Burgertop krijgt vervolg in 2019

Venray | De Burgertop Venray van 2017 krijgt een vervolg in 2019. Tien deelnemers uit de vorige Burgertop hebben het voortouw genomen om te gaan verkennen hoe het initiatief verder gestalte kan worden gegeven.

"Vorig jaar hebben wij met de Burgertop Venray in de evenementenhal een prachtige bijeenkomst mogen organiseren. Na een succesvolle editie zijn wij, als initiatiefnemers, hard op weg met de voorbereidingen voor de editie van 2019. We beginnen hierin met een aftrap om inwoners van de gemeente Venray mee te nemen op de route hiernaartoe", aldus Richelle van Soest, een van de aanjagers van de Burgertop Venray. Van Soest: "Wat leeft er? Wat willen we? Wat kunnen we zelf? Hoe moet dat dan? In welke richting beweegt de samenleving? Welke initiatieven ontwikkelen zich? Op al die vragen gaan we opnieuw proberen een antwoord te krijgen."

Op het Raayland werd vorig jaar de eerste JongerenBurgerTop georganiseerd

Om te komen tot een inhoudelijk goede Burgertop gaat de initiatiefgroep op zaterdag 2 juni in De Schól in Heide met 50 Venraynaren verkennen hoe de Burgertop 2019 eruit moet gaan zien. Wat de onderwerpen worden en welke speerpunten de aandacht vragen. De bijeenkomst begint om 10.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan nog via de website www.burgertopvenray.nl.


Seminar voor ondernemers in schouwburg

Venray | Op woensdagavond 6 juni organiseert Ronde Tafel Venray-Horst het jaarlijkse seminar in de Venrayse schouwburg. Onder het thema 'Eyeopeners: innovatie en illusie' inspireren illusionist Victor Mids en trendverkennersduo Fountainheads honderden ondernemers uit de regio. De opbrengst van dit evenement gaat als altijd naar allerlei lokale goede doelen.

Nieuwe inzichten kunnen onze ogen openen. Soms trappen we er dan toch nog met open ogen in. Innovatie en illusie liggen zo dicht bij elkaar. De Ronde Tafel presenteert daarom een avond vol eyeopeners. Niets is immers wat het lijkt. Dat bewijst de 'neuromagic' van illusionist en medicus Victor Mids. Met zijn mix van wetenschap en toverkunst geeft hij ondernemers een nieuwe overtuigingskracht: beïnvloeding door verbeelding. En dat kan iedereen leren. Want ondernemers kijken vanuit nu vooruit naar straks, maar Fountainheads kijken vanuit straks terug naar nu. Ze roepen de toekomst tevoorschijn en inspireren zo tot creatieve beweging. Via dit seminar steunt de Ronde Tafel in de regio stichtingen, sportverenigingen, scholen, cultuurplatforms, hobbyclubs en vrijwilligers bij het verwezenlijken van hun goede doelen. Een kleine greep uit het afgelopen jaar: een bijzonder project voor de Wensambulance Limburg, meubilair voor het 'bakhuuske' van de Meterikse molen en een bezoek aan Zooparc Overloon voor kinderen uit het azc. Dit jaar gingen bovendien opnieuw allerlei persoonlijke wensen in vervulling, die inwoners van de gemeentes Venray en Horst aan de Maas voor elkaar indienden bij de 'Ronde Tafel 160
Wensboom'.

Bezoekers van het seminar maken dit allemaal mogelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rt160.com, maar op is écht op. Help jezelf en de mensen om je heen vooruit. Bouw aan je netwerk en de maatschappij. Zoals het motto van de Ronde Tafel het zegt: adopt, adapt, improve!


Onderzoek naar verkiezingen

Smakt-Holthees | De dorpsraad van Smakt-Holthees gaat onderzoeken of het nuttig is om verkiezingen te houden voor de dorpsraad. Na de zomervakantie moet duidelijk zijn hoe de verkiezingen er precies uit gaan zien.

Alle leden van de dorpsraad staan positief tegenover het idee om verkiezingen te houden. Het idee van de verkiezingen is overgenomen vanuit Oirlo. Op deze manier hoopt de dorpsraad nieuwe leden te werven voor de dorpsraad.

Alle inwoners van Smakt-Holthees boven de 18 jaar mogen drie namen voordragen voor de dorpsraad. In Oirlo mocht ook de naam van een nieuwe voorzitter worden aangedragen.