Afbeelding
Foto:

Concert in zaal Odeon

Venray | Symfonieorkest Helmond-Venray en Kunstkwartier houden op zaterdag 2 juni een concert in zaal Odeon aan de Hoederstraat 10 in Venray.

Muziekleerlingen studeren samen met orkestleden het programma in. Daarvoor hebben zij in hun lessen al aan de muziek al gewerkt. 's Ochtends wordt in twee groepen gerepeteerd: de blazers en de slagwerkers onder leiding van dirigent SOHV Sander Vredenborg en Miko Derks en de strijkers onder leiding van viooldocent Yvonne Franssen van Kunstkwartier. 's Middags repeteert het hele orkest samen.

Om 16.00 uur is het resultaat te beluisteren tijdens het concert, onder leiding van Sander Vredenborg. Het is voor de cursisten een hele ervaring om in een echt symfonieorkest mee te spelen. In 2016 werd voor het eerst een Play In gehouden in Venray, vorig jaar de succesvolle tweede editie in Helmond en dit jaar, de derde editie alweer, opnieuw in Venray. Want SOHV is een orkest voor Helmond, Venray en de regio.

Filmmuziek, de Efteling en licht klassiek. De aanwezigen kunnen genieten van Efteling-klanken, Fata Morgana en het Spookslot ofwel de Danse Macabre van Saint-Saƫns, op de Harry Potter-medley uit de film de Geheime Kamer en op het thema uit de filmklassieker The Godfather. Maar ook op de Bolero van Maurice Ravel en enkele speelse Noorse Ddansen van Edvard Grieg.

Voor meer informatie kijk op de website www.sohv.nl of stuur een e-mail naar info@sohv.nl.