Afbeelding
Foto:

Myrthe Moorrees langer bij Twente

Venray | Voetbalster Myrthe Moorrees (23) uit Venray heeft donderdag haar handtekening gezet onder een contract dat haar langer aan het vrouwenteam van FC Twente bindt.

De Venrayse kwam voorafgaand aan het huidige seizoen over van PSV en wist zich snel in het basiselftal van de in de eredivisionist te spelen. In oktober van dit seizoen maakte de Venrayse haar debuut voor Oranje. "Ik ben heel blij dat ik nog een jaar bij deze mooie club mag voetballen", meldt Moorrees op de website van de club. "Ik denk dat deze keuze de beste is voor mijn persoonlijke ontwikkeling en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de sportieve prestaties van FC Twente Vrouwen."

Hoofdtrainer Tommy Stroot: "Ik ben heel erg blij met dit nieuws. Met het verlengen van het contract van Myrthe zijn we zeker van een sterkhouder in de verdediging. We gaan vol aan de slag met haar persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het team."

De Venrayse voetbalster kon op pinkstermaandag met FC Twente concurrent Ajax niet afhouden van het Nederlandse kampioenschap. De Amsterdamse equipe was in Enschede met 1-2 te sterk. Dankzij de zege prolongeerde Ajax de titel. FC Twente startte uitstekend en nam na een kleine 20 minuten spelen de leiding via Ellen Janssen. Vlak voor rust maakte Marjolijn van den Bighelaar gelijk: 1-1.

De topper in de kampioenspoule van de eredivisie werd in de 52e minuut beslist door international Desiree van Lunteren. Zij schoot de 1-2 tegen de touwen.