Beachvolleybal in Meerlo

Meerlo | In juni houdt volleybalclub Set Up Meerlo traditioneel haar beachvolleybaltoernooien.

Gedurende twee weekenden komen vele teams in actie. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in een open, jeugd en bedrijven beachvolleybaltoernooi. De toernooien worden gehouden bij camping 't Karrewiel aan de Peschweg in Meerlo. Op deze locatie kan gevolleybald worden op zand en voor de toernooien worden twaalf velden opgebouwd.

Nieuw dit jaar is een toernooi in het kader van het Jeugd Beach Circuit vanuit de Nevobo. In het Junior Beachcircuit (JBC) kan iedereen in de leeftijd van twaalf tot negentien jaar beachvolleyballen op eigen niveau.

Door het hele land worden toernooien gehouden door verenigingen en ander beachvolleybalaanbieders. Op zaterdag 2 juni wordt dit voor het eerst gehouden op het strand van Meerlo. Op zondag 3 juni staat het Vitelia Open Beachvolleybaltoernooi op het programma. Deelname staat open voor recreatieve en prestatieve spelers. Voor dit toernooi kunnen teams, bestaande uit drie of vier spelers, zich inschrijven.

Op vrijdagavond 8 juni wordt om 18.00 uur gestart met het Factor 73 Bedrijven Beachtoernooi. Voor dit sportief spektakel tussen bedrijven is altijd grote belangstelling. Een topper is al jarenlang het Camping 't Karrewiel Jeugd Beachtoernooi, dat dit jaar op zondag 10 juni wordt gehouden. Inschrijven kan voor niveau 1 tot en m 6et, C en B-jeugd.

Voorafgaande aan het toernooi kan er van 9 op 10 juni overnacht worden op het strand van Set Up.

Teams die mee willen doen aan één van de toernooien kunnen zich inschrijven via www.beachvolleybal.vcsetup.nl. Op deze site is tevens meer informatie over de overnachtingsmogelijkheid te vinden en alle verdere informatie.


Gespreksavond luchtkwaliteit en gezondheid

Venray | Enkele bewoners uit Veltum houden op woensdag 6 juni samen met het wijkplatform een informatie- en gespreksavond over de luchtkwaliteit en gezonde leefomgeving in Veltum en in Venray.

Noord-Limburg en Oost-Brabant zijn regio's waar volgens hen 'de luchtkwaliteit slecht is'. Ook in Venray is dit te merken. De gevolgen van verkeer (Deurneseweg, A73, Via Venray), de intensieve veehouderij, houtstook; het zijn allemaal zaken die het leefmilieu beïnvloeden.

Om de bewoners van goede informatie te voorzien komen op deze avond deskundigen van de GGD en de gemeente uitleg geven.

Zij gaan met name in op de monitor gezonde leefomgeving (GGD) en op wet en regelgeving (gemeente). Sinds kort is er een bewonersgroep in Venray ontstaan met de naam Gezonde Leefomgeving Venray. Leden van deze groep zijn aanwezig om te vertellen hoe zij tegen plannen aankijken en hoe ze proberen de belangen van de Venrayse burgers te behartigen.

Naast informatie ophalen kan er dus in gesprek worden gegaan met de deskundigen en met elkaar.

Alle belangstellenden zijn deze avond om 20.30 uur welkom in wijkcentrum 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 70B.


Wielerclinics
op 9 juni bij Dekkers Wanssum

Venray | Wielerschool Noord-Limburg houdt in samenwerking met Dekkers Tweewielers op zaterdag 9 juni van 13.00 tot 16.00 uur wieler- en mountainbikeclinics bij de nieuw in aanbouw zijnde winkel van Dekkers Tweewielers in Wanssum.

Daarachter is een mtb-parcours aangelegd. Alle clinics vinden plaats onder deskundige begeleiding van trainers van Wielerschool Noord-Limburg. Zelf geen fiets? Geen probleem. De wielerschool en Dekkers Tweewielers stellen racefietsen en mountainbikes ter beschikking om aan de clinics te kunnen deelnemen. Aanmelden kan, tot 6 juni, door het sturen van een e-mail naar wielerschool@outlook.com.

Op woensdag 13 juni organiseert Wielerschool Noord-Limburg tevens het Limburgs kampioenschap tijdrijden en op woensdag 20 juni het Nederlands kampioenschap paracycling tijdrijden.