SVOC'01 bedwingt favoriet America

SVOC'01-America 2-2 (1-1).

Doelpunten: Rob Houwen en Sid Peeters.

OIRLO | Laagvlieger SVOC'01 speelde thuis knap met 2-2 gelijk tegen titelkandidaat America in de vijfde klasse E.

De tricolores hadden zelfs de beste kansen alhoewel America voetballend wat meer in zijn mars had. Na zes minuten nam SVOC'01 de leiding na een snel uitgevoerde counter. Luc Peeters onderschepte de bal en via Roy Kersten, die de voorzet gaf, scoorde Rob Houwen de openingstreffer: 1-0.

SVOC'01 leek met deze voorsprong de rust in te gaan. Maar vlak voor de thee gaf de thuisclubdefensie even te veel ruimte weg waardoor America op gelijke hoogte kon komen: 1-1.

Halverwege de tweede helft namen de bezoekers de leiding uit een vrije trap die via de binnenkant paal in het doel verdween: 1-2. SVOC'01 gaf zich niet zomaar gewonnen en enkele minuten later stond het weer gelijk. Op aangeven van Danny Houwen bracht Sid Peeters de stand op 2-2.

BVV'27 wint moeizaam bij SVS

SVS-BVV'27 0-2 (0-0).

Doelpunten: Yilmaz Durgun en Joey Gelden.

STEVENSBEEK | BVV'27 won de uitwedstrijd bij SVS in Stevensbeek verdiend maar moeizaam met 0-2 in de vijfde klasse E.

De Blitterswijckers namen het initiatief maar slaagden er niet in het overwicht in doelpunten uit te drukken. Al direct in de openingsfase misten de geel-zwarten enkele goede kansen.

Na de doelpuntloze eerste helft nam BVV'27 in de 60e minuut toch de leiding. Na een uitgespeelde aanval schoot Yilmaz Durgun raak vanaf de rand van de zestien: 0-1. De thuisploeg kon nauwelijks gevaar stichten. Drie minuten voor tijd viel de tweede treffer. Uit een laag genomen vrije trap van Egzon Grguri liet de Stevensbeekse doelman de bal los waarna Joey Gelden de 0-2 binnenschoot.

Seizoen voorbij voor Holthees

RKDSO-Holthees 4-0 (2-0).

LOMM | Holthees leed op bezoek bij RKDSO in Lomm een royale 4-0 nederlaag in de vijfde klasse E. Daarmee zijn de kansen van de blauw-witten op de derde periodetitel ook verkeken.

De thuisploeg sprong heel efficiƫnt met de kansen om. Na tien minuten viel de openingstreffer: 1-0. Vlak voor rust keek Holthees tegen een 2-0 achterstand aan. Direct na de pauze kwam RKDSO op 3-0.

Holthees kon vanuit balbezit weinig gevaar stichten. RKDSO gaf een lesje in effectiviteit en liep uit naar 4-0. In het laatste halfuur werd niet meer gescoord.

Sporting ST kan niet stunten

Montagnards-Sporting ST 3-0 (1-0).

BERGEN | Sporting ST kon na twee zeges op rij niet voor een stunt zorgen (3-0 verlies) op bezoek bij koploper Montagnards in de vijfde klasse E.

De thuisclub uit Bergen nam na twaalf minuten de leiding: 1-0. Daarna wist Sporting ST lange tijd stand te houden en keeper Bram Willems verrichtte enkele goede reddingen. Toen in de 73e minuut de 2-0 viel was het duel gespeeld. Sporting ST kon aanvallend te weinig uitrichten. Vlak voor tijd verscheen de 3-0 eindstand op het scorebord.