Volharding nog steeds niet veilig

Volharding-BVV 2-3 (1-1).

Doelpunten: 17. Tim Brouwer 1-0; 38. Imad Hamria 1-1; 56. Younes Hadouir 1-2; 65. Tim Brouwer 2-2; 86. Sonny Leermans 2-3. Scheidsrechter: Heuts (Echt). Toeschouwers: 225. Rode kaart: 84. Dylano Dekker (BVV) vanwege natrappen.

Volharding: Vullings; Joosten (88. Reijnders), Evers, Janssen en Albers; Schepens, Verstegen (71. Van den Bosch) en Beurskens; Tissen (83. Duijkers), Van Rens en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Volharding heeft zichzelf volkomen onnodig in de problemen gebracht onder in de tweede klasse H. Bij winst op directe concurrent BVV uit Den Bosch waren de Vierlingsbekers verzekerd van klassenbehoud. Maar vlak voor tijd tegen tien man kreeg Volharding de kous op de kop: 2-3.

Zondag wacht in Oss de cruciale ontmoeting met de nummer voorlaatst Margriet dat moet winnen om directe degradatie te ontlopen.

Bij Volharding keerde Jip Verstegen na een blessure terug op het middenveld. Op het zonnige Soetendaal leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De rood-witten kwamen snel op voorsprong door Tim Brouwer die een steekbal van Joep Beurskens goed afrondde: 1-0.

Brouwer verzuimde daarna de score hoger op te voeren. Uit het niets kwam BVV vlak voor de pauze op gelijke hoogte: 1-1.

In het begin van de tweede helft liet Tim Brouwer weer een open kans onbenut. Vlak daarna zette Younes Hadouir na een weergaloze solo de bezoekers op voorsprong: 1-2. Daarmee zette BVV het duel volledig op zijn kop. Job Vullings verrichte een geweldige redding in het Volharding-doel. Uit de tegenaanval zette Wouter Evers Tim Brouwer vrij voor de keeper en ditmaal was het wel raak: 2-2.

Een gelijkspel zou – gezien de tussenstanden op de andere velden – voor Volharding ook voldoende zijn om zich veilig te spelen. Zeker toen BVV-verdediger Dylano Dekker met rood werd weggestuurd door scheidsrechter Heuts die ook zes gele kaarten trok voor de BVV'ers en geen enkele voor Volharding. Vlak daarvoor miste invaller Kas van den Bosch een goede kans op de 3-2.

In de 86e minuut ging het helemaal mis bij Volharding. Het begon voorin waar Marc van Rens de bal verspeelde. Uit de verre pass naar voren scoorde Sonny Leermans: 2-3. In de extra tijd raakte Van Rens nog de paal.