Afbeelding
Foto:

Overdracht maquette kerkje

Venlo | Afgelopen week mocht Peter Jacobs uit Geijsteren in het Limburgs Museum in Venlo de maquette van het voormalige zaalkerkje in Geijsteren (ca. 1000 na Chr.) in ontvangst nemen. De maquette was in 1999 gemaakt door W. Alberts en P van Nunen.

De maquette van het zaalkerkje paste niet meer goed in de inventaris van het Limburgs Museum. Dat was aanleiding voor het Limburgs Museum om 'buiten huis' een goede bestemming te gaan zoeken. En die werd door tussenkomst van het Venrays Museum gevonden in Geijsteren. De maquette krijgt in het Venrayse kerkdorp een plaats in de Sint Willibrorduskerk. De maquette gaat onder andere gebruikt worden bij de wandelingen in Geijsteren onder leiding van gidsen.

Op de foto de overdracht van de maquette. Links Peter Jacobs, trotse koster van de Sint Willibrorduskerk en gids, en rechts Marieke van de Meer, conservator Limburgs Museum in Venlo.


Ingezonden

Doerak kwetsend

Venray | Meestal kan ik de cartoons van Doerak wel waarderen. Vaak leuk bedacht. Maar in Peel en Maas van afgelopen donderdag was dat niet het geval. Ik heb deze tekening als kwetsend en spottend ervaren. Het offer dat Jezus bracht aan het kruis heeft voor mij (en voor veel mensen) een bijzondere betekenis. Dan doet het pijn om Hem zo afgebeeld te zien. Ik denk dat ik niet de enige ben die moeite heeft met een dergelijke tekening. Daarom wilde ik dit toch even melden.

Conny van Gestel

Limburgers meest vriendelijk

Venray | Nederlandse vakantiegangers vinden Limburgers het meest behulpzaam en vriendelijkst van alle Nederlanders. Dit blijkt uit 'Het Gastvrijheidsonderzoek' dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. De Nederlandse vakantieganger geeft Limburgers een 7.59 voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. Hiermee zijn ze het meest gastvrij van alle inwoners van Nederland. Meer info: www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/