Vijfde zege op rij voor Venray

Venray-SC Susteren 2-0 (0-0).

Doelpunten: 50. Armend Shala 1-0; 85. Bram Vievermans 2-0. Scheidsrechter: Van der Ven (Mill). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Joy Koenen (Venray) en Stan Rullenraad (Susteren).

SV Venray: Van Enckevort; Wismans, Willemse (46. Koenen), Van Dijck en Jesse Peeters; Jarno Peeters, Brinkman, Pelzer (82. Egelmeers) en Litjens (46. Touratzidis); Vievermans en Shala.

VENRAY | Venray behaalde zaterdag de vijfde zege op rij in de eerste klasse D. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Susteren, werd met 2-0 gewonnen.

De Midden-Limburgers zijn altijd een lastige opponent geweest voor de Venraynaren die op 17 december nog met 6-1 onderuit gingen in Susteren. Na de trainerswissel van half april verkeren de rood-witten in de winning mood. Door de 2-0 zege werd Susteren gepasseerd op de ranglijst en bereikte Venray – voor de eerste keer dit seizoen – zelfs het linkerrijtje.

Het trainersduo Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans had het winnende elftal op een plaats gewijzigd. Dimitris Touratzidis had in de voorbije week vanwege een lichte blessure niet getraind en hij begon daardoor op de bank. Jarno Peeters keerde na een blessure terug op het middenveld en Armend Shala speelde nu voorin.

In het eerste kwart van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Beide teams gaven elkaar niets toe. Het eerste gevaar was een venijnig schot van Jarno Peeters dat Susteren-doelman Joshua Cleber tot corner verwerkte. Even later leek Armend Shala de 1-0 binnen te schieten maar een groen-witte verdediger bracht nog net redding op de lijn. In het laatste kwartier voor rust werd Venray alsmaar sterker. Jarno Peeters stuitte opnieuw op de keeper en ook een kopbal van Stef van Dijck uit een corner trof geen doel.

Na de thee kwamen na een dubbele wissel Joy Koenen en Dimitris Touratzidis binnen de lijnen. Vijf minuten na rust scoorde de geheel opgeleefde Armend Shala met een prachtig afstandschot vanaf 25 meter de openingstreffer. Onhoudbaar sloeg het projectiel vlak onder de lat in: 1-0.

Daarna controleerden de Venraynaren de wedstrijd. Een doelpunt van Bram Vievermans werd wegens buitenspel geannuleerd. Susteren kon lange tijd weinig uitrichten maar bleek toch nog iets over te hebben voor een slotoffensief. Doelman Dirk van Enckevort keerde in de 82e minuut een hard ingeschoten bal. Vlak daarna bracht de Venrayse goalie redding bij een gevaarlijke vrije trap. Joy Koenen knalde de bal vervolgens hard naar voren waar Bram Vievermans op rechts vanaf eigen helft naar het vijandelijke doel snelde. De jonge aanvaller liep de laatste verdediger van Susteren eruit en vrij voor de keeper vond Vievermans de verre hoek: 2-0.