Afbeelding
Foto:

Open dag
De haam op 2 juni

Veulen | In Veulen ligt het agrarisch familiebedrijf van de familie Janssen.

Zij combineren het houden van vrije-uitloop-kippen, bekend van 'het vriendelijkste ei van Nederland', met labrador- en teckelkennel Janslust, een grote kudde schapen die onder meer ingezet wordt bij natuurbeheer én een zorgboerderij. Al dertien jaar bieden Gerdie en Annerie Janssen dagbesteding aan onder de naam Zorgboerderij De haam.

De cliënten zijn veelal zelfstandig wonende ouderen die ondersteuning nodig hebben wegens ouderdom, sociaal isolement, ziekte of handicap.

Sinds november 2017 is er meer ruimte gekomen op de zorgboerderij, wat ten goede komt van de cliënt. Op zaterdag middag 2 juni is iedereen vanaf 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de zorgboerderij. Annerie en Gerdie Janssen zijn samen verantwoordelijk voor Zorgboerderij De haam. Met hulp van professionele medewerkers, stagiaires en vrijwilligers wordt er inclusieve zorg aangeboden.

Zorgboerderij De haam staat voor deskundigheid en menselijke begeleiding, waarbij een thuisgevoel, respect, ontspanning en herkenbaarheid vooropstaan. Annerie: "Er heerst een sfeer van openheid bij ons waardoor onze cliënten zich zeer welkom, veilig en vertrouwd voelen. Binnen de Haam wordt ieder mens gerespecteerd en door medewerkers ingespeeld op de mogelijkheden van onze cliënten. Hierdoor kunnen wij betere persoonlijke ondersteuning bieden bij het maken van zijn of haar keuzes."

Het uitgangspunt van De haam is daarom dat iedereen die iets kan en wil doen, hiervoor de mogelijkheid krijgt. Op de boerderij van de familie Janssen kunnen de cliënten alle seizoenen volop beleven door middel van het ervaren en genieten van de buitenlucht, de dieren en de omgeving. "Niets moet, alles mag!", vult Gerdie enthousiast aan. "Op onze boerderij gebeurt altijd wel iets, wat de cliënt thuis weer kan vertellen." Tijdens de open dag wil Zorgboerderij De haam laten zien wat ze te bieden heeft door middel van een fotopresentatie, spellen en rondleidingen.

Er is muziek en ook kunnen de bezoekers een demonstratie schapen scheren bijwonen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook mensen die vrijwilligerswerk zoeken of studenten die een opleiding in de zorg volgen, zijn van harte welkom tijdens de open dag van De haam, Lorbaan 10 in Veulen.

Meer informatie over Zorgboerderij De haam staat op de website www.dehaam.nl / info@dehaam.nl.