Natuurontbijt IVN

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 26 mei een natuurontbijt voor mensen die afgelopen jaar lid zijn geworden van IVN Geijsteren-Venray en mensen die overwegen lid te worden. Maak tijdens deze ochtend nader kennis met IVN Geijsteren Venray en ontdek de omgeving van de kasteelruïne in Geijsteren. Het ontbijt staat om 9.30 uur klaar.

Aanmelden kan via info@ivn-geysteren-venray.nl onder vermelding van natuurontbijt. Deelname is gratis.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 27 mei brood gebakken in het bakhuisje. Ook kinderen kunnen aan deze activiteit deelnemen en hun eigen broodje kneden, vorm geven en versieren. Volop bedrijvigheid is er ook in de smederij. Een muzikaal optreden wordt verzorgd door het orkest Rooyal Venray. Het museum is alle dagen open van 10.00-17.00. De extra activiteiten beginnen om 11.00 uur.

Peelmuseum

America | Het Peelmuseum in America houdt op zondag 27 mei open zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Er kan dan een kijkje worden genomen onder begeleiding van een gids. De gids gaat vertellen over het werken en leven in en bij de Peel. Ook kan er een plaggenhut worden bekeken. Verder is de hut van Rowwen Hèze te zien. Het Peelmuseum is gelegen aan de Griendtsveenseweg 69 in America.