Meer inzet BinckBank Tour

Venray | De gemeente moet 230 uur extra inzetten voor de organisatie van de BinckBank Tour in Venray. Het college heeft ingestemd met een extra kostenpost van 14.000 euro.

In 2017 was Venray voor het eerst etappeplaats van de BinckBank Tour. De gemeenteraad had voor een periode van drie jaar 100.000 euro beschikbaar gesteld. Daarbij was rekening gehouden met een besteding van 120 uur per jaar door de gemeente. Dat bleek veel te laag ingeschat. Alleen al de projectleider is vorig jaar 430 in touw geweest voor het wielerevenement. Dit jaar zal het aantal uren lager uitvallen, maar toch houdt de gemeente rekening met 230 uur extra. De ureninzet is nodig om burgers tijdig te informeren, Venray goed te promoten en te zorgen voor een veilig evenement. Tevens moet het centrum voldoende bereikbaar blijven en moet na afloop het zwerfvuil worden opgeruimd.

Het college vindt de BinckBank Tour een waardevol evenement voor de gemeente Venray. Het wielerevenement heeft aantrekkingskracht op toerisme en dagrecreatie en het is een impuls voor zowel topsportbeleving als breedtesport.


Mis voor pelgrims

Smakt | Voor alle pelgrims van 2018 en oud-pelgrims van Lourdesgroep Maas en Peel wordt op maandag 21 mei om 11.00 uur een extra heilige mis in de Smakt gehouden.

Aansluitend kan er koffie worden gedronken in het pelgrimshuis. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 18 mei. De busreis van 26 mei tot en met 3 juni en de vliegreis van 28 mei tot en met 2 juni naar Lourdes zijn volgeboekt. Inschrijven kan nog wel voor de reis van 11 tot en met 16 september met het vliegtuig naar Lourdes. Dit zijn medisch verzorgde reizen en geschikt voor jongere en oudere, zieke en gezonde mensen. Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse Bedevaart. Voor informatie en aanmelding: Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 06-23532814. Zie ook www.lourdesgroepmaasenpeel.
jouwweb.nl.