SSS'18 pakt vlak voor tijd volle buit

Helvoirt-SSS'18 0-1 (0-0).

Doelpunt: 86. Koen Verlinden 0-1.

SSS'18: Massop; Rutten, Teun van Bree, Venhuizen en Kuenen; Verbruggen (47. Verstraaten), Voesten (83. Verhoeven), Lucassen en Wijenberg; Van Mil (70. Hebben) en Verlinden.

HELVOIRT | Het met enkele invallers aantredende SSS'18 won de uitwedstrijd tegen Helvoirt met 0-1 in de tweede klasse H. SSS'18 heeft nog kans op de derde periodetitel, maar is afhankelijk van Venhorst dat met een punt meer aan de leiding gaat in de periodestand.

Trainer Ruud Vermeer kon niet beschikken over onder meer Wout Janssen (weekend weg) en Koen van Bree (blessure). Teun van Bree werd weer teruggehaald om centraal achterin de positie van Janssen over te nemen. Rick Verbruggen en Patrick van Mil maakten hun debuut in de basis.

In de eerste helft creƫerden de Overloners veel kansen. Na twaalf minuten kopte Koen Voesten via een stuit op de dak van het doel. Twee minuten later kreeg Koen Verlinden een nog grotere kans maar zijn doelpoging ging van dichtbij voorlangs.

Aanvallend was Helvoirt machteloos. Koen Voesten (kopbal over) en Koen Verlinden (strak schot op keeper) waren dicht bij de openingstreffer. Vlak voor rust moest de Helvoirt-doelman geblesseerd het veld verlaten. De Overloners leken net voor de thee toch op voorsprong te komen maar het schot van Koen Voesten vloog rakelings langs het doel.

Vlak na rust werd Rick Verbruggen vervangen door de debuterende jeugdspeler Hendrik Verstraaten. Ook hij paste zich moeiteloos aan. In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Er ontstonden een paar hachelijke momenten in het Helvoirtse doelgebied, maar de 0-0 bleef op het scorebord staan. Het missen van de kansen leek SSS'18 een kwartier voor tijd op te breken. Maar Helvoirt miste een dot van een kans. De bal verdween voorlangs het doel. Ook Jort Verhoeven mocht in de slotfase nog zijn debuut maken.

Koen Verlinden was de hele wedstrijd al op zoek naar de bevrijdende treffer. Die viel uiteindelijk in de 86e minuut. Verlinden werd, met zijn rug naar het doel, aangespeeld net buiten de zestien. Hij draaide zich knap vrij en verschalkte de keeper wat gelukkig met een stuiterbal: 0-1. Helvoirt perste er nog een slotoffensief uit maar de Overloners hielden stand en gingen met de volle buit aan de haal.