Venraynaar door Time To Dance

Venray | Ricardo Hendriks, alias Goofy G. Soul, is vrijdagavond doorgedrongen tot de halve finale van het nieuwe RTL-programma Time To Dance.

De Venraynaar wist zich niet direct te plaatsen voor de volgende ronde, maar was de beste in de beslissende battle waarin werd bepaald wie als laatste doorging naar de halve eindstrijd. De winnaar van Time To Dance ontvangt 50.000 euro. Of de artiest er uiteindelijk met de cheque vandoor gaat, kan hij niet zeggen. "Ik mag er niet veel over loslaten. Het is wel een fantastische show. Ik ben benieuwd naar de beelden en de reacties. De beelden die ik gezien heb zijn veelbelovend", meldde Hendriks onlangs in een interview in Peel en Maas. Het RTL-programma wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman. De jury van de danswedstrijd wordt gevormd door Dan Karaty, Robin Martens en Gianinni Semedo Moreira. In tegenstelling tot andere tv-shows hebben de kijkers geen stem. De vakkundige jury besluit uiteindelijk wie de beste danser is. Eerder was hij al op televisie te zien bij So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now.

Samen met zijn vrouw Izelina Sousa runt Ricardo Hendriks dansschool Soul Community aan het Schoutenstraatje 29 in Venray. Komende vrijdagavond is de eerste halve finale van het tv-programma op RTL 4 te zien.


Bouw Smartlog DHG in Venray

Venray | DHG versterkt zijn logistieke portefeuille met de ontwikkeling van haar warehouseconcept: hoogwaardige Smartlog-distributiecentra. Op dit moment heeft DHG ruim 750.000 m² aan logistieke smartlogs op verschillende locaties in de pijplijn.

Die worden in de komende twee jaar gerealiseerd. Voor ruim 550.000 m2 gaf DHG dit jaar al opdracht. Daar komt volgend jaar nog ruim 200.000 m2 bij. DHG blijft daarnaast op zoek naar nieuwe geschikte locaties. DHG is in Nederland marktleider op het gebied van het op risico ontwikkelen van logistiek vastgoed en heeft de specialisatiekoers richting logistieke ontwikkelingen al jaren geleden ingezet.

"Van 2005 tot en met 2016 realiseerde DHG naast onze andere vastgoedactiviteiten in Nederland op risico ruim 400.000 m2 aan logistiek", meldt directeur Willem Slager. "Door de enorme vraag naar logistiek vastgoed, het succes van ons concept en onze visie dat deze vraag de komende jaren nog zeker zal aanhouden, zetten we hier nu nog verder op in.

De afgelopen twee jaar hebben wij in Nederland ruim 1 miljoen vierkante meter aan bouwgronden weten te verwerven waardoor wij de komende twee jaar dus ruim 750.000 m2 aan Smartlog-concepten kunnen ontwikkelen." Op dit moment is DHG bezig met de bouw van verschillende Smartlogs in onder meer Moerdijk (totaal: 175.000 m2), Rotterdam (totaal: 165.000 m2), Bergen op Zoom (50.000 m2) en Venray (50.000 m2).

In het tweede kwartaal van 2019 worden bovendien twee Smartlogs in Den Haag (50.000 m2) en Ridderkerk (50.000 m2) opgeleverd. Daarvan is inmiddels 40% van verhuurd. Smartlog staat voor 'smart' en 'logistics' en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland.

De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. De distributiecentra hebben een minimale gebouwoppervlakte van 50.000 m2 en hebben door hun ligging uitstekende toegang tot Nederlandse en de Europese markt. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden, kunnen huurders direct worden bediend. Dit is volgens het bedrijf een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.


Motorcross MAC Wanssum in de startblokken

Wanssum | De jaarlijkse motorcrosswedstrijd in Wanssum wordt gehouden in het weekeinde van 26 en 27 mei. Rijders uit alle streken komen naar Wanssum om punten te scoren voor hun kampioenschap van Motorsport Organisatie Nederland.

MAC Wanssum-leden komen zowel op zaterdag 26 mei als op zondag 27 mei in actie. Op zaterdag staat traditiegetrouw de jeugdwedstrijd gepland. Er staan die verschillende klassen op het programma, waaronder ook quads en zijspannen. De wedstrijden beginnen met de 50cc minimotoren, waarbij Stan Pijpers aan het starthek staat. Met zijn zes jaar is hij een van de jongste rijders.

De MX2 Jeugd is 'hoogste' jeugdklasse, waarin Britt Jans-Beken, Juup Tax, Joey van der Zanden, Kimberly van der Aa, Kevin en Amber Simons deelnemen. Tot slot op de zaterdagse racedag gaan in een vrije klasse verschillende leden van MAC Wanssum rijden als training voor de wedstrijd van zondag.

Op zondag staan zes nationale klassen klaar. Motoren die deze dag rijden hebben een cilinderinhoud variërend van 125cc tot 450cc. In bijna elke klasse staan de eigen leden aan het starthek.

Te beginnen met Amber Simons en Britt Jans-Beken in de damesklasse en vervolgens Dave Thielen, Stan Bongers en Diego Danelon in de MX2 Juniorenklasse. In de MX2 Seniorenklasse wordt MAC goed vertegenwoordigd, daar rijden namelijk Juup Tax, Joey van der Zanden en Kevin Simons. Jules Deenen gaat van start in de MX open Nationalenklasse. Tot slot probeert Tino Broere de eer hoog te houden tussen de Inters.

Beide racedagen beginnen rond de klok van 11.00 uur. De trainingen starten om 9.00 uur.

Het volledige tijdschema van het raceweekend is te vinden op de website www.macwanssum.nl.

Het circuit is gelegen in het centrum van Wanssum, bij sportpark de Meulebèèk.