vrijdag 16 maart

Klucht toneelvereniging 't is W.A.T.

Toneelvereniging 't is W.A.T. uit Wanssum staat op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart op de planken met de nieuwe klucht De erfenis van Tante Bella, geschreven door Henk Roede.
Het toneelstuk gaat over Tante Bella. Deze tante van Coby en Albert is overleden. Coby en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis en die erfenis bestaat uit een wat verpauperde beautysalon. Coby is er van overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit allemaal wel zo'n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar broer en zus mee te kampen hebben, want zo'n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens zijn Coby en Albert wel de enige erfgenamen?
De voorstellingen vinden plaats in De Zandhoek aan de St. Leonardsweg 1 in Wanssum en beginnen op vrijdag en zaterdag om 19.30 uur en op zondag om 14.00 uur.

zaterdag 17 maart

Muzikale tijdreis in Schouwburg Venray

De bezoekers aan de schouwburg in Venray worden op zaterdag 17 maart om 15.00 uur meegenomen op een muzikale tijdreis door enkele spraakmakende verhalen uit Lang geleden…, gebaseerd op het bekende kinderboek van Arend van Dam.
In het theateravontuur Lang geleden… is het levensverhaal van Willem van Oranje te zien, verteld door een gezelschap van enthousiaste, hedendaagse theatermakers. Ook komen de bezoekers oog in oog te staan met Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd. Met echte pure livemuziek, onvervalste humor en prachtige kostuums kan iedereen genieten van de vaderlandse geschiedenis.
Na afloop van de voorstelling kan er met de acteurs op de foto worden gegaan tijdens een uitgebreide meet & greet. Ook kunnen de jonge theaterbezoekers voor de voorstelling in de foyer deelnemen aan de Geschiedenis Experience die bestaat uit diverse activiteiten over de Nederlandse geschiedenis.
Kaarten zijn te reserveren via www.schouwburgvenray.nl of via telefoon (0478)530999.

Avondwandeling Blitterswijck

Muziekvereniging Moed en IJver houdt op zaterdag 17 maart een avondwandeling over de Hei in Blitterswijck. Deelname is gratis. De start is op het Plein tussen 18.15 en 19.15 uur. De wandelaars worden met een feestelijke huifkar naar het beginpunt op de Boltweg gebracht. Vanaf daar loopt de verlichte route via de Veerweg en de Kerkstraat weer terug naar het Plein. Aan de route zijn een aantal pauzeplaatsen met interessante thema's en verhalen.

zaterdag 17 maart tot zaterdag 17 maart

Knutselmiddag in Brukske

Activiteitenvereniging Bruksk Aktief houdt op zaterdag 17 maart een knutselmiddag voor kinderen in wijkcentrum Brukske in Venray. De middag duurt van 13.00 tot 15.00 uur.

zondag 18 maart

Oirato speelt Groeten uit de Veluwe

Toneelvereniging Oirato presenteert: Familie Bruinsma in de bocht Groeten uit de Veluwe in De Linde in Oirlo. De regie is in handen van Jolanda Dijkema.
Het stuk gaat over de oma van een goed gesitueerd gezin, bestaande uit vader Jan-Hein, moeder Mathilda en dochter Clarissa. Oma wint de eerste prijs met een cryptogram. De prijs is een week vakantie op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een compleet nieuwe wereld en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de familie Bruinsma. Vader Sjef, moeder Truus en zoon Boris hebben vaker met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen de confrontaties tussen de beide families dan ook niet uitblijven.
Het toneelstuk wordt opgevoerd op zondag 18 maart vanaf 19.00 uur, zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur en zondag 25 maart vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via telefoon 06-54931666, 06-24155156 of af te halen bij cafetaria D'n Terp in Oirlo.

Overloons Toneel

Vanwege drie succesvolle voorstellingen in november vorig jaar, speelt Het Overloons Toneel nog eenmaal Het geheugen van water en wel op zondag 18 maart om 20.15 uur in De Pit in Overloon.
Hoe betrouwbaar is het geheugen en wat is de waarheid? Dezelfde situaties en gebeurtenissen kunnen door verschillende mensen totaal verschillend worden herinnerd. Zeker binnen families leidt dat vaak tot flinke wrijving. Zo ook bij drie dochters die op de dag voor de begrafenis van hun moeder samenkomen in het ouderlijk huis. De zussen hebben elkaar al tijden niet gezien en botsen vanaf de eerste minuut. Ze zijn het over alles hartgrondig oneens en het wordt al snel duidelijk dat ze ieder hun eigen versie hebben van hun gezamenlijk verleden en hun jeugd. Verdriet, frustraties en oud zeer komen bovendrijven. Gevoed door een fles drank en een joint geven zij elkaar en hun moeder de schuld voor de mislukkingen in hun eigen leven. Het geheugen van water van Shelagh Stephenson is een tragikomedie met herkenbare emoties, menselijke tragiek en humor. Regisseur May Jansen bewerkte het script speciaal voor Het Overloons Toneel. De rollen worden gespeeld door Eefje Litjens, Margie Wijnen, Ans Siebers, Agnes van Loon, Hugo Pastors en Peter Cruijsen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Shop Jacobs aan de Vierlingsbeekseweg 13 in Overloon en aan de kassa, mits niet uitverkocht.
Het Overloons Toneel speelt nog één maal 'Het geheugen van water' op 18 maart 2018. Foto: Albert Hendriks.

zondag 18 maart tot zondag 18 maart

Familiebrunch in Landweert

Landweert Leeft houdt op zondag 18 maart weer een familiebrunch, waarbij alle wijkbewoners met familie en vrienden of alleen tussen 11.00 en 13.30 uur in 't Stekske kunnen komen brunchen.
Voor de kinderen is er een speelhoek en ze kunnen zich laten schminken. Het eten en de gezelligheid staan borg voor een aantal fijne uren. Er is plaats voor honderd deelnemers. De volgende Samen aan Tafel is op dinsdag 27 maart om 13.00 uur. Dit is een vijfgangen diner voor ouderen en alleenstaanden. Uiterlijk tien dagen van te voren opgeven via telefoon 581913, via e-mail info@landweertleeft.nl of de contactpagina van www.landweertleeft.nl.

Garde- en showdanstoernooi

Dansvereniging PeelDancers uit Ysselsteyn houdt op zondag 18 maart een garde- en showdanstoernooi in Schouwburg Venray.
Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening, die wordt uitgevoerd door alle leden van de vereniging. De dag eindigt rond 19.15 uur met de prijsuitreiking. Het toernooi wordt gehouden in samenwerking met het NDO, conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese Bond die op 4, 5 en 6 mei het EK op touw zet in Dornbirn in Oostenrijk. Op het PeelDancers-toernooi komen ruim 350 deelnemers en er worden ongeveer honderd dansen uitgevoerd.

maandag 19 maart

Ledenvergadering Hartstichting

De EHBO-vereniging Venray houdt op maandag 19 maart aansluitend op de algemene ledenvergadering een ook voor niet-leden toegankelijke lezing, die wordt gegeven door de heer Van Gool van de Hartstichting.
De lezing vindt plaats vanaf 20.15 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray en is voor zowel leden als niet leden gratis. De agenda en notulen ten behoeve van de slechts voor leden van EHBO-vereniging Venray toegankelijke ledenvergadering, die om 19.30 begint, zijn op de website te bekijken.

Informatieavond echtscheiding

In De Kemphaan in Venray wordt op maandag 19 maart vanaf 19.30 uur een informatieavond over echtscheiding gehouden. De avond is gratis en bedoeld voor ouders, grootouders, familieleden en vrienden. Mediator Leo Heldens heeft jaren ervaring in vechtscheidingen en het opstarten van een goede omgangsregeling. Verder gaat ervaringsdeskundige Anika Clazing vertellen over loyaliteitsproblemen bij kinderen. Er wordt gestart met een uitgebreide presentatie over alle facetten rond scheiding, wat doet dit met ouders en kinderen.

Lezing over grens

De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 19 maart vanaf 20.00 uur in het Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray een lezing over De Nederlands-Duitse grens vanaf 1815 en de invloed op de inwoners. De presentatie wordt verzorgd door Ragdy van der Hoek en heeft als titel: De geschiedkundige relatie met de Duitse zijde.
Zoals gebruikelijk is de avond ook voor belangstellende niet-leden toegankelijk. Hen wordt gevraagd een bijdrage van drie euro in de collectepot te doen.

maandag 19 maart tot maandag 19 maart

Dementheek Café

BiblioNu Venray houdt op maandag 19 maart van 14.30 tot 16.30 uur een Dementheek Café. Vrijwilligers van Alzheimer Venray zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en verstrekken van informatie.
Dementheek BiblioNu beschikt over een dementheek met boeken over vroeger, over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Tevens staan er spellen, films, romans over dementie, de Eerste Hulp bij Dementie-koffer en herinneringskoffers. In herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. Iedereen is van harte welkom om tijdens openingstijden een kijkje te komen nemen in de dementheek.
Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

dinsdag 20 maart

Engelenavond met Marielle Beks

Op deze avond zal de energie van de engelen voelbaar zijn en soms zelfs zichtbaar. Vanavond mag je kennismaken met de engel die jou iets wil geven, dit mag een boodschap zijn maar ook een cadeautje of een tekening etc. Deze helpers staan vanavond tot uw beschikking. U mag deze avond een foto van uw dierbare meebrengen. www.mariellebeks.nl www.helder-overloon.com Aanmelden: t-helder@ziggo.nl of 0478-641404 / 06-27007511

donderdag 22 maart

Wandeling KBO

KBO Overloon houdt in samenwerking met IVN De Maasvallei op donderdag 22 maart een wandeling in het gebied van de Ballonzuil in Merselo. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats voor gemeenschapshuis de Pit in Overloon. Wie mee wil wandelen, maar geen lid is van KBO Overloon, kan zich even melden bij Christine Hendriks via telefoon (0478)64171 of bij Ben Verheijen via telefoon (0478)642577.

vrijdag 23 maart

Paasbingo 't Schöpke

In WOC 't Schöpke vindt op vrijdag 23 maart vanaf 19.30 uur een paasbingo plaats. Het wijkontmoetingscentrum is gevestigd aan de Veltumse Kleffen 70B in de wijk Veltum in Venray.

Kienen Wijk Zuid

In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 23 maart vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

zaterdag 24 maart en zondag 25 maart

Lammetjesdagen

Peelkudde Schaapsdrift houdt op zaterdag 24 en zondag 25 maart van 10.00 tot 17.00 uur Lammetjesdagen op de boerderij in Ysselsteyn. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken; knuffelen met de lammetjes en hun moeders, misschien zelfs wel flesjes geven aan moederloze lammetjes. Verder is er een demonstratie schapen drijven met bordercollies. Behalve de dieren zijn er ook tal van andere activiteiten op de boerderij.

zondag 25 maart

Slagwerkconcert in Merselo

De drumband van fanfare St. Oda Merselo houdt op zondag 25 maart vanaf 13.00 uur het slagwerkconcert Slagwerktreffen in 't Anker in Merselo. Tijdens deze middag zijn verschillende drumbands uit de regio of daarbuiten aanwezig. Iedere drumband/slagwerkgroep brengt een eigen concert ten gehore. Dit met het doel dat slagwerkgroepen uit de regio, tijdens een gezellig samenzijn, het beste van hun muzikale kennis aan het publiek presenteren. Er zijn optreden van onder meer slagwerkgroep Ons Genoegen Oirlo, slagwerkgroep Eendracht Renkum en Onze lieve Vrouwe Gilde Holthees-Smakt.

Vijfde editie van KWIST'T

In de oude raadzaal van 't Zusje in Venray vindt op zondag 25 maart de vijfde editie van KWIST'T, een gezellige middagquiz met een knipoog naar de Nederlandse taal voor iedereen, plaats. De middag begint om 14.00 uur. Teams van drie tot vier personen kunnen meedoen en er zijn leuke prijzen te winnen. De Nederlandse taal is het uitgangspunt van de quiz, maar het begrip taal is heel ruim bij KWIST'T. Het kan gaan over taal in de sport, muziek, literatuur, film, bekende Nederlanders, wetenschap en actualiteit. Op alle zinnige en onzinnige vragen krijgen de deelnemers een antwoord. De vragen worden aangekleed met filmpjes en muziek of gesteld door bekende Venraynaren. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar venraykwist@gmail.com.

Blues Afternoon

In de Witte Hoeve in Venray wordt op zondag 25 maart de bluesmiddag Blues Afternoon gehouden. Vanaf 15.00 uur presenteren The Southern Blues Rock Band en Harry & de Rest (foto) stevige bluesrock, afgewisseld met ballads.
Harry & de Rest speelt met frontman Harry Janssen, die tevens de bluesharp bespeelt. De gebroeders Faessen zijn alom bekend en Luuk Faessen bespeelt de basgitaar. De band is onlangs nog gecompleteerd met gitarist Peter Bonants.
Bij Southern Blues Rock Band is er geen bluesharp te horen, maar des te meer wordt de sound in deze band bepaald door gitarist Ley van den Beuken. Wellicht speelt Hammond-speler Colly Franssen tijdens deze muzikale middag al mee. Een cd staat op de planning. De entree is gratis.

Alma Trio in Mariakapel

Aan muzikale variatie geen gebrek in de concertprogrammering van de Mariakapel in Holthees. Daar is zondagmiddag 25 maart weer een mooi voorbeeld van. Dan treedt namelijk de uit Luxemburg afkomstige sopraan Natalie Merfort op samen met haar Alma Trio. Na hun optreden vorig jaar in de Mariakapel hebben veel bezoekers er op aangedrongen het Alma Trio nogmaals terug te halen. Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via telefoon (0478)636948, 06-16170433 of via www.mariakapel.nl . Reserveren is gezien de belangstelling voor dit concert aan te raden.

zondag 25 maart tot zondag 25 maart

Vogelmarkt in Meerlo

Vogelvereniging de Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. houdt op zondag 25 maart de maandelijkse vogelmarkt. Op deze markt kan iedere vogelliefhebber vogels kopen en verkopen. Tevens kunnen er vogelbenodigdheden worden gekocht. De markt vindt plaats in zaal 't Brugeind aan de Leeuwerik 33 in Meerlo en duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Duiven en kwartels worden niet toegelaten zonder inentingsbewijs.

Opening museumseizoen De Peelstreek

Op zondag 25 maart opent museum De Peelstreek in Ysselsteyn de deuren voor het nieuwe museumseizoen. Het museum is deze dag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Verder is het museum geopend op zaterdagen van 13.30 tot 16.00 uur in de periode april tot en met oktober en daarbuiten op afspraak. Tijdens de opening is er een optreden door de Aostrumse Zangkompaneej

maandag 26 maart

50+ Wandeling

Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 26 maart een 50+ groepswandeling van tien kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo, bij de sportvelden. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.

dinsdag 27 maart

ZijActief Oostrum

ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 27 maart in D'n Oesterham in Oostrum de presentatie Seks is van alle tijden. In het kader van een masterclass komt Thea van der Waart, huisarts en seksuoloog praten over seks. Seksualiteit is van alle leeftijden. Er zijn fases te onderscheiden die er telkens anders uitzien. Al deze fasen hebben hun uitdagingen, zowel in positieve als negatieve zin. Alle vrouwen van Oostrum en omgeving zijn deze avond die om 20.00 uur begint welkom.

woensdag 28 maart

Vergadering Dorpsraad Wanssum

In De Zandhoek in Wanssum wordt op woensdag 28 maart vanaf 20.00 uur een openbare dorpsraadvergadering gehouden. Op de agenda staat onder meer het voorstellen van de nieuwe dorpsraadleden. Ook wordt er gesproken over de herinrichting van Ien De Neej Erf, Glasweb Venray en WIP.

donderdag 29 maart tot donderdag 29 maart

Taalcafé bij BiblioNu

Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent en daarom houdt BiblioNu Venray maandelijks een Taalcafé waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Dit met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand gehouden van 13.00 tot 14.30 uur in Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59. De eerstvolgende keer is op vrijdag 29 maart. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

zaterdag 31 maart

De kunst van het vitaal ouder worden

Erik-Alexander Richter houdt zich als docent bij verschillende opleidingsinstituten bezig met de biochemische aspecten van ons lichaam. Erik-Alexander is tevens presentator en medisch deskundige in het programma 'Life is Beautiful' op RTL. Kosten €10,00. Adres 't Helder, Helderseweg 31 te Overloon. U kunt zich vooraf aanmelden voor de workshop via info@elsbasten.nl of 06-24188805. Inloop vanaf 13.00 uur. Zie ook www.helder-overloon.com/nieuws.

Stadswandeling Venray

Belangstellenden kunnen op 31 maart deelnemen aan een stadswandeling in Venray. Aanvang: 14.00 uur.
De wandeling vindt plaats onder leiding van een gids van 't Rooys Gidsen Gilde. Ontdek alle bekende en onbekende plekjes. Start vanuit VVV Venray, Mgr. Goumansplein 1.

Paaszaterdagconcert

Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon houdt op 31 maart voor de zestiende maal een Paaszaterdag concert in De Pit in Overloon. De bezoekers kunnen genieten van Moravische volksmuziek van hoog niveau door blaaskapel Tufaranka (foto) uit Tsjechië en Freunde Echo. Aanvang 19.00 uur. Informatie en reserveringen: www.blaaskapel.nl, e-mail info@blaaskapel.nl of via telefoon (0478)641516.
Foto: fotoalbertoverloon

zondag 1 april

Try-out fanfare Ons Genoegen Oirlo

Ter voorbereiding op het ONFK in Drachten geeft de fanfare van Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo op zondag 1 april een try-outconcert in de kleine zaal van Schouwburg Venray. Tijdens deze ochtend brengt de fanfare het werk By The River ten gehore, alsook een aantal andere muziekwerken. Harmonie St. Cecilia uit Oerle geeft deze ochtend eveneens een concert. De schouwburg is open vanaf 11.15 uur en het concert begint om 11.30 uur. De entree is gratis.

Rondleiding natuurbegraafplaats Weverslo

Op de eerste zondag van elke maand is er een rondleiding voor belangstellenden. Verzamelen bij de ingang aan Janslust 11 op de parkeerplaats. Daarnaast is het informatiecentrum "Het Boshuis" elke zondag geopend tot 16.30 uur

maandag 2 april tot maandag 2 april

RACE 1 | 2 april 2018 – Paasraces

Ook dit jaar zal Raceway Venray op tweede paasdag de startvlag zwaaien voor een spectaculair nieuw autospeedway seizoen! Alle welbekende klassen aangevuld met de 2ltr Hotrods als gastklasse staan ervoor garant dat niemand ook maar een moment zal indutten.

dinsdag 3 april

Open repetitie Zang & theatergroep Oker

Heb je áltijd al willen zingen…?! Maak je thuis wel eens theater…?! Of wil je weer opnieuw beginnen…?! Kom dan naar de open repetitie-avonden op dinsdag 3 en 10 april. Dirigente is Dorrie Besouw. Lijkt het je wat na één of twee proefrepetities dan is er mogelijkheid tot een introductie-lidmaatschap voor € 35,00 tot eind 2018 en neem je deel aan het Herfstconcert. Daarna beslis je of je lid blijft! www.oker-overloon.nl

dinsdag 3 april tot dinsdag 3 april

Grote Kerk en toren weer open

De Grote Kerk in Venray is vanaf dinsdag 3 april weer geopend voor het publiek. Alle werkdagen is de kerk van 14.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken. Belangstellenden worden ontvangen door twee vrijwilligers die graag antwoord geven op eventuele vragen. Achter in de kerk is een tafel met informatie opgesteld en is er ook documentatie te koop. Rondleidingen: telefoon (0478)584415.
Ook de toren gaat weer open. De toren is op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en dit jaar ook op alle koopzondagen geopend. In de toren is in de eerste kamer de film In Hemelsnaam te zien. Dit is een vijftien minuten durende film over het ontstaan, de verwoesting en de wederopbouw van de toren. In de andere kamers is informatie verkrijgbaar over een aantekenboekje uit de Tweede Wereldoorlog en worden enkele attributen uit de rijke historie van de Grote Kerk tentoongesteld.

woensdag 4 april tot woensdag 4 april

Open dansmiddag in 't Schöpke

In 't Schöpke in de wijk Veltum in Venray wordt op woensdag 4 april een open dansmiddag gehouden voor mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking. De middag duurt van 14.30 tot 16.30 uur. In het vervolg wordt elke eerste woensdag van de maand gedanst in 't Schöpke. Deze dansmiddag wordt mogelijk gemaakt door Verborgen Verlangens, een initiatief van de Stichting Vrienden van De Zorggroep en Groene Kruis Thuiszorg, in samenwerking met Petra De la Roy en 't Schöpke.

Cursus Digisterker bij BiblioNu

BiblioNu start met de cursus Digisterker. Leer zelf veilig informatie vinden en digitaal zaken doen met de overheid. Aan de orde komen een DigiD gebruiken, de websites van UWV, SVB, de Belastingdienst, de gemeente en hoe zaken te regelen op MijnOverheid.nl. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en Venray die al kunnen omgaan met een computer.
De cursus vindt plaats op de woensdagen 4, 11, 18 en 25 april van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden: Horst via e-mail horst@biblionu.nl of telefoon (077)3982339 en Venray via e-mail venray@biblionu.nl of telefoon (0478)581970. Meer informatie is te verkrijgen bij Elly Jacobs via e-mail ejacobs@biblionu.nl of telefoon (0478)581970.

woensdag 4 april tot zondag 20 mei

Expositie Doerak 500ste Cartoon

100 van de 500 Cartoons die gemaakt zijn door Ted Lenssen voor weekblad Peel en Maas zijn te bewonderen in het Venrays Museum! Ted is bekend van de stripfiguur Doerak, het jochie dat teveel wortels heeft gegeten en ook nog eens hazenoortjes heeft. Een feest van herkenning "o ja, dat was toen...., was ik al vergeten!"

donderdag 5 april

Dag voor Alleengaanden

ZijActief Limburg en KVG Limburg houden op donderdag 5 april de Dag voor Alleengaanden. Tijdens deze dag krijgen alleengaande vrouwen in heel Limburg de gelegenheid elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis op te doen. Het thema van 2018 gaat over vluchtelingen, met name de statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfstatus) die in dorpen en steden zijn komen wonen. De Dagen voor Alleengaanden vinden plaats op vier locaties in Limburg. Voor Noord-Limburg is dit bij De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray vanaf 9.30 uur.
Meer informatie is te verkrijgen via ZijActief Limburg: www.zijactieflimburg.nl of KVG Limburg: www.kvg-limburg.nl.

vrijdag 6 april

Masterclass 'Positieve desintegratie'

Door Lieke van der Vorst Ons huidige waardesysteem geeft weinig ruimte tot persoonlijke groei terwijl men hier wél steeds meer behoefte aan heeft. De gevolgen hiervan worden zichtbaar middels burn-out en andere geestelijke onruststokers. Iedereen die potentie heeft om zich te ontwikkelen krijgt te maken met deze ontevreden gevoelens. Deelnamekosten: € 29,50. Aanmelden via www.liekeweetraad.nl, tel: 06-11356285 of mailen naar info@liekeweetraad.nl

vrijdag 6 april tot zondag 8 april

Pasar Festival Djempol

In Evenementenhal Venray is het shoppen, smullen en swingen bij Pasar Festival Djempol van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april.
Reis met het hele gezin door hét oosterse avontuur vol beleving, waar alle leeftijden en culturen elkaar ontmoeten in een sfeervolle mix van Oost en West. Iedereen is welkom op dit driedaagse tropische evenement met een grote oosterse markt, Aziatisch eten en entertainment. Selamat Datang, ofwel van harte welkom, bij de meest onderscheidende Ppasars van Nederland in aankleding, opzet, sfeer en beleving. Voor meer informatie: www.pasarfestival.nl.

zondag 8 april

Autocross Ysselsteyn

ACC 't Veule organiseert haar jaarlijkse autocross, ditmaal in Ysselsteyn aan de Timmermansweg. Om 11 uur starten de wedstrijden. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen naar de spannende wedstrijden in verschillende klassen. Ingang terrein is via de Timmermansweg. Kijk ook op onze Facebook pagina voor meer info en winacties! www.facebook.com/autocrossclubtveule

Theehuisconcert met Consort Marten Root

In het Theehuis van het Odapark in Venray brengt het Consort Marten Root op zondag 8 april een gevarieerd programma ten gehore waarin de fluit centraal staat. De fluit in al zijn gedaanten wordt al eeuwenlang geassocieerd met mythologie en betovering. De Zauberflöte; La Flute de Pan; van Mozart tot Debussy, er zijn talloze voorbeelden die verwijzen naar de Griekse oudheid. In de Griekse mythologie zou de fluit zelfs doden kunnen opwekken. Kaarten zijn te verkrijgen via www.theehuisconcerten.nl en indien nog beschikbaar vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis. Het concert begint om 15.30 uur.

zondag 8 april tot zondag 8 april

Zondagsconcert

In Schouwburg Venray kan op 8 april van 11.00 tot 13.30 uur een gratis zondagsconcert bezocht worden van Orkest Rooyal en Klapa Per Caso. Beide groepen doen bij de muziekliefhebbers zeker een belletje rinkelen. Al vaak in het Venrayse te horen, maar nog nooit samen tijdens een concert.
Orkest Rooyal bestaat uit een blazerssectie, aangevuld met een combo en een zangeres. Het repertoire is zeer divers. Naast polka/bigband uitvoeringen, zijn nummers te horen van onder meer Caro Emerald, Helene Fischer, Lady Gaga. De leiding is in handen van Wim van Osch.
Per Caso is een vierstemmig ensemble van negen zangers uit het Venray's Mannenkoor. Zij zingen à capella liederen die stammen uit Dalmatië in Kroatië. De elementen liefde, wijn, de zee en het vaderland komen hierbij aan bod.

maandag 9 april

Lezing Adelbertvereniging

Adelbertvereniging Venray houdt de achtste lezing van dit seizoen op maandag 9 april vanaf 20.15 uur in het Odapark in Venray. Spreker is Dr. J.C.T. (Jacob) Voorthuis en de titel van zijn voordracht luidt Een kleine inleiding in de esthetica van de liefde; oftewel een filosofie van het ontwerpen. In deze lezing worden de aanwezigen meegenomen in de esthetica van de liefde. Introducés zijn welkom.

maandag 9 april tot maandag 9 april

Workshop Dromen in beeld

Bij Match voor Vrijwilligers in Venray wordt op maandag 9 april van 9.30 tot 13.00 uur de workshop Dromen in beeld door lifecoach Asmaa Darkaoui gehouden.
Dromen…wie heeft ze niet? Door actief bezig te zijn met het maken van een dreamboard krijgen dromen meer vorm. Ze zitten dan niet meer alleen in het hoofd, maar krijgen nu een duidelijk beeld en zo worden de deelnemers aan de workshop eraan herinnerd wat ze graag willen en dit motiveert om in actie te komen. Na afloop neemt iedereen zijn eigen dreambord mee naar huis.

woensdag 11 april

Rondleidingen Stefan Cools in Odapark

Zes rondleidingen Stefan Cools in Odapark Kunstenaar en botanist Stefan Cools geeft maar liefst zes bijzondere rondleidingen door zijn tentoonstelling Liquidarium meconii in Odapark in Venray. Zowel binnen als in het Beeldenbos. Zonder kosten. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. De rondleidingen van ongeveer een uur door Stefan Cools starten om 14.00 uur op 11.4 19.4 29.4 2.5 13.5. 25.5

Dialoogcafé over dementie

Het dialoogcafé in Proeflokaal Goesting staat op woensdag 11 april in het teken van dementie. Volgens gespreksleider Sjef Wester en zijn tafeldame Maria aan den Boom-Camps een actueel thema; je ziet het overal in de samenleving en het aantal mensen dat dementie heeft neemt toe doordat we steeds ouder worden.Elke tweede woensdag van de maand is er een Dialoogcafé in Proeflokaal Goesting door de werkgroep Venray in Dialoog. Iedereen die graag deelneemt aan de dialoog is vanaf 19.00 uur welkom in de ruimte boven het proeflokaal. Aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis.

zaterdag 14 april

Jeugdtoneel Crescendo

Toneelvereniging Crescendo uit Ysselsteyn brengt in het weekeinde van 14 en 15 april het jeugdtoneelstuk Verfstreken ten tonele, geschreven door regisseur Willem Hoeben. De voorstellingen worden gehouden in De Smelehof in Ysselsteyn. Op zaterdag begint de voorstelling om 19.00 uur en op zondag om 10.30 uur. Kaartverkoop: kaartjes@crescendoysselsteyn.nl. Meer informatie is te vinden op http://www.crescendoysselsteyn.nl/jeugd.

zaterdag 14 april tot zaterdag 14 april

Dag voor De Verloren Tweelinghelft

Op zaterdag 14 april organiseert een team van 6 therapeuten/coaches/alleengeboren tweelingen een bijzondere dag: de Dag voor de Verloren Tweelinghelft. Dit is een speciale dag voor alleengeboren tweelingen en geïnteresseerden, uniek in Nederland, om meer bekendheid en bewustwording te creëren rondom dit bijzondere fenomeen. Een alleengeboren tweeling is iemand die zijn/haar tweelinghelft verloren is in de baarmoeder of rond de geboorte

zaterdag 14 april en zondag 15 april

Flashbackavond in Witte Hoeve

In samenwerking met Stage Crew Events van Roel Kessels zet De Witte Hoeve op zaterdag 14 april een flashbackavond nieuwe stijl op touw.
Met een grote verlichte dansvloer, een mooie lichtshow en optredens van de dj's Twan van Bussel, Leon Aarts en Frans Herben barst het feest, een flashback naar de muziek uit de jaren '80 en '90, die avond om 21.00 uur los. In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro en aan de kassa 12,50 euro. Het feest duurt tot 03.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar.

zondag 15 april

Cor nodigt uit!

Zondagmiddag 15 april treedt in De Schól in Heide het muzikale gezelschap De Bups & Co op tijdens Cor nodigt uit. Het is Cor & Co gelukt om tien muzikanten aan elkaar te verbinden. Samen zorgen ze voor een mix van swingende wereldse muziek, vrolijke meezingers en tonen die de ziel raken.
Met een afwisselende inzet van accordeon, contrabas, klarinet, slagwerk, schuiftrombone, gitaar en meeslepende zang wordt het een vrolijk, intens en dynamisch concert worden waarbij de gasten ongetwijfeld alles uit de kast halen om de huiskamer te laten bruisen. Cor & Co en de Bups & Co bestaat uit Jack van Els, Nelleke Rijs, Cor van der Cruijsen, Wilco Lucassen, John van Els, Edgar van Kessel, Ton Peeters, Ron Willemse, Ger Ewals en Paul Nelissen. Aanvang 15.00 uur. Huiskamer open 14.00 uur. De entree is vrij.

maandag 16 april

Lezing over Ooijen-Wanssum

De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 16 april vanaf 19.30 uur een lezing in de zaal van Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. Deze lezing wordt verzorgd door René Isarin en heeft als titel Ooijen-Wanssum: Parel van de Maasvallei 15.000 jaar landschap en mens. Spreker René Isarin (1965) is geo-archeoloog en adviseert vanuit zijn bedrijf Crevasse Advies al tien jaar initiatiefnemers in de ruimtelijke ontwikkeling. De lezing wordt gevolgd door een busexcursie op zaterdag 21 april naar het betreffende gebied. Wie aan deze excursie wil deelnemen kan zich aanmelden bij Geert Nelissen via e-mail geertnelissen@home.nl.

woensdag 18 april

Themabijeenkomst Diabetes en slaapapneu

DVN Regio Limburg, werkgebied Venray, houdt op woensdag 18 april een themabijeenkomst met als onderwerp Diabetes en slaapapneu in De Kemphaan in Venray van 19.30 tot 21.30 uur.
Spreker is Rob Steenbergen, regiocoördinator van de Apneu Vereniging Limburg en Peel. Mensen met diabetes type 2 en overgewicht lopen een groter risico op slaapapneu, oftewel OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom). Omdat slaapapneu de bloedglucosewaarde kan verstoren, is het belangrijk om de symptomen met de arts te bespreken.
Informatie en aanmelden voor 16 april bij Elly Keijsers via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl of telefoon (0478)512995.
Ook niet-leden zijn van harte welkom.

vrijdag 20 april

Workshop palletschilderen

Op veler verzoek wordt in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon opnieuw een workshop pallet schilderen gegeven. U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen. Op vrijdag 20 april kunt u hieraan deelnemen van 13.30 tot 17.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 excl. pallet (€ 10,00). U kunt zich vooraf aanmelden via email t-helder@ziggo.nl of telefonisch via nummer 0478-641404 / 06-27007511. Ook kunt u een kijkj

vrijdag 20 april tot vrijdag 20 april

Workshop De Natuur als spiegel

Tijdens deze workshop gaan we onder andere mediteren en maken we een stiltewandeling op Weverslo onder de bezielende begeleiding van Ingrid van der Beele, coach in bewustwording van Huis Ikben. Er wordt stil gestaan bij het moment. Tegelijkertijd laten we de natuur een spiegel zijn voor ons innerlijk. Wat heeft de spiegel ons te zeggen? Laat je inspireren!" Vooraf aanmelden via: natuur@weverslo.nl

zaterdag 21 april

Avondwandeling IVN

Jeugd- en Jongeren IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 21 april een avondwandeling voor jeugd en jongeren van zes tot zestien jaar in de Geijsterse Bossen.
Op deze avontuurlijke avondwandeling nemen gidsen Ruud van Veen en Wim Mommen de deelnemers mee voor een tocht met opdrachten in de schemer. Daarbij gaan ze niet alleen over de gebaande paden, maar soms ook over kleine smalle paadjes, dwars door het bos. Een avondwandeling is anders dan overdag, er zijn andere geluiden, minder kleuren en er heerst een andere sfeer. Aan het einde van de tocht om 21.00 uur schuiven de deelnemers aan bij een kampvuur. De wandeling start om 19.30 uur bij de voormalige voetbalkantine in Geijsteren. Aanmelden kan via info@inv-geysteren-venray.nl en deelname is gratis.

Toppers in Rooj

De kaartverkoop voor Toppers in Rooj op zaterdag 21 april in Evenementenhal Venray is in volle gang.
De muzikanten van MMSK St. Petrus Banden en de Roojse Hofkapel zijn volop aan het repeteren. De Toppers Ron Barents, Don Mulders en Geert Pelzer bereiden zich momenteel voor op het spektakel en ook de gastartiesten Gert Janssen en Helen Nillesen zijn volop aan het repeteren. Het wordt een grootse show vol glitter en glamour, songfestivalhits en meezingers. De show wordt afgesloten met een afterparty door dj Leon Aarts.
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.toppersinrooj.nl.

zaterdag 21 april tot zaterdag 21 april

Busexcursie Ontwikkeling Maaslandschap

De komende jaren worden in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren: de Oude Maasarm wordt gereactiveerd, er worden dijken verlegd, een haven uitgebreid en er komen twee hoogwatergeulen. LGOG Kring Venray maakt op zaterdag 21 april een busexcursie die voert langs alle belangrijke plekken van de gebiedsontwikkeling. Deelname € 7,50

zondag 22 april

Jubileum Kemmerekoor

Het Kemmerekoor Geijsteren, onder leiding van dirigent Geert Verhallen, bestaat 50 jaar en start het gouden jubileum met het opluisteren van de jubileummis op zondag 22 april om 10.00 uur in de St. Willibrorduskerk in Geijsteren. De muziek tijdens de mis wordt verzorgd door Kemmerekoor Geijsteren, onder leiding van dirigent Geert Verhallen, Judith Weusten (sopraan), Andrea Pieper (1e viool), Elly Brouwers (2e viool), Ela Hendriks-Cabaj (cello) en Martien Maas (piano en orgel).

Publiekswandeling Op den Buus

IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 22 april een publiekswandeling in het gebied op den Buus, de onbekende kant van de Boschhuizerbergen. De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats Boschhuizerbergen, Maasheseweg tegenover afslag Smakt/Holthees. Iedereen kent wel de stuifzanden en jeneverbesstruwelen van de Boschhuizerbergen. Tijdens deze wandeling wordt op zoek gegaan naar de onbekende kant van de Boschhuizerbergen: het gebied op den Buus. Deelname is gratis.

Spirituele beurs LiKraLi

De eerste spirituele beurs van LiKraLi vindt op zondag 22 april vanaf 11.00 uur plaats in De Witte Hoeve in Venray. LiKraLi is een initiatief van Leonie Gerrits die sinds tien jaar actief bezig is om haar droom waar te maken en haar spiritueel centrum meer en meer vorm te geeft volgens de drie pijlers van LiKraLi: Licht, Kracht en Liefde, waarbij spiritualiteit vorm krijgt zoals deze ook bedoeld is. In de ochtend is er een miniklankschalenconcert en 's middags zijn er drie lezingen die voor de bezoekers vrij toegankelijk zijn. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een encaustic-workshop. Kijk voor verdere informatie op www.likrali.com.

Piekeren met Van Leeuwen

ZOLANG ER VRIENDEN ZIJN Joep van Leeuwen, geboren Overloner, speelt samen met Jan van den Boomen op contrabas en Frank Buers op drums. Zij spelen Nederlandstalige muziek met een verhaal. Zanger Jan van Piekeren wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, al meer dan 16 jaar zijn muzikale wederhelft. Kaarten: €12,50 via info@joepvanleeuwen.com www.vanpiekeren.nl - www.joepvanleeuwen.com

zondag 22 april tot zondag 22 april

Opening De Schakeltuin

Kindcentrum Leunen, scouting Don Bosco en 't Nest houden op zondag 22 april van 10.00 tot 12.00 uur de officiële opening van De Schakeltuin in Leunen. Om 11.00 uur is er een speciaal moment voor alle helpende handen. Verder kan er genoten worden van een hapje en drankje.

maandag 23 april

App Aufrecht gehen

Aufrecht gehen is een theatrale audiotour op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, langs 32.000 betonnen kruisen over zeventien hectare grond. Na de succesvolle internationale luistervoorstellingen en het luisterboek presenteert Aufrecht gehen nu de gratis Nederlands- en Duitstalige app. De première van de app is op maandag 23 april om 14.30 en 15.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren voor de première verplicht: info@stichtinglaudio.nl. De app is in 2018 tijdens het Jaar van Verzet gratis beschikbaar.

Lezing voedselbossen

IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 23 april een lezing over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode. De lezing start om 20.00 uur in De Kemphaan in Venray en wordt verzorgd door Wouter van Eck.
Tijdens de lezing geeft Van Eck uitleg over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het Voedselbos Ketelbroek bij Groensbeek. Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze kloof te overbruggen. Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting Floron. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren. Het gaat hierbij om een duurzaam landbouwconcept, omdat het systeem geen (kunst)mest, bestrijdingsmiddelen of kunstmatige beregening nodig heeft.

Jan Brokken bij Literair Café Venray

Adelbertvereniging en Literair Café Venray verwelkomen op maandagavond 23 april Jan Brokken in Anno'54 in Venray.
Jan Brokken is journalist, reiziger, schrijver. Hij leeft in Amsterdam en aan de Franse Atlantische kust, als hij ten minste niet op reis is. De avond begint om 20.00 uur en tijdens de pauze verzorgt Boekhandel Roojboek een boekverkoop en signeert Jan Brokken zijn boeken.

maandag 23 april tot maandag 23 april

Openbare repetitie

Het opleidingsorkest Harmonie St. Catharina Leunen Veulen Heide houdt op maandag 23 april de jaarlijkse openbare repetitie van 18.30 tot 19.30 uur voor alle kinderen die blokfluitles hebben of hebben gehad, of die een instrument willen gaan bespelen. Tijdens de repetitie worden alle instrumenten voorgesteld die nodig zijn in een harmonieorkest en mogen de kinderen tussen de leden van het orkest plaatsnemen zodat ze alles van dichtbij kunnen bekijken. Na de repetitie is er gelegenheid om de instrumenten te bekijken en uit te proberen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De openbare repetitie wordt gehouden in De Baank aan de Albionstraat 26 in Leunen.

dinsdag 24 april tot dinsdag 24 april

Match on tour

Match on tour slaat op dinsdag 24 april van 20.00 tot 22.00 uur zijn tenten op in wijkcentrum 't Schöpke in de wijk Veltum in Venray. Het thema is Ouderen in beweging. Tijdens deze bijeenkomst geeft Venray Beweegt uitleg over diverse onderwerpen die met bewegen in Venray te maken hebben zoals de beweegpas, beweegkaart en uiteraard de vele voordelen van bewegen.
Ook komt een therapeut van gezondheidscentrum Wieënhof voorlichting geven over waarop te letten bij bewegen. Marijn Janssen van fitnesscentrum Any-time komt het fitnessprogramma voor ouderen toelichten. Verder komt iemand van een actieve groep ouderen zijn ervaringen met bewegen vertellen. Iedere actieve oudere, vereniging en organisatie is van harte welkom. Ook vrijwilligers die actief zijn met de doelgroep ouderen mogen aanschuiven.

woensdag 25 april

Marcusprocessie in Blitterswijck

In de kerk van Blitterswijck wordt op woensdag 25 april om 19.00 uur een extra heilige mis opgedragen met aansluitend een Marcusprocessie. Voor het laatst gebeurde dit meer dan vijftig jaar geleden. De processie trekt door de Maasstraat en Kasteellaan naar het terrein van de kasteelruïne en eindigt bij terugkomst in de kerk.

woensdag 25 april tot woensdag 25 april

Oranjeconcert Vocal Group Transparant

Op woensdag 25 april is het weer tijd voor het jaarlijkse Oranjeconcert van VGT in de Witte Hoeve. Dit in samenwerking met Vocal Group Vocal Connexion uit Sevenum, bestaand uit ca 15 fanatieke leden va 12 jaar, met een gevarieerd repertoire,en Ensamble FamFort uit Roermond: 4 vrouwen en een toetsenist brengen een repertoire dat hilarisch, cabaretesk, komisch, swingend is,maar ook Close Harmony en stemmige muziek. Kortom: een verrassend concert!

vrijdag 27 april

Dagworkshop beeldhouwen

Een gezellige en leerzame dag onder deskundige begeleiding om samen met anderen te ervaren hoe het is om steen te zien veranderen onder je eigen handen! Probeer het eens! Deelname bedraagt € 37,50 inclusief lunch, exclusief steen. Aanvang 09.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden graag tijdig bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt 't Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478641404, 06-27007511 of t-helder@ziggo.nl

Gilde plaatst meiboom

Het St. Antonius Abt Gilde plaatst op vrijdag 27 april tijdens Koningsdag voor de 29e maal de meiboom op het dorpsplein in Blitterswijck. Verder is er een optocht door Blitterswijck onder leiding van muziekvereniging Moed en IJver en het St. Antonius Abt Gilde. Muziekvereniging Moed en IJver, die dit jaar zijn honderdjarig bestaan feest viert, luistert dit feestelijk gebeuren van Koningsdag al sinds mensenheugenis op. Ook de kinderen van de basisschool zijn aanwezig in de optocht met versierde fietsen, trapauto's en steps. De start van de optocht is om 12.45 uur.

vrijdag 27 april tot vrijdag 27 april

Koningsdag

Het programma voor Koningsdag, vrijdag 27 april, ziet er als volgt uit: Schouwburgplein en Henseniusplein
07.00-12.00 uur: Kindermarkt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Grote Markt
13.00 tot 17.00 uur torenbeklimming Grote Kerk
12.30 tot 15.20 uur diverse optredens van Janssen Dansen & Sporten
16.00 uur muzikaal vermaak door Etan Huijs
Henseniusplein
12.00 tot 16.00 uur diverse kinderactiviteiten. Kinderen kunnen o.a. knutselen, sjoelen, er wordt geschminkt, voorgelezen en er is een ballon knoop entertainment. Tijdens deze middag is er een dj aanwezig voor muzikaal vermaak.
Schouwburgplein
13.45 tot 15.00 uur dansdemonstraties door Dizzy Dance, Bruce Dance Factory, Danshuis Venray, Enjoy Zumba en Soul Community.
15.00 tot 22.00 uur muziekevenement met de band FEZZ die wordt afgewisseld met een dj.
19.30 tot 23.00 uur koningsbridgedrive in Anno '54.

zaterdag 28 april

Paranormale avond

De activiteitenvereniging houdt op zaterdag 28 april samen met Marielle Beks een paranormale avond in wijkcentrum Brukske in Venray. De zaal is open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur.

zaterdag 28 april tot zaterdag 28 april

Joekskapel plaatst meiboom

Joekskapel Krom dur d'n bocht uit Leunen bestaat dit jaar elf jaar en dit feit wordt gevierd met het plaatsen van een meiboom op zaterdag 28 april tussen 16.00 en 17.00 uur op het dorpsplein in Leunen bij MFC de Baank en de kerk. Krom Dur d'n bocht is al elf jaar 'vruchtbaar' aanwezig in het (Leunse/Venrayse) straatbeeld en een meiboom is een teken van vruchtbaarheid en verbintenis alsmede een teken van liefde voor de gemeente waarin men woont. De meiboom wordt op zaterdag 16 juni weer feestelijk naar beneden gehaald.

zondag 29 april tot zondag 29 april

Kijken en proeven in De Peelstreek

Museum De Peelstreek in Ysselsteyn is bekend als streekmuseum met oude gereedschappen, informatie en afbeeldingen uit onze streek. Slager Joos Truijen uit Oostrum werkt met vleesproducten uit de Peel en maakt deze klaar op een manier zoals dat vroeger ook in deze streek gebeurde. Het vlees wordt weer op een oude ambachtelijke manier bewerkt en verwerkt tot eerlijk vleesproduct zonder extra toevoegingen. De producten worden onder de naam van Slagerij Edelbrons op de markt gebracht. Het idee ontstond om de producten van slager Truijen te laten zien en proeven door publiek. Dat kan op zondag 29 april van 13.30 tot 16.00 uur in museum De Peelstreek aan de Ysselsteynseweg 113 in Ysselsteyn. Voor meer informatie kijk op de website www.depeelstreek.nl en www.edelbrons.nl.

Kieëke en Pruuve

Slachter Joos Truijen uit Oostrum laat u op deze dag ambachtelijk klaargemaakte streekproducten zien en proeven. Museum De Peelstreek, met de nadruk op het leven in onze streken zoals dat vroeger was, is daarvoor een prachtige locatie. U kunt dan ook komen kijken en proeven en het museum bezoeken op zondag 29 april van 13.30 - 16.00 uur. Het museum ligt aan de Ysselsteynseweg 113 in Ysselsteyn.

Verkeersmarkt in Venray

De jaarlijkse verkeersmarkt in Venray valt vroeg dit jaar: op zondag 29 april. Het thema van de verkeersmarkt 2018 is Hulpverlening in het verkeer. Tussen 12.00 en 17.00 uur is er op het Schouwburgplein rond het thema en daarbuiten van alles te zien en te beleven, zoals het verkeersplein, de remwegdemonstratie en het meldpunt van Veilig Verkeer Nederland. Motorliefhebbers kunnen ervaren hoe het is om het verkeer en de wereld om je heen te zien vanuit een zijspan.

dinsdag 1 mei

Natuuractiviteit in Geijsteren

IVN Geijsteren-Venray houdt elk jaar in de mei- en herfstvakantie natuuractiviteiten voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Ook in deze meivakantie, op dinsdagochtend 1 mei, vindt een natuuractiviteit gericht op beleving met alle zintuigen plaats. De kinderen gaan naar de Maas en de toren van het kasteel in Geijsteren in. De dag begint om 10.00 uur bij de kasteelruïne aan de Maasheseweg in Geijsteren. Aanmelden via e-mail jacobs_marleen@hotmail.com.

dinsdag 1 mei tot dinsdag 1 mei

Meivakantie activiteit voor jongeren

IVN Geysteren-Venray organiseert in de meivakantie op dinsdag 1 mei een natuuractiviteit voor kinderen van 6-12 jaar. We gaan de natuur beleven met alle zintuigen. Voor dit natuurproject geldt: draag laarzen of stevige schoenen en kleren die nat en vies mogen worden. Kinderen die hier zin in hebben, kunnen zich aanmelden via mail jacobs_marleen@hotmail.com. Vermeld naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Deelname is gratis.

woensdag 2 mei

Korte fietstocht

Seniorenvereniging AVOS houdt op woensdag 2 mei een korte fietstocht voor alle ouderen. Het vertrek is om 13.30 uur bij De Kemphaan in Venray voor een tocht van ongeveer 25 kilometer met halverwege een pauze. De deelnemers dienen zich voor 10.00 uur aan te melden bij Wim van Tilburg via telefoon 546524.

woensdag 2 mei tot woensdag 2 mei

Voorlichtingsavond reumatoïde artritis

De Reumapatiëntenvereniging Venray e.o. houdt op woensdag 2 mei van 19.30 tot 21.30 uur in samenwerking met de St. Maartenskliniek/Radboud UMC een avond over reumatoïde artritis en medicijnen. De lezing wordt gegeven door Karen Bevers en Agnes Eijsbouts, reumatologen bij de St. Maartenskliniek Een apotheker van de kliniek geeft uitleg over het gebruik van medicijnen en dan met name over de aandoening R.A.De avond vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

zaterdag 5 mei tot zaterdag 5 mei

Bevrijdingstocht

Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, houdt hardloopgroep Run for Health Venray voor het eerst een bevrijdingstocht. Ruim 100 leden van Run for Health rennen en fietsen die dag zo'n 60 kilometer langs vijftien oorlogsmonumenten in elf dorpen in de gemeente Venray. Om 07.00 uur wordt op het Schouwburgplein in Venray het startschot gegeven. In colonne en in aanwezigheid van drie militaire voertuigen, doen de hardlopers de elf kerkdorpen en de bijzondere herinneringsplekken aan. Rond 16.00 uur finishen de lopers weer op het Schouwburgplein

zondag 6 mei

Oldtimer bromfietsritten gaan weer rijden!

Oldtimer Vriendenclub De Vlotter gaat vanaf 6 mei weer touren! Iedere 1e zondag van de maand, van ca. 50 km met pauze. Verzamelen vanaf 09.45 uur! Iedereen met een 50cc bromfiets of scooter tot bouwjaar 1985 kan meerijden. Voor het reglement zie ook de website! Deelname 3 euro per rit of 10 euro voor een heel seizoen. Volg de website voor actuele informatie! www.de-vlotter.nl. Volgende ritten op 3 juni, 1 juli, 5 aug. 2 sept., 7 okt.

Lenteconcert Erato

Gemengde Zangvereniging Erato houdt op zondag 6 mei om 11.30 uur een lenteconcert in de Protestantse Kerk aan de Maasweg 27 in Blitterswijck. Op deze locatie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd. Uitgevoerd worden klassieke werken van Mozart en Fauré, maar ook eigentijdse muziekstukken uit film, operette en musical. De entree is gratis en na afloop is er gelegenheid na te praten.

De nieuwe Schutterskoning van Venray?

Zondag 06 mei 2018 heeft u een unieke kans om burgerkoning te worden van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Maar wilt u liever niet schieten, maar getuige zijn van het aloude cultureel historisch erfgoed in Venray, kom dan eens vrijblijvend naar de schuttersweide op zondag 06 mei 2018 vanaf 14.00 uur. Het koningsvogelschieten, waaraan dus iedereen gratis kan deelnemen is voor 16 jarigen en ouder. ID verplicht.

zondag 6 mei tot zondag 6 mei

Vier Seizoenenwandeling: Lente

IVN Geysteren-Venray organiseert in het kader van de 4-seizoenenwandelingen de lentewandeling. Deelname is gratis. We bekijken de natuur van Landgoed Geysteren in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen.

1e Lustrum tuin Weidezicht

Vanaf het Pinksterweekend gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

Dansmatinee met orkest "Met Mate"

Gezellige dansmiddag met orkest "Met Mate" Kom en laat lekker de voetjes van de vloer gaan. De entree is €4,- p.p

dinsdag 8 mei tot dinsdag 8 mei

Koor van dit Moment

Wil je zingen vanuit je hart, wil je je ziel laten zingen? Dan ben je van harte welkom bij het Koor van dit Moment in Overloon. We vormen met elkaar een klankcirkel en zingen en klinken puur gei¨mproviseerd, puur intui¨tief. Dus geen bestaande muziek, maar telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Meld je even aan via Jan Gommans: 06-25518816 of jan@stemmenmakerij.nl. Meer weten? Kijk op www.stemmenmakerij.nl.

donderdag 10 mei

Expositie Fotoclub Venray

Fotoclub Venray organiseert een expositie in Odeon Bij Roel Linssen Hoenderstraat 10 in Venray. Tijdens de expositie is werk van de leden van de fotoclub te zien. Het thema is 'vrij werk' en dat is dan ook heel divers. De opening is op 10 mei om 15.00 uur en wethouder Anne Thielen zal de expositie openen. Maar ook op 11-12-13 en op 18-19-20 mei van 14.00 -18.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar de expositie.

zaterdag 12 mei

Workshop Een goede houding - beter figuur

Margo Raaijmakers, Ismakogiedocent, verzorgt deze workshop in 't Helder in Overloon. We gaan door middel van kleine bewegingen samen leren ons hele lichaam dagelijks beter te gebruiken. De workshop duurt van 09.30 uur tot 12.00 uur, kosten € 27,50 incl. koffie, thee. 't Helder, Helderseweg 31 Overloon – www.helder-overloon.com. Aanmelden voor de workshop graag vóór 9 mei via email: margo@beauty-ismakogie-margo.nl.

Natuurwandeling over grondwater

Veel mensen denken bij Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum vooral aan de oude Maasarm en de Maas, maar ook grondwater vormt een belangrijk onderdeel van het project. Tijdens de Week van Ons Water (5 t/m 13 mei) organiseert Projectbureau Ooijen-Wanssum daarom een natuurwandeling rond het thema grondwater. De excursie vindt plaats op zaterdag 12 mei en begint om 10.00 uur. Tijdens de natuurwandeling geeft een deskundige gids uitleg in het veld over het landschap, grond- en kwelwater en de bijbehorende natuurAanmelden kan via info@ooijen-wanssum.nl.

zondag 13 mei

Frühshoppenconcert Freunde Echo

Het jaarlijkse Frühshoppenconcert in ontmoetingscentrum 't Helder door blaaskapel Freunde Echo is bijna een traditie te noemen. Freunde Echo speelde al enkele keren op deze locatie. Ook dit jaar hoopt Freunde Echo dat op zondag 13 mei de bezoekers en liefhebbers van volksmuziek weer volop kunnen genieten van blaasmuziek. Freunde Echo speelt voornamelijk Moravische volksmuziek maar schuwt de Böhmische klanken niet. De kapel bestaat uit veertien muzikanten. Het concert begint om 11.00 uur en de entree is gratis.

Frühshoppen in 't Helder door Freunde Echo

Al bijna een traditie te noemen, is het jaarlijkse Frühshoppen concert in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon door blaaskapel Freunde Echo. Freunde Echo speelde al enkele keren op deze mooie locatie en nog iedere keer met mooi weer op de prachtige binnenplaats. Entree helemaal gratis, wat wil je nog meer. Ontmoetingspunt 't Helder is gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Kijkt u ook op www.blaaskapel.nl en www.helder-overloon.com

zondag 13 mei tot zondag 13 mei

KLEO: kunst centraal in Geijsteren

De veertiende editie van de tweejaarlijkse Kunstmanifestatie in Geijsteren vindt dit jaar weer plaats op Moederdag, op zondag 13 mei. Dit keer wordt het evenement echter volledig in een nieuw jasje gestoken en krijgt het de naam KLEO: Kunst Luister En Ontmoet. De nadruk ligt niet alleen op kunst, maar ook bij muziek en culinair genieten op speciaal ingerichte thematerrassen. Voor meer informatie over het evenement kijk op de website www.kleogeijsteren.nl.

maandag 14 mei

Alzheimer Café Venray

Het Alzheimer Café Venray is open op maandag 14 mei. Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is Levenseinde en dementie. Gastspreker is Marinus van den Berg, pastor en schrijver van boeken en gedichten over rouw en verlies. Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Lezing Swalm van bron tot monding

IVN Geijsteren-Venray organiseert op maandag 14 mei in zaal de Kemphaan een lezing over het riviertje de Swalm. Olaf op den Kamp vertelt tijdens deze lezing aan de hand van mooie foto's over het 46 km lange riviertje met zijn tientallen watermolens en prachtige natuur. Kosten niet-leden € 2.

vrijdag 18 mei tot vrijdag 18 mei

Rustige en gezellige seniorenwandeling

IVN Geijsteren-Venray organiseert in en om de ruïne van kasteel Geijsteren een wandeling voor ouderen die graag in een aangepast tempo wandelen. Ook ouderen die zich mbv rollator, scootmobiel of rolstoel (met begeleider) voortbewegen zijn van harte welkom. Naast informatie over ruïne en omgeving, is er zeker ook ruimte voor gezelligheid.

zaterdag 19 mei

Danscafé

Gezellige dansavond met DJ. Entree voor deze avond is €3,00 p.p

zondag 20 mei

Masterclass Positieve Desintegratie

Of je het leven nu een cijfer 3, 5 of een 8 geeft, het is geen proefleven en dus de moeite waard om er alles uit te halen. Maar hoe doe je dat? Tijdens de Masterclasses legt Lieke aan de hand van de theorie Positieve Desintegratie uit welke 5 niveaus van persoonlijke groei bestaan. Bijdrage: normaal: €59,00 2e persoon €39,00 Nu: €29,50 (2e persoon €19,50). Aanmelden info@liekeweetraad.nl, via de website www.liekeweetraad.nl of 06-11356285.

zondag 20 mei tot zondag 20 mei

Open dag Natuurbegraafplaats Weverslo

Graag verwelkomen wij u op onze open dag bestaande uit een informatiemarkt, rondleidingen, demonstraties, een expositie over de historie van MCV Janslust, muziek en een gezellig terras. Voor meer informatie bezoek onze website: www.weverslo.nl

zondag 20 mei en maandag 21 mei

Pinksterweekend Tuin Weidezicht geopend

Dit Pinksterweekend gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij in Overloon. Van 12.00 tot 17.00 uur Tot 1 oktober ook iedere 1e en 2e zondag van de maand. www.tuinweidezicht.nl

maandag 21 mei

Spannende familiespeurtocht Boshuizerberge

IVN Geijsteren-Venray organiseert Op pinkster-maandag een foto- en opdrachtenspeurtocht voor kinderen met hun (groot)ouders. Deze verrassende tocht start tussen 9:30 en 10:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Maasheseweg (to afslag Smakt).

maandag 21 mei tot maandag 21 mei

RACE 2 | 21 mei 2018 – Pinksterraces

Tijdens de Pinksterraces staat Raceway Venray weer bol van alles wat met autoracen te maken heeft! Alle welbekende klassen zullen op tweede pinksterdag hun opwachting maken op de Short oval of de ½ mile oval. Als gastklasse verschijnen de Saloon Stockcars aan de start.

dinsdag 22 mei

Lezing over de Duitse Begraafplaats

Op dinsdagavond 22 mei zal de heer Sakkers voor Veldeke een lezing verzorgen over de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. De heer Sakkers heeft 'n studie gemaakt van het begraven van gesneuvelde soldaten in de loop der tijden in 't algemeen en de Duitse begraafplaats in het bijzonder. De lezing wordt gehouden in zaal Odeon aan de Hoenderstraat. Ook niet-leden van Veldeke zijn welkom; zij betalen €3,= entree.

dinsdag 22 mei tot dinsdag 22 mei

Koor van dit Moment

Wil je zingen vanuit je hart, wil je je ziel laten zingen? Dan ben je van harte welkom bij het Koor van dit Moment in Overloon. We vormen met elkaar een klankcirkel en zingen en klinken puur gei¨mproviseerd, puur intui¨tief. Dus geen bestaande muziek, maar telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Meld je even aan via Jan Gommans: 06-25518816 of jan@stemmenmakerij.nl. Meer weten? Kijk op www.stemmenmakerij.nl.

dinsdag 29 mei

Kruidenwandeling met Petroesjka Splint

On KRUID BESTAAT niet Petroesjka Splint van Centrum "weer SPIEGEL ing" uit Arcen gaat met ons naar buiten en zij zal ons meenemen in de historie. U hoort verrassende weetjes over voor iedereen bekende wilde planten. Duur 2 à 2,5 uur, bijdrage € 12,50 incl. koffie/thee. Locatie: Helderseweg 31 Overloon Aanmelden graag uiterlijk op 25 mei bij 't Helder: t-helder@ziggo.nl of telefonisch tel. 0478-641404 / 06-27007511. www.helder-overloon.com

zaterdag 2 juni

Gratis Family Bootcamp in Venray

Op zaterdag 2 juni van 10.00-13.00 uur organiseert 24Fitcamp Venray een Family Bootcamp. Wij willen hiermee iedereen graag kennis laten maken met ons laagdrempelig en gezellig Fitcamp concept. De Family Bootcamp is voor alle leeftijden (incl. kinderen) en alle niveau's. Je maakt kennis met onze Fitcamp door leuke oefeningen, veel spelvormen en zeker ook wat uitdaging. Aanmelden en meer info: https://www.facebook.com/events/1966603700322048/?ac

Bierkruien 2018

Op zaterdag 2 juni organiseert het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck voor de 45e keer het bierkruien. Rond 20:00u wordt het Gilde terug verwacht op het Gilde terrein aan de Kasteellaan in Blitterswijck. Iedereen is hierbij welkom.

zaterdag 2 juni tot zaterdag 2 juni

Open verkoopmiddag

Op zaterdagmiddag 2 juni zal er bij De Lindehof Dagactiviteiten in Wanssum een gezellige verkoopmiddag plaatsvinden van 13:00 uur tot 16:00 uur. Onder muzikale begeleiding met accordeon zullen de diverse kunstwerken, die door de cliënten zijn gemaakt, tentoon worden gesteld en voor de verkoop aangeboden worden. Kom gewoon even gezellig aan, de koffie en thee staan klaar. Je vindt de Lindehof aan de Meerloseweg 5 in Wanssum.

zondag 3 juni

Koningsschieten Blitterswijck

Op zondag 3 juni vindt het jaarlijkse Koningsschieten plaats op het Gilde terrein aan de Kasteellaan in Blitterswijck. Uiteraard is dit evenement gratis toegankelijk en bent u van harte welkom om dit treffen te aanschouwen.

zondag 3 juni tot zondag 3 juni

1e Lustrum tuin Weidezicht

Vanaf het Pinksterweekend gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

dinsdag 5 juni tot dinsdag 5 juni

Koor van dit Moment

Wil je zingen vanuit je hart, wil je je ziel laten zingen? Dan ben je van harte welkom bij het Koor van dit Moment in Overloon. We vormen met elkaar een klankcirkel en zingen en klinken puur gei¨mproviseerd, puur intui¨tief. Dus geen bestaande muziek, maar telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Meld je even aan via Jan Gommans: 06-25518816 of jan@stemmenmakerij.nl. Meer weten? Kijk op www.stemmenmakerij.nl.

zaterdag 9 juni tot zaterdag 9 juni

Geboorte baby giraf in Engelse Tuin

De Engelse tuin opent haar seizoen op 9 juni a.s. Moeder giraf is al geplaatst. Zij wacht op haar baby. Dit jaar is de nieuwe beeldengroep van Nicole van Skipp. Tussen 14.00 en 15.30 uur wordt de babygiraf symbolisch in de Engelse tuin geboren. U bent van harte uitgenodigd om dit bij te wonen. Toegang is gratis. Ook is dan een nieuwe beeldengroep in steen van Martin Ooink te zien: Vluchtelingen.

zondag 10 juni tot zondag 10 juni

1e Lustrum tuin Weidezicht

Tot 1 oktober gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

woensdag 13 juni

Masterclass Positieve Desintegratie

Of je het leven nu een cijfer 3, 5 of een 8 geeft, het is geen proefleven en dus de moeite waard om er alles uit te halen. Maar hoe doe je dat? Tijdens de Masterclasses legt Lieke aan de hand van de theorie Positieve Desintegratie uit welke 5 niveaus van persoonlijke groei bestaan. Bijdrage: normaal: €59,00 2e persoon €39,00 Nu: €29,50 (2e persoon €19,50). Aanmelden info@liekeweetraad.nl, via de website www.liekeweetraad.nl of 06-11356285.

dinsdag 19 juni tot dinsdag 19 juni

Koor van dit Moment

Wil je zingen vanuit je hart, wil je je ziel laten zingen? Dan ben je van harte welkom bij het Koor van dit Moment in Overloon. We vormen met elkaar een klankcirkel en zingen en klinken puur gei¨mproviseerd, puur intui¨tief. Dus geen bestaande muziek, maar telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Meld je even aan via Jan Gommans: 06-25518816 of jan@stemmenmakerij.nl. Meer weten? Kijk op www.stemmenmakerij.nl.

vrijdag 22 juni

Viering Zomerzonnewende-Petroesjka Splint

21 juni is de ZOMERZONNEWENDE, de langste dag van het jaar, ook wel Litha genoemd. Alles draait in deze tijd om vrolijkheid, kracht, overvloed, magische wensen en natuurlijk de kracht van de zon. Locatie: Helderseweg 31 te Overloon. www.helder-overloon.com. € 15 (incl koffie/thee, drankje en enkele lekkernijen) Aanmelden uiterlijk 15 juni bij 't Helder, email t-helder@ziggo.nl of 0478-641404 / 06-27007511. Let op! Viering is op 22 juni!

zondag 24 juni tot zondag 24 juni

RACE 3 | 24 juni 2018 – SuperCup National

Op zondag 24 juni barst met ruim 140 kilometer per uur de strijd onder de National Hotrods coureurs om de SuperCup 2018 los. Tevens zullen alle welbekende klassen aangevuld met de gastklasse 2ltr Hotrods de aanwezigen trakteren op een groot schouwspel.