Slachtofferhulp Nederland

Venray | Match voor Vrijwilligers is op zoek naar vrijwilligers voor Slachtofferhulp Nederland.

Omschrijving vacature: de vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland gaat op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer wordt bekeken wat er nodig is om bijvoorbeeld met de emoties om te gaan. Zo vinden slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook kan worden geholpen met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan kan worden doorverwezen naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere
instantie.

Eisen voor de vrijwilliger: functioneert minimaal op mbo niveau, neemt verantwoordelijkheid voor het werk, kan goed luisteren, kan maatwerk bieden, heeft een open leerhouding en is gericht op samenwerken. Slachtofferhulp Nederland biedt een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken, aangestuurd door een teamleider. Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Toon Hermans Huis

Horst | Het Toon Hermans Huis Venlo houdt op woensdag 6 juni, onder begeleiding van een gids en enkele medewerkers, een wandeling in gebied Kasteelse bossen in Horst. Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van koffie of thee. Bijeenkomst en vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van boscafé Het Maasdal aan de Tienrayseweg 10b in Horst of om 13.30 uur bij de Familiekerk aan de Belletablestraat in
Venlo. Opgeven kan via telefoonnummer (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.

De Bijenwacht

venray | Zoals elk jaar staan ook in 2018 onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje te ontfermen. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient een erkend bestrijdingsbedrijf ingeschakeld te worden.

Beschikbaar: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123 of (0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557 of 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579 of 06-13434377. Gebied Castenray: Momenteel niemand beschikbaar.

Walking football bij SV Merselo

Merselo | SV Merselo gaat walking football aanbieden. Op donderdag 31 mei wordt op het sportpark van Oostrum een demonstratieavond gehouden vanaf 19.00 uur. Dan is te zien hoe het spel gespeeld gaat worden. Ook kan er alvast een balletje getrapt worden. Wie interesse heeft, is welkom. De opzet is samen een potje wandelend voetballen, samen in beweging blijven, en gezellig een sport beoefenen, en daar past ook een derde helft bij. Aanmelden kan aan via e-mail famzegers@home.nl of telefoon (0478)852378.

Expo in Engelse tuin

Venray | De Engelse tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray opent haar seizoen op zaterdag 9 juni.

Dat is elk jaar het moment om een nieuw beeld te presenteren. Dit jaar is dat de beeldengroep van Nicole van Skipp. Moeder giraf is al geplaatst. Zij wacht op haar baby. Moeder en kind zijn van dezelfde makelij: een stoel, een fiets, een theepot….al het metaal is bij elkaar gevoegd en gelast tot een overtuigend beeld. Op 9 juni wordt tussen 14.00 en 15.30 uur de babygiraf symbolisch in de Engelse tuin geboren. Moeder krijgt gezelschap van haar zoon. De beeldengroep is daarmee compleet. Ook is dan een nieuwe beeldengroep in steen van Martin Ooink te zien met de titel Vluchtelingen. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit bij te wonen. De toegang is gratis.

Zorg Verandert

Venray | Zorg Verandert houdt op maandag 4 juni samen met Steunpunt Mantelzorg Venray en Horst aan de Maas de lezing Loslaten is anders leren vasthouden, door prof. dr. Manu Keirse uit Leuven.

De lezing duurt van 13.30 tot 16.30 uur in De Kemphaan in Venray. Mantelzorgers hebben dagelijks te maken met verlies en verdriet. Stel je partner wordt dement of je kind is chronisch ziek en wordt niet meer beter. Ook de overgang van thuis naar een verpleeghuis is een ingrijpende gebeurtenis. Het zijn steeds dezelfde gevoelens en emoties rondom het 'loslaten' waar professionals, mantelzorgers en hun naasten voor komen te staan. De vraag is steeds: "Hoe kun je hiermee omgaan?" Manu Keirse is klinisch psycholoog en verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven in België. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en verdriet en auteur van verschillende boeken die betrekking hebben op dit onderwerp. Geïnteresseerden, mantelzorgers en professionals, kunnen zich opgeven voor de lezing door het sturen van een e-mail aan info@synthese.nl of via telefoonnummer (0478)517300.

Deelname is gratis.