Afbeelding
Foto:

StreetLeague Venray van start

Venray | De alweer vierde editie van de VVV-Venlo StreetLeague in Venray is afgelopen vrijdag van start gegaan. De aftrap vond plaats op het trapveldje in Veltum, waar de vier teams in de U17 League de sportieve strijd met elkaar aangingen.

"Naast voetbal, werd er ook 3x3 basketball gespeeld: één van de nieuwe onderdelen dit jaar. Het enthousiasme op en rondom het veld straalde er vanaf tijdens de eerste speelronde. Daarnaast leverde de eerste speelronde ook leuke ontmoetingen op in de wijk", aldus Ankie Billekens, projectleider van Via VVV. De VVV-Venlo StreetLeague is dé straatvoetbalcompetitie in Venray waarin jongeren van 13 tot en met 16 jaar uit verschillende wijken en dorpen de strijd met elkaar gaan op drie onderdelen: Sport, BuurtBijdragen en Fair Play. Dit jaar doen er vijf Venrayse teams mee: vier teams in de lokale U17 League en een team in de regionale Ladies League. Het onderdeel sport staat vooral in het teken van straatvoetbal. De voetbalwedstrijden worden gespeeld op trapveldjes in verschillende wijken in Venray. "Nieuw dit jaar is dat de teams ook hun eSports skills kunnen showen en kennis kunnen maken met andere Urban Sports, namelijk 3x3 basketball en headis. Hiermee zijn ook punten te scoren!", zegt buurtsportcoach Puck Rijs. Niet alleen met sport, maar ook met BuurtBijdragen en Fair Play kunnen de teams punten scoren. Een BuurtBijdrage is een activiteit, die de teams uitvoeren in en vóór de buurt. Hierbij kan gedacht worden aan: een beweegactiviteit voor de jeugd organiseren, een uurtje afval prikken of boodschappen doen voor oudere of mindervalide buurtbewoners. Rijs: "Hiermee zorgt de VVV-Venlo StreetLeague ook voor ontmoeting en verbinding in de wijk of buurt. In het Fair Play-klassement gaat het om sportief en positief gedrag in en rondom de wedstrijden, het nakomen van afspraken en het bijwonen van bijeenkomsten." De tweede speelronde van de VVV-Venlo StreetLeague Venray vindt plaats op vrijdag 18 mei. In MFC Brukske nemen de teams deel aan een workshop Vrijwilligerswerk, die wordt verzorgd door Match voor vrijwilligers. Tijdens de workshop gaan de teams onder andere aan de slag met de vraag: "Hoe kunnen we (een vrijwillige) bijdrage leveren aan onze wijk of buurt?" Daarna mogen de jongeren zich weer uitleven tijdens een potje voetbal op het Cruyff Court in de wijk.

De andere speelrondes vinden vervolgens plaats op vrijdag 25 mei (Brabander), 1 juni (eSports in The B) en 8 juni (Brukske). De wedstrijden worden gespeeld tussen 18.00 en 20.30 uur.De VVV-Venlo StreetLeague Venray wordt op zaterdag 16 juni afgesloten met een regionale finaledag in Seacon Stadion De Koel in Venlo. Archieffoto Peel en Maas.