Oostrum en EWC scoren niet

WELL | De topper tussen de nummer twee en drie, Oostrum en EWC'46, eindigde donderdagavond in Well onbeslist (0-0) in de vierde klasse E.

Oostrum kwam in dit inhaalduel sterk uit de startblokken en miste in de openingsminuten twee goede kansen. Al na dertig seconden schoot Kenny Lommen in kansrijke positie over het doel en Nick Vergeldt trof even later de paal. Daarna ging het spannende duel gelijk op met mogelijkheden over en weer. Vlak voor rust zag Wes Wilmsen zijn doelpoging net over de lat verdwijnen.

Ook na rust streden beide ploegen voluit voor de overwinning. Op het einde werd EWC'46 sterker en kreeg ook een goede kans maar verdediger Nick Vergeldt haalde de bal nog van de doellijn weg. In de slotminuut had zowaar Oostrum nog de winst kunnen grijpen maar Chris Wilschut schoot op de lat.

Leunen verliest en hekelt arbitrage

DEV Arcen-Leunen 2-1 (1-1).

Doelpunt: Stefan Jacobs.

ARCEN | Leunen verloor de uitwedstrijd tegen concurrent DEV-Arcen met 2-1 in de vierde klasse E. In de slotfase grepen de Arcenaren de winst door een zeer omstreden treffer die arbiter Verheijen – tot groot ongenoegen van het Leunse kamp - goedkeurde.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Leunse ploeg arbitrale missers de boot inging. De frustraties waren na afloop dan ook groot. Bij een 1-1 stand pakte de Leunse doelman Guido Voncken de bal klemvast. Een DEV-aanvaller liep veel te hard door op de Leunse sluitpost die daarbij een hoofdblessure opliep. De lankmoedige arbiter Verheijen stond erbij en keer ernaar. In zijn val liet Voncken de bal los waardoor het voor Teun Jacobs een koud kunstje was de Arcenaren naar een 2-1 zege te schieten. Het duel lag vervolgens zeven minuten stil omdat de Leunse keeper opgelapt moest worden. Leunen probeerde nog een slotoffensief te ontketenen maar de arbiter floot ook veel te vroeg af. Na afloop verschanste de leidsman zich snel in het kleedlokaal. Voor Leunen waren de druiven bijzonder zuur. Want door het verlies kunnen de oranje-witten de nacompetitie vrijwel niet meer ontlopen.

De inhaalwedstrijd begon nog goed voor de Leunse ploeg. Halverwege de eerste helft namen de oranje-witten de leiding. Na een goede actie van Thomas Weijs aan de linkerkant opende Stefan Jacobs met een strak schot de score: 0-1. Tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1. Het was een echt degradatieduel met matig voetbal dat op een remise leek af te stevenen. Totdat in de 83e minuut de omstreden 2-1 viel.

Jur Janssen scoort drie doelpunten

Sporting ST-RKDSO 4-0 (2-0).

Doelpunten: Jur Janssen (3x) en Tim van Rijswick (strafschop).

SWOLGEN | Sporting ST won de thuiswedstrijd tegen het zwakke RKDSO dikverdiend met 4-0 in de vijfde klasse E.

Vanaf de aftrap brak Sporting-aanvaller Jur Janssen de scoren open. Uit een dieptepass stiftte de aanvaller de bal over de Lommse keeper: 1-0. In de 13e minuut was het weer raak via Jur Janssen: 2-0. Voor rust verrichtte Sporting-doelman Bram Willems nog twee reddingen maar na de pauze had de thuisploeg helemaal niets meer te duchten van RKDSO. In de 56e minuut werd een overtreding op Marco Cornelissen binnen de zestien bestraft met een penalty. Captain Tim van Rijswick scoorde vanaf de stip de 3-0. Een kwartier voor tijd bracht Jur Janssen met zijn derde doelpunt de eindstand op 4-0.

Zeegers bij Talent Centraal

Venray | Skeletonner Bram Zeegers is onlangs geselecteerd voor Talent Centraal, een initiatief van ABN Amro. Het is een exclusief programma voor twintig jonge sport-, kunst- en cultuurtalenten. Zij worden acht maanden lang ondergedompeld in kennis en inspiratie van ervaringsdeskundigen als Tessa Veldhuis (oud-rugbyster) en Ruben Hein (pianist/zanger).

De kick-off van het programma was op 14 mei in de Johan Cruijff Arena. "Daar maakte ik kennis met de andere talenten en de coaches. We kregen een rondleiding door het stadion en daarna was er nog een borrel om even na te kletsen", vertelt Zeegers. De groep talenten bestaat onder meer uit muzikanten, zangers, wielrensters, voetballers en schaatsers. Het programma biedt talenten bijvoorbeeld begeleiding op het gebied van identiteit, ondernemen, mentale weerbaarheid en sociale media. Zeegers zelf is alweer volop bezig met de voorbereiding op het winterseizoen. "De afgelopen maanden heb ik niet stilgezeten. Eind februari heb ik de krachttrainingen bij Knooppunt centrum voor gezondheid Venray weer opgepakt en de komende maanden ga ik op de jeu-de-boulesbaan van Bouledrome Venray verder werken aan mijn sprintsnelheid, zodat ik eind oktober goed voorbereid het seizoen kan ingaan."

Thoone viert kampioenschap

Wijchen | Freek Thoone werd afgelopen weekend kampioen met AWC uit Wijchen. De voetballer uit Leunen maakte het winnende doelpunt in het met 2-1 gewonnen duel tegen Rood Wit.

Dankzij het kampioenschap in de eerste klasse C promoveert Thoone met AWC naar de hoofdklasse. De Wijchense formatie keert na drie seizoenen terug op dat niveau. AWC keek tegen Rood Wit lang tegen een achterstand aan, maar Thoone schoot tien minuten voor tijd raak.