Twijfels over plek talentencampus

VENRAY | Er is nog steeds geen duidelijkheid over de komst van de talentencampus in Veltum. Er lijken steeds meer twijfels te rijzen of de beoogde locatie van de scholen Coninxhof en De Keg wel de juiste is.

Half november 2017 kregen de raadsleden te horen dat de verbouwing geen 1,7 miljoen euro maar 5,8 miljoen euro gaat kosten om het schoolgebouw in Veltum aan alle eisen te laten voldoen. Wethouder Martijn van der Putten (D66) en de schoolbesturen SPOV en Onderwijsgroep Buitengewoon lieten toen nog weten 'vol' voor de talentencampus in Veltum te willen gaan.

Binnenkort moet er meer duidelijkheid komen. In het jaarverslag van de gemeente spreekt het college van een lastige puzzel. Het gebouw is aan de krappe kant om er vier scholen in te passen. Naast het financiƫle tekort spelen ook nog de verkeersproblemen in de wijk. 'De vraag is of locatie en gebouw wel de juiste keuze zijn, in relatie tot de kosten. Of dat nieuwbouw op een andere locatie niet beter is', meldt het jaarverslag. Complete nieuwbouw op de plek van Coninxhof en De Keg zou 1,5 tot 2 miljoen euro duurder uitvallen.