Afbeelding
Foto:

Venrays tintje aan Songfestival

Lissabon | De meeste kijkers van de finale van het Eurovisie Songfestival zal het afgelopen zaterdag niet zijn opgevallen, maar de liedjeswedstrijd in de Portugese hoofdstad Lissabon had toch echt een Venrays tintje.

Het bedrijf Interal TC uit Venray verzorgde voor hun klanten Ampco-Flashlight en FL-structure trusses en andere onderdelen voor het podium. De klanten kochten ook enkele specifieke designelementen voor de show. "Vijftien vrachtwagens zijn vanuit Venray naar Lissabon gereden", zegt Frank Claessens van Interal TC.

Het was voor de Venrayse onderneming niet de eerste keer dat zij voor een deel zorgde voor een dergelijke constructie voor het Songfestival. "Een Duitse klant van ons kreeg de aanbesteding voor het Songfestival in Oekraïne. Toen hebben wij daar ook geleverd." De eerste vrachtwagens vertrekken deze week weer vanuit Lissabon terug naar Nederland. Halverwege maart gingen de eerste trucks al richting Zuid-Europa. Volgens Claessens begint de strijd voor het komende Songfestival in Israël ook over enkele weken al. "Dan gaat er weer een ploeg aan de slag. Of we volgend jaar ook weer mogen leveren wordt afwachten, maar ik sluit het niet uit."

Een van de medewerkers van Interal vertrok afgelopen week naar Lissabon. "Ik ben er zelf niet geweest", vertelt Claessens. "Onze collega ging op uitnodiging naar Portugal. Het is natuurlijk een gigantische operatie en het project duurt een tijd. We hebben zelf geen bouwers en onze klanten weten perfect hoe ze het aan moeten pakken."


Gespreksgroep whiplash

Venlo | Whiplash Stichting Nederland houdt op zaterdag 2 juni van 13.30 tot 15.30 uur een gespreksbijeenkomst/lotgenotencontact bij Global Health Center aan de Simon Stevinstraat 15a in Venlo.

José van Erp, contactpersoon en ervaringsdeskundige van de WSN die deze contactmiddag begeleidt, pleit voor ontmoetingen, klein van samenstelling, waarin individuele aandacht, veiligheid, een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en advies geboden wordt. Bondgenoten hebben behoefte aan persoonlijke sociale ontmoetingen. Jaarlijks worden tussen 15.000 en 30.000 mensen slachtoffer van een whiplashongeval. Meer informatie of deelnemen aan de gratis gespreksbijeenkomst/lotgenotencontact, neem contact op met José van Erp via telefoon (077)3519890 of via e-mail j.vanerp@whiplashstichting.nl.