Late gelijkmaker van Volharding

WSC-Volharding 1-1 (1-0).

Doelpunten: 6. Nicky van Ooijen 1-0; 87. Nino Janssen 1-1.

Volharding: Vullings; Joosten (80. Rijn), Evers, Janssen en Albers; Schepens, Beurskens en Lenkens; Tissen, Brouwer (65. Reijnders) en Van Rens (60. Duijkers).

WAALWIJK | Volharding speelde in Waalwijk op bezoek bij runner-up WSC verdienstelijk met 1-1 gelijk in de tweede klasse H. Met nog twee duels voor de boeg zijn de Vierlingsbekers nog steeds niet veilig.

Want de degradatiekandidaten blijven zich roeren en punten pakken. Volharding, dat negende staat, heeft nu drie punten voorsprong op BVV dat als nummer twaalf een nacompetitieplaats bezet. De staartclubs Margriet en TGG maken onderling uit wie rechtstreeks degradeert of wie naar de nacompetitie gaat.

Trainer Sjoerd van der Coelen moest zijn team op een positie wijzigen. Verdediger Tom Kessels kreeg een schorsing van twee duels na zijn rode kaart tegen Emplina. Daan Albers maakte daardoor zijn rentree in de basis als linksachter.

Na zes minuten nam de thuisploeg de leiding uit een corner. De bal kwam niet in het drukbevolkte doelgebied maar net buiten de zestien. Daar nam WSC-aanvoerder Nicky van Ooijen de bal ineens op zijn slof. De fraaie uithaal was onhoudbaar voor doelman Job Vullings: 1-0.

Volharding had het lastig in de eerste helft en de Waalwijkers kregen kansen om op 2-0 te komen. Aan de overzijde claimden de Vierlingsbekers tevergeefs een strafschop toen Marc van Rens van achteren werd aangetikt in de zestien.

In de tweede helft kwam Volharding beter voor de dag. De rood-witten kwamen meer aan voetballen toe en zetten de thuisclub onder druk. Trainer Van der Coelen bracht met Stan Duijkers en Kevin Reijnders twee verse aanvallers binnen de lijnen. Tien minuten voor tijd kwamen de Waalwijkers met tien man te staan toen een speler zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving. Volharding zette aan voor het slotoffensief en ging achterin een op een spelen. Jeroen Schepens zag zijn kopbal uit een hoekschop op de paal belanden. In de 87e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Uit een voorzet vanaf de rechterkant van Rick Tissen tikte de opgekomen centrumverdediger Nino Janssen de bal binnen. Onder de keeper door rolde de bal in het net: 1-1.