Touratzidis kiest voor SV Straelen

VENRAY | De goede prestaties van Venray in de laatste weken zijn niet onopgemerkt gebleven bij andere clubs. Dimitris Touratzidis (21) staat volop in de belangstelling van twee Duitse ploegen.

Hij lijkt te kiezen voor SV Straelen dat nog strijdt om het kampioenschap in de Oberliga. "Het is nog niet officieel rond, maar ik wil graag naar Straelen toe", zegt Touratzidis. "Het is een hoger niveau dan Venray en daar kan ik me beter ontwikkelen als voetballer. Straelen heeft een goed elftal waar toekomst inzit." Bij Straelen is ook verdediger Sander Lenders (ex-Venray) actief.

De Griekse spits sprak ook met TV Herkenrath waar Chris Burhenne sinds januari als trainer de scepter zwaait. Herkenrath komt eveneens uit in de Oberliga. "Het ligt vlak bij Keulen maar de afstand vind ik te ver. Het betekent iedere dag 240 kilometer rijden", aldus Touratzidis die twee jaar geleden overkwam van vierdeklasser VVV'03. Vorig jaar scoorde hij veertien keer en dit seizoen staat de teller al op 21 treffers.

De talentvolle aanvaller Bram Vievermans is benaderd door Gemert terwijl Wittenhorst trekt aan middenvelder Stijn Brinkman. Venray hoopt de huidige jonge groep intact te houden. In de loop van deze week zijn er nog diverse gesprekken met spelers. Zelf roert de Venrayse club zich niet erg actief op de spelersmarkt. De hoogste prioriteit heeft het aantrekken van een doelman. Hiervoor is Frank Decker van Blerick in beeld.

Merselo gelijk tegen HRC'27

Merselo-HRC'27 2-2 (2-1).

Doelpunten: Tim Philipsen (2x).

MERSELO | Merselo speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen HRC'27 in de vijfde klasse E.

Na tien minuten namen de bezoekers de leiding: 0-1. Vlak daarna viel de gelijkmaker. Uit een corner tikte Camiel Kroonen de bal door naar Tim Philipsen: 1-1. Merselo claimde voor rust twee keer tevergeefs een penalty toen Nils Jakobs en Tom Michels werden gevloerd. Vlak voor de pauze was topschutter Tim Philipsen, uit een voorzet van Nils Jakobs, wederom trefzeker: 2-1. Nils Jakobs miste even later een goede kans op de 3-1.

In de 52e minuut profiteerde HRC'27 van balverlies bij Merselo en uit een afstandschot werd het 2-2. Daarna hadden de bezoekers het initiatief maar Merselo wist stand te houden. Vlak voor tijd dook nog een HRC-aanvaller vrij voor het doel op, maar keeper Bram van Soest bracht met zijn voet redding.