Sterk Ysselsteyn bedwingt koploper

Ysselsteyn-Mierlo Hout 1-1 (1-0).

Doelpunt: Martijn Janssen.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn speelde thuis met 1-1 gelijk tegen kampioen Mierlo-Hout in de derde klasse C.

De goed keepende Jeroen Jacobs verdedigde het doel in plaats van Mark Swinkels. Ondanks de vele invallers speelde Ysselsteyn – met slechts een wisselspeler op de bank - een sterke eerste helft. Na een kwartier kreeg Ysselsteyn een penalty na een overtreding op Boy Geerets binnen de zestien. Martijn Janssen zag in eerste instantie zijn elfmetertrap gekeerd door de doelman maar in de rebound was het toch raak: 1-0.

De thuisploeg verzuimde voor rust verder afstand te nemen. Na de pauze kwam Mierlo-Hout steeds meer opzetten. In het laatste kwart van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor de Ysselsteyners die heel lang standhielden. In de slotfase kwam Mierlo-Hout toch nog op gelijke hoogte: 1-1. Daarna werd nog een treffer van de bezoekers vanwege buitenspel afgekeurd. Tien minuten voor tijd kreeg Phil Versteegen een publiekswissel omdat hij als speler afscheid neemt van de hoofdmacht.

Leunen veroordeelt tot nacompetitie

Belfeldia-Leunen 3-1 (1-0).

Doelpunt: Wouter Lenssen.

BELFELD | Leunen ging op bezoek bij Belfeldia met 3-1 onderuit in de vierde klasse E.

Hekkensluiter Resia is na het 0-2 verlies tegen kampioen Melderslo gedegradeerd. Leunen, dat voorlaatste staat, moet via de nacompetitie proberen klassenbehoud veilig te stellen.

Belfeldia nam na twintig minuten de leiding: 1-0. Na ruim een uur zorgde de zojuist ingevallen jeugdspeler Wouter Lenssen voor de 1-1. Uit een verre inworp van Mateusz Arcimowicz passeerde de debuterende Lenssen de Belfeldse doelman. Twee minuten later leidde Belfeldia weer: 2-1. Er kwamen kansen over en weer. Vijf minuten voor tijd liep de thuisploeg uit naar 3-1.

Holthees wint met negen spelers

Sambeek-Holthees 1-2 (0-1).

Doelpunten: Roy Coppus en Niels Ingenpas.

Rode kaart: 76. Roy Coppus en 81. Ser van Es (Holthees) beiden na twee keer geel.

SAMBEEK | Holthees eindigde de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Sambeek met negen spelers in de vijfde klasse E.

In het slotkwartier kregen Roy Coppus en Ser van Es beiden hun tweede gele kaart en zij moesten met rood het veld verlaten.

Sambeek kwam na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. Holthees-keeper Marco Rijnen stopte na een kwartier in de tweede helft een strafschop. Ook de rebound wist sluitpost Rijnen ten koste van een corner te keren.

In het slotkwartier sloeg Holthees toe. Uit een voorzet van Niels Ingenpas haalde Roy Coppus met een prachtige volley ineens doeltreffend uit: 1-1. Een minuut later kwam Holthees met tien man te staan toen Coppus zijn tweede gele kaart ontving. Weer een minuut later nam Holthees in ondertal de leiding. Uit een hoekschop kopte Niels Ingenpas bij de tweede paal de 1-2 binnen. In de 81e minuut kreeg ook Ser van Es voor de tweede keer geel. Toch kwam de ploeg van trainer John Klaassens met slechts negen man niet meer in de problemen. Integendeel, want de beste kansen waren in de slotminuten zelfs nog voor Holthees.