De Wellse aanvaller Tomas van Ham probeert weg te draaien van Oostrum-verdediger Nick Vergeldt.
De Wellse aanvaller Tomas van Ham probeert weg te draaien van Oostrum-verdediger Nick Vergeldt. Foto: Jolijn van Goch

Deceptie voor Oostrum

Oostrum-EWC'46 0-6 (0-2).

Doelpunten: 39. Koen Stevens 0-1;43. Koen Stevens 0-2; 47. Mimoun Akrom 0-3; 56. Tomas van Ham 0-4; 87. Mimoun Akrom 0-5; 90. Tomas van Ham 0-6. Scheidsrechter: Van Uden (Vorstenbosch). Kaarten: geen. Toeschouwers: 150.

Oostrum: Plum; Dennis Nohlmans, Jacobs, Ruben Nohlmans en Vergeldt; Wilmsen (71. Direks), Van Goch, Hermans en Custers (66. Van Berne); Lommen (71. Cornelissen) en Wilschut.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | In de twee duels met EWC'46, binnen vier dagen, vergooide Oostrum zijn titelkansen in de vierde klasse E. Na de 0-0 in Well leden de rood-witten pinksterzondag hun grootste competitienederlaag: 0-6. Melderslo pakte door de misstappen van de Oostrumse concurrent het felbegeerde kampioenschap.

Door de 0-0 van donderdag verspeelde Oostrum al zijn theoretische voorsprong op Melderslo. Toch zag trainer Ron Spruit zondagmiddag op het zonovergoten sportpark De Spar vooraf nog titelkansen. Twee duels voor het einde had Oostrum immers slechts een punt achterstand op Melderslo. "We hadden het in eigen hand, maar na de 0-0 zijn we afhankelijk. Melderslo is net als wij een ploeg die makkelijk punten verspeelt tegen lagergeklasseerde tegenstanders", hoopte Spruit.

Voorwaarde was dat Oostrum thuis moest zien af te rekenen met de nummer drie EWC'46. Dat bleek een onmogelijke opgave. Al zag het er in het begin niet naar uit dat de bezoekers met een 0-6 zege van het veld zouden stappen. "Ik vond ons in het eerste halfuur zelfs iets beter. We kregen via die kopbal van Kenny Lommen ook de beste kans om op voorsprong te komen", zag de Oostrum-trainer.

Tot aan de drinkpauze, halverwege de eerste helft, gaven de teams elkaar weinig toe. Het spel golfde op en neer met wat kansjes voor beide doelen. Vlak nadat Oostrum-doelman Dennie Plum met zijn voet een schot van topschutter Mimoun Akrom onschadelijk maakte, had de thuisploeg de leiding kunnen nemen. Het begon met een befaamde verre inworp van Dennis Nohlmans volgens het vaste recept. Chris Wilschut kopte de bal door naar de tweede paal waar de inkomende Kenny Lommen van heel dichtbij over het doel kopte.

Koen Stevens, oud-speler van Venray en Volharding, glipte enkele minuten later op rechts door de rood-witte defensie en hij scoorde de 0-1. Die eerste tik kwam Oostrum niet meer te boven. Als een aangeslagen bokser wankelde de thuisploeg richting het rustsignaal. EWC'46 rook zijn kans en opnieuw ging Koen Stevens ervandoor: 0-2. Dennie Plum voorkwam met een prima redding de 0-3 van Akrom.

Tijdens de rust zette Ron Spruit zijn ploeg om. Centrumverdediger Ruben Nohlmans verscheen in de frontlinie, Kenny Lommen zakte naar het middenveld en Bob van Goch ging centraal achterin spelen. Die wisselingen pakten ditmaal niet goed uit. Al snel liepen twee rood-witte verdedigers elkaar in de weg waardoor Mimoun Akrom vrije doortocht kreeg. De geslepen goaltjesdief greep zijn kans: 0-3. Trainer Spruit: "Door een communicatiefout valt die derde goal en dan is het over. Het lange seizoen breekt ons op want iedereen liep op zijn laatste benen." Akrom gaf een diepe bal op Tomas van Ham. Doelman Plum kwam zijn doel uit maar was te laat. Van Ham omspeelde de Oostrumse sluitpost en scoorde eenvoudig in het lege doel: 0-4.

De thuisploeg probeerde nog iets van de wedstrijd te redden. Maar het zat ook niet mee. Chris Wilschut trof de binnenkant van de paal waarna keeper Nicky Theeuwen nog net op de doellijn de bal kon pakken. In de slotminuten voerde EWC'46 de score op naar 0-6 via het koppel Akrom-Van Ham. Een ongekend hoge uitslag prijkte na afloop op het scorebord.

Oostrum, dat de eerste periodetitel won, was al snel in het seizoen verzekert van een ticket voor de nacompetitie die op zondag 3 juni begint. "Het is nu zaak ervoor te zorgen dat we iedereen fit krijgen zodat we er in de nacompetitie weer staan", zei Ron Spruit.