BinckBank Tour zoekt vrijwilligers

Venray | Op dinsdag 14 augustus doet de BinckBank Tour weer Venray aan. Die dag staat een tijdrit gepland over 12,7 kilometer met vertrek en aankomst in het centrum van Venray. De Stichting Wielerpromotie is voor de organisatie van dit wielerspektakel op zoek naar een groot aantal vrijwilligers.

Afgelopen jaar was Venray de eerste finishplaats van een etappe van de BinckBank Tour

"Vorig jaar hebben we zo'n 170 vrijwilligers gehad die ons die dag geholpen hebben met het in goede banen leiden van de etappe. Daar hebben we veel steun aan gehad. Het mooie is dat een groot aantal verenigingen voor deze vrijwilligers heeft gezorgd en daar een financiële vergoeding voor kreeg", legt voorzitter Maurice Ambaum uit. "Dit jaar hebben we een tijdrit met in de ochtenduren een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers. Die rijden op hetzelfde parcours als de profs. Dit betekent dat we op 14 augustus weer heel veel vrijwilligers nodig hebben voor allerhande werkzaamheden, van gastvrouw tot verkeersregelaar", aldus Ambaum.

Verenigingen die vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via info@binckbanktourvenray.nl. Ook via Facebook @binckbanktourvenray en de website www.binckbanktourvenray.nl is dit mogelijk. "Voor de vrijwilligers is het een prachtige dag waarbij ze deel uitmaken van een een sportevenement met veel wereldtoppers. En wij zijn daar zeer mee geholpen." Kijk voor meer informatie, ook over sponsormogelijkheden, op www.binckbanktourvenray.nl.


VieCuri Matinee op zondag 27 mei

Venlo | De zorg staat bol van de digitale ontwikkelingen. Tijdens het VieCuri Matinee op zondagmiddag 27 mei ontdekken de bezoekers alle moderne technieken op het gebied van eHealth. Naast interessante lezingen zijn er ook veel demo's. Zo maken ze kennis met robots, 3D-brillen en andere technieken die in de zorg worden ingezet. Aanmelden voor het matinee kan via www.viecuri.nl/matinee.

De digitale ontwikkelingen in de zorg zijn fascinerend. Wat te denken van de digitale intake voor een operatie en beeldbellen met de specialist, geavanceerde systemen voor personenalarmering en robots die worden ingezet bij operaties? Cardioloog en eHealth-programmamanager Wilfred Heesen ziet eHealth als de zorgvorm van de toekomst, zeker met het oog op de toenemende vergrijzing en het feit dat patiënten steeds meer betrokken willen worden bij de zorg. "Binnen VieCuri lopen nu meerdere projecten, en iedere pilot die succesvol blijkt wordt verder uitgerold binnen het ziekenhuis. We zitten landelijk gezien in de voorhoede op het gebied van eHealth; daar ben ik trots op!" VieCuri riep zo'n twee jaar geleden een eHealth-team in het leven. Dit team stimuleert binnen VieCuri de inzet van slimme, innovatieve concepten, die de zorg ondersteunen of verbeteren. Wilfred Heesen benadrukt: "Bij al deze ontwikkelingen is het doel om de zorg te verbeteren. We zoeken naar goede, digitale oplossingen voor de zorgvragen die er zijn. Door de toenemende complexiteit van aandoeningen en van behandelingen, is de inzet van innovatieve technieken en digitale zorgoplossingen noodzakelijk." Al dit soort zaken en nog veel meer voorbeelden van eHealth komen aan bod in de lezingen tijdens het Matinee. Zo wordt aandacht besteedt aan het privacy-aspect van digitale zorg. In MijnVieCuri.nl kan bijvoorbeeld iedere patiënt zijn of haar eigen medisch dossier inzien.

Naast het 'nu' van digitale zorg (hoe wordt digitale zorg nu al ingezet?), is er tijdens het matinee ook aandacht voor de toekomst: welke (futuristische) ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten in de gezondheidszorg? Stel een vraag aan een human life robot: deze helpt bij veelvoorkomende vragen als 'waar zit de apotheek?' en: 'waar vind ik de poli chirurgie?'. Rijd zelf rond in een robot die wordt aangestuurd door een persoon.Test de gehoorapparatuur-app van Stufkens Hoorcentrum.Kijk mee wat arts-assistenten zien door een 3D-bril om chirurgische technieken te leren.En nog veel meer leuke doe- en leerzame dingen. VieCuri Matinee begint op zondag 27 mei om 14.00 uur in restaurant ThuiZ en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, wel is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via de website www.viecuri.nl/matinee. Tijdens het matinee wil VieCuri inwoners uit de regio laten zien wat het ziekenhuis naast medische zorg nog meer te bieden heeft. Op een interactieve en laagdrempelige manier deelt het ziekenhuis kennis over thema's als gezondheid, wetenschap, zorg en andere interessante onderwerpen.


High tea voor mantelzorgers

Venray | Op 26 mei vindt van 12.30 tot 14.30 uur in restaurant Corfu een op uitnodiging van Hartgroep een gratis high tea voor mantelzorgers plaats.

Voorafgaande vindt er van 9.30 tot 12.30 uur een 'highteaworkshop' plaats. Hier leren de aanwezigen een echte Engelse high tea te bereiden. Het resultaat van de workshop wordt tijdens de high tea uitgeserveerd aan de mantelzorgers. De workshop is tegen betaling en voor iedereen toegankelijk. Hartgroep is een organisatie die de belangen behartigt van hart- en vaatpatiënten. Dewi Roso, bestuurslid van Hartgroep, heeft onlangs aan wethouder Anne Thielen het werkplan Hartgroep Mantelzorg overhandigd. Hierin staan de plannen voor projecten en activiteiten die Hartgroep in Venray wil organiseren voor chronische zieken, hun naasten en mantelzorgers.

Hartgroep vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden. Daarom organiseert zij in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Venray een gratis high tea voor mantelzorgers. Voorafgaand aan de high tea vindt een workshop plaats waarin alles wordt bereid. Aan deze workshop kan iedereen tegen een bedrag van 27,50 euro deelnemen. Hartgroep heeft lokale ondernemers bereid gevonden om hun medewerking aan de high tea te verlenen. Sugar Sweet Company verzorgt de workshop en Grieks restaurant Corfu aan de Passage 6 in Venray heeft zijn keuken en restaurant aangeboden als locatie voor de workshop en high tea. De gemeente Venray en het steunpunt Mantelzorg ondersteunen dit initiatief van harte.