'Veel verkeersknelpunten'

VENRAY | Raadslid Bernie van Lierop (Samenwerking) heeft bij de gemeente een reeks vragen gesteld over onveilige verkeerssituaties in Venray. Onlangs kwamen ook al de SP en Venray Lokaal in actie over verkeersproblemen vanwege de nieuwbouwprojecten aan de Zuidsingel en Oostsingel.

Samenwerking haalt knelpunten aan in de wijk Brukske. De uitritten van de Polkastraat, Ravelstraat, Verdistraat en Vivaldistraat zijn gevaarlijk. De lokale partij stelde hier al eerder vragen over. "Ons bereiken wederom zorgelijke berichten. De verkeerssituatie op de rondweg van Brukske vergt absolute aandacht", meldt Van Lierop die wijst op een recent verkeersongeval op 2 mei. Momenteel wordt de rondweg gerenoveerd. Hij wil weten of de rondweg wordt ingericht als 30-kilometerzone.

De snelheid van de auto's is er momenteel te hoog. "Met name de uitritten van de Vivaldistraat en de volgende straten zijn problematisch", vindt Van Lierop. "Auto's moeten vaak al de weg oprijden om iets te kunnen zien. Als er op dat moment een auto van links nadert, dan is het direct gevaarlijk. Met als gevolg rempartijen, uitwijken of nog erger."

Samenwerking wil weten hoe veel meldingen van ongevallen er zijn gedaan er of er snelheidsmetingen worden gehouden. Ook vraagt de lokale partij naar maatregelen, zoals meer toezicht en snelheidcontroles.

Tevens is Samenwerking benieuwd naar de stand van zaken op en nabij de rotonde Henri Dunantstraat/Oostsingel. Hier zijn onlangs maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid vooral voor fietsers te verbeteren. De partij wil weten of er sindsdien nog nieuwe ongevalmeldingen zijn gedaan. Ook in de wijk Landweert en op bedrijventerrein Keizersveld is sprake van te hoge snelheden en verkeersonveiligheid. De gemeente heeft onlangs snelheidsmetingen laten uitvoeren op Sleutelbloem. "Op Keizersveld is het een racebaan aan het worden", meent Van Lierop, die vraagt naar de uitslag van de verkeersmetingen.

Samenwerking stelde ook een vraag over de verkeerslichten op de Maasheseweg bij het voormalige pand van Inalfa. De partij meent dat verkeersregelinstallatie niet goed is afgesteld. "Of er zijn veel automobilisten die vaker door rood rijden?", vraagt Bernie van Lierop. "Als je stilstaat en je trekt bij groen licht op, dan komt er vaker nog verkeer van links. Rijden die auto's door oranje of rood of staat de tijd niet goed ingesteld?", wil hij weten.