Financiën naar Van der Putten

VENRAY | Martijn van der Putten (D66) wordt de nieuwe wethouder van financiën. Hij neemt de rol van schatkistbewaarder over van de gestopte Ike Busser (Samenwerking).

Martijn van der Putten (D66) behoudt grotendeels het takenpakket dat hij medio 2015 overnam van zijn partijgenoot Hans Teunissen. Naast financiën heeft de D66'er onderwijs, volkshuisvesting, visie veehouderij, ruimtelijke ordening, grootschalige energieopwekking en de herontwikkeling van Sint Anna en Sint Servaas in zijn portefeuille. Behalve financiën nam bij van Busser ook ict en personeel en organisatie over. De huisvesting van buitenlandse werknemers staat Van der Putten af aan Jan Loonen (CDA) die locoburgemeester blijft.

Loonen begint aan zijn derde termijn en is de langstzittende van de vier wethouders. Hij trad per 1 januari 2010 aan na de gemeentelijke herindeling. Loonen heeft economie, gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en Het Roekenbosch, grote infrastructurele projecten (zoals Maaslijn, haven Wanssum en Via Venray), huisvesting buitenlandse werknemers, centrumplan, grondbedrijf en toerisme onder zijn hoede. Van Busser nam Loonen glasweb, kermissen en evenementen over.

Anne Thielen (CDA) behoudt in hoofdlijnen haar zorgportefeuille met sociale zaken, jeugd, kunst en cultuur, sport, volksgezondheid, zelfsturing, gebiedsgericht werken en accommodaties. Ze trad in september 2017 aan als vervanger van de gestopte Lucien Peeters.

Nieuwkomer Carla Burgman (Venray Lokaal) krijgt naast duurzaamheid en energiebeleid ook milieu, verkeer, mobiliteit, openbare ruimte, toezicht en handhaving, publieksdiensten en communicatie in haar takenpakket.

Burgemeester Hans Gilissen gaat over de wettelijke taken op het gebied van veiligheid en openbare orde. Andere taken zijn de verkiezingen, integriteit, cameratoezicht, juridische zaken, drank- en horecawet en voorlichting en representatie. Tevens is Gilissen de coördinator van de viering van 75 jaar bevrijding in oktober 2019.