Ysselsteyn onderuit bij HBSV

HBSV-Ysselsteyn 3-1 (2-0).

Doelpunt: Bas Coopmans.

HOUT-BLERICK | Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen runner-up HBSV met 3-1 in de derde klasse C.

Beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder, maar de Hout-Blericknaren sprongen beter met de kansen om. Ysselsteyn kwam sterk uit de startblokken en kreeg een veldoverwicht. Maar het afwerken was weer het zwakke punt van de Ysselsteyners. Het ontbrak ook aan een beetje geluk. Terwijl de tegenstander aan een halve kans genoeg had om te scoren. HBSV kwam wel heel gemakkelijk aan twee doelpunten. In de 28e minuut viel de openingstreffer. Twee minuten later keek Ysselsteyn tegen een 2-0 achterstand aan.

Na de thee hetzelfde beeld als in de eerste helft. Een goed spelend en dominant Ysselsteyn dat de nodige kansen uitspeelde. Maar paal en lat en de goed keepende HBSV-doelman waren telkens een sta-in-de-weg.

Halverwege de tweede helft scoorde Bas Coopmans, uit een afgemeten voorzet van Stan Bouten, met een bekeken schot toch de aansluitingstreffer: 2-1. Ysselsteyn leek door te drukken maar vijf minuten later kwam HBSV uit het niets op 3-1. De bezoekers zetten nog tevergeefs aan voor een slotoffensief.