.30 tot 18.00 uur een afscheidsbijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis, waar iedereen in de gelegenheid is de vertrekkende wethouder de hand te schudden.

Marit Brugman in comité bevrijding

Venray | YouTuber Marit Brugman uit Venray maakt deel uit van een onafhankelijk provinciaal comité voor de viering van 75 jaar bevrijding in 2019 en 2020. Het comité is wat leeftijd, geslacht, achtergrond en spreiding over de provincie betreft divers van samenstelling.

Het comité adviseert het College van Gedeputeerde Staten over de provinciale kaders waarmee de subsidieaanvragen in het kader van 75 jaar bevrijding getoetst kunnen worden, evenals over de subsidieaanvragen (initiatieven van derden) zelf. Tevens jaagt het comité onderdelen die in de programmering achterblijven aan. Ook houdt het comité zicht op de Zuid-Nederlandse, landelijke- en internationale ontwikkelingen en activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding en betrekt ze deze bij het advies. Tot slot zal het comité het provinciaal bestuur van Limburg bij diverse plechtigheden in het kader van 75 jaar bevrijding representeren. Limburg wil in 2019/2020 een actieve bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan het kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst en actualiteit van herinneren en vrijheid.

Positieve desintegratie

Overloon | In Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon wordt op vrijdag 27 juli van 19.30 tot 21.30 uur de masterclass Positieve desintegratie gehouden door Lieke van der Vorst.

Wil jij weten hoe jij je mooiste leven kunt leven? Je eigen doelen kunt nastreven in plaats die van anderen? Je eigen leven en emoties in de hand kunt hebben en kunt sturen? En daarbij van toegevoegde waarde bent voor je omgeving. Persoonlijke ontwikkeling wordt in deze masterclass naar het hoogste niveau getild. Niet meer leven/liefhebben en werken op de automatische piloot maar met betekenis en diepgang. Van der Vorst weet nuttige informatie, persoonlijke ervaringen en verhalen van deelnemers te mixen in deze masterclass. Kijk voor informatie op de website www.liekeweetraad.nl Aanmelden graag vooraf via e-mail info@liekeweetraad.nl, via www.liekeweetraad.nl of telefoon 06-11356285. Kijk voor meer data/locaties en de voorwaarden op https://www.liekeweetraad.nl/masterclasses/. Zie ook www.helder-overloon.com.