Roy Coppus van Holthees (links) in duel met BVV'er Joost Wijnhoven.
Roy Coppus van Holthees (links) in duel met BVV'er Joost Wijnhoven. Foto: Jolijn van Goch

Fel Holthees klopt BVV

BVV'27-Holthees 1-3 (1-1).

Doelpunten: 22. Ser van Es 0-1; 45+2. Egzon Grguri 1-1; 66. Ser van Es (strafschop) 1-2; 75. Robin van Es 1-3. Scheidsrechter: Theeuwen (Horst). Toeschouwers: 75. Gele kaart: Jens Arts (BVV'27) en Guus van Bree (Holthees).

BVV'27: Wolters; Poels (58. Rik van Kempen), Thiesen (62. Pieter van de Water), Ward van de Water en Arts; Verkoijen, Wijnhoven, Lucassen en Durgun; Lou van Kempen (46. Gooren) en Grguri.

Holthees: Rijnen; Loenen, Pingen, Van Bree en Ingenpas (77. Jansen); Van Houdt, Coppus (52. Janssen), Ser van Es en Voermans (85. Jacobs); Robin van Es en Wijenberg.

BLITTERSWIJCK | Het door blessures en schorsingen verzwakte BVV'27 ging voor de tweede keer onderuit tegen het lager geklasseerde Holthees in de vijfde klasse E. Donderdag wonnen de blauw-witten met 1-3.

Door Henk Willemssen

BVV-coach Leon Wijnhoven miste drie geschorste spelers. Doelman Davey Engels kreeg een uitsluiting van vier duels na zijn rode na afloop van de wedstrijd tegen Sambeek. Joey Gelden en Jari Wijnhoven waren voor een wedstrijd geschorst.

Bij Holthees verschenen Roy Jansen en Ruud Janssen vanwege werk pas later op het sportpark. Beiden vielen na rust in. Trainer John Klaassens zat het 4-0 verlies bij RKDSO van vier dagen eerder niet lekker. "Ook al kunnen we niets meer winnen, toch wil ik het seizoen goed afsluiten. En niet zoals afgelopen zondag. Daar kan ik niet goed tegen. Als trainer kan ik wel heel fanatiek zijn, maar het moet ook van de jongens zelf uitkomen. Dat heb ik ze zojuist ook gezegd. Ik wil meer beleving zien", zei Klaassens die op zijn wenken werd bediend.

Bij de Blitterswijckers maakte de pas 16-jarige B-junior Boy Wolters zijn debuut in het doel. Hij is de kleinzoon van de legendarische keeper Jan Wolters uit de succesvolle jaren zestig en zeventig.

Vanaf de aftrap nam BVV'27 het initiatief. Maar de geel-zwarten stuitten op felle tegenstand van Holthees. Het eerste gevaar kwam van Robin van Es maar Boy Wolters pakte de bal. Aan de overzijde mikte Joost Wijnhoven vlak langs het doel. Na 22 minuten nam Holthees de leiding. Stijn Voermans gaf vanaf links een verre voorzet op Ser van Es die zijn tegenstander Jens Arts eenvoudig uitkapte en raak schoot: 0-1. BVV'27 drong weer aan. Nadat een buitenspelgoal van Joost Wijnhoven was afgekeurd, zag Yilmaz Durgun zijn doelpoging gekeerd door de goed keepende Marco Rijnen. Een vrije trap van Ser van Es vanaf 25 meter scheerde de lat. In de extra tijd van de eerste helft kwam BVV'27 langszij door een prachtige treffer. Egzon Grguri nam, uit een voorzet van Jimmy Lucassen, met links de bal ineens op zijn slof: 1-1.

Vlak na de pauze vielen bij de thuisploeg de verdedigers Kenny Poels en Tom Thiesen met blessures uit. BVV'27 strandde telkens op het stug verdedigende Holthees. Nadat Robin van Es van dichtbij over het lege doel schoot, kreeg Holthees een strafschop doordat Jens Arts een duw gaf aan Ser van Es die zelf het vonnis voltrok: 1-2. Een kwartier voor tijd kwam de jonge goalie Boy Wolters ver zijn doel uit maar Robin van Es was net iets eerder bij de bal en scoorde vanaf dertig meter in het verlaten doel: 1-3. BVV'27 zette nog een slotoffensief in maar de Holthese defensie onder leiding van de sterk spelende Bram Pingen hield stand.