Overleg over blokhut de Halt

Smakt-Holthees | De dorpsraad van Smakt-Holthees wil het BGA-gebouw toekomstbestendig maken. Het gebouw wordt onder meer gebruikt door de voetbalclub uit het dorp. Concrete plannen zijn er nog niet gemaakt, maar de dorpsraad wil inspelen over verwachte ontwikkelingen en veranderingen.

Op dit moment heeft de dorpencombinatie met het Pelgrimshuis en het Trefpunt nog twee horecagelegenheden. Veel verenigingen maken gebruik van deze accommodaties. Als op termijn misschien worden verkocht of verdwijnen dan moet er een alternatief komen voor deze verengingen. Met aanpassingen zou het BGA-gebouw geschikt gemaakt kunnen worden voor het verenigingsleven. De blokhut wordt beheerd door Stichting Beheer Gemeenschappelijke Accommodaties Holthees Smakt (BGA).

De dorpsraad stuurt een brief naar de gemeente Boxmeer om vast het een en ander in gang te zetten. De dorpsraad denkt nu nog kans te maken op een facelift voor het gebouw. Als straks de gemeentes in het Land van Cuijk zijn gefuseerd, dan vreest men dat de kleine kernen achter in de rij moeten aansluiten.

Onlangs zijn de parkeerplaatsen bij het gebouw al verhard. De vraag is of de afwatering in orde is. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt er weer aan de bel getrokken om de problemen te verhelpen. De dorpsraad moet ook nog in overleg met de BGA om de plannen concreter te maken. Doel van de dorpsraad is in ieder geval om te zorgen voor een toekomstbestendig gebouw voor de vele verenigingen die de dorpencombinatie rijk is.