Afbeelding
Foto:

Museummanager Venrays Museum

Venray | Het Venrays Museum, dat sinds de verhuizing volledig door vrijwilligers werd gerund, heeft Marian Fassotte in dienst genomen als museummanager.

Haar werkzaamheden zullen vooral de museaal gerichte activiteiten zijn en bestaan voornamelijk uit het opzetten van tentoonstellingsprojecten binnen het Venrays Museum. Het grootste project in de nabije toekomst is het realiseren van de semi-permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Venray. Marian Fassotte is geen onbekende bij het Venrays Museum.

Zij heeft de laatste vijf jaar als vrijwilliger verschillende taken uitgevoerd die nu onder haar functie en verantwoordelijkheid gaan vallen. Vijf jaar geleden is zij in de museumwereld ingewijd door Maria van Dorst, de voormalig conservator van het Venrays Museum, toen nog gevestigd in 't Freulekeshuus. Met Marians passie voor kunst en geschiedenis kon ze zich helemaal richten op het inrichtingsproces van een expositie. Van het begin af aan betrokken zijn bij elke tentoonstelling.

Het wie, wat, waar exposeren. Het wroeten, onderzoeken, aanschrijven en vinden van antwoorden op vragen zoals; wat kun je betekenen voor Venray, de bezoeker, de jeugdige bezoeker? Dit alles geeft haar enorm veel voldoening. In haar opleiding en beroepsleven heeft Marian Fassotte ervaring opgedaan op het gebied van managen en organiseren.

Het motto van Marian Fassotte bij haar aanstelling: "Samen met vrijwilligers, bestuur en exposanten een succes maken van elke tentoonstelling in de Borggraaf!"