Muziek thema dementieweek

Venray | Eenmaal in gesprek volgen de praktijkvoorbeelden elkaar snel op. Van een klant die doelloos door de winkel loopt, iemand die boos wordt omdat hij iets niet kan vinden, de onzekerheid bij de kassa tot iemand die de winkel bevuild. Medewerkers van Venrayse supermarkten hebben er regelmatig mee te maken. Soms leidt dat tot pijnlijke situaties. 'Hadden we maar geweten wat er met die persoon aan de hand is' stelt een van de bedrijfsleiders, 'dan hadden we het anders op kunnen lossen'.

Vier supermarkten, Plus van Dijck, AH, Jumbo Wanssum en Jan Linders gaan aan de slag om medewerkers op te leiden zodat mensen met dementie en mantelzorgers bij hen terecht kunnen. Mantelzorgers worden uitgenodigd om zich kenbaar te maken en mogelijke problemen op voorhand te bespreken. 'Want mensen met dementie zijn en blijven welkom in onze winkels' zeggen de filiaalhouders unaniem. In de Week van de Dementie gaan we hier extra aandacht aan geven.

Het programma van de Week van de Dementie van 17 tot 21 september krijgt gestalte. Het thema van deze week Muziek; geef mensen met dementie een stem. KBO's gaan in de kerkdorpen activiteiten houden. In samenwerking met Cultura wordt een minisymposium gehouden over kunst en dementie. Bettine Vriesekoop is te gast bij tafeltennisvereniging Red Stars over het belang van sport. De week wordt afgesloten met een feestelijk programma. Een aantal koren heeft hun medewerking al toegezegd. Er is nog ruimte voor andere initiatieven.

Wellicht heeft iemand nog een goed idee of wil zich aansluiten bij lopende activiteiten, laat het weten via e-mail info@venraydementievriendelijk.nl.